Skocz do zawartości

[pedały] lekkie i wytrzymałe platformy do AM/Enduro

goliat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Moja propozycja: Exustar E-PB525.

Oś stalowa, łożyska maszynowe, wymienne piny, wage oceń sam, wg mnie jak przeznaczenie enduro to nie za wysoka (358g).

Co prawda mam je stosunkowo niedługo, ale zdążyły zaliczyć z 5 wypadów w góry, a przy tym kilkukrotnie im się mocno oberwało.

Napisano

Również na początku szukałem czegoś do 200zł i moim faworytem były HT z serii AN lecz bardzo dużo było przypadków pogiętych osi i dlatego postanowiłem dopłacić do modelu AE03. Jak dla mnie strzał w 10. Trzymają po prostu bajecznie. Nawet na bardzo trzęsących i szybkich zjazdach w sztywniaku nie muszę się obawiać o to że nogi mi z nich spadną tak jak to nieraz miało miejsce w VP559. Za około 200zł ciekawą propozycją wydają się być VP 007 :)

Napisano

Dzięki za aktywnośc pod moją nieobecność.;-)

@Seba4

AE03 faktycznie mają super opinie. Orientujesz się gdzie można będzie je dostać najtaniej? Widzę, że pomiędzy rowerowy.com a allegro jest jakieś 40 zł różnicy w cenie na korzyść tego drugiego (przy czym aktualnie nie ma aktywnej aukcji). Być może gdzieś indziej będzie to wyglądało jeszcze korzystniej.

@all

Co sądzicie o dartmoorach, np. Dartmoor Stream Pro. Ważą 440 gr., ale cena w granicach 160 zł. Jak będzie z ich żywotnością?

Napisano

Dartmoor Stream Pro: mała platforma i dość grube.

Za HT przemawia dostępność części zamiennych w postaci osi oraz zestawów łożysk.

Napisano

Ja swoje kupiłem na Allegro od tego użytkownika
http://allegro.pl/show_user.php?uid=40415622
(wszystko przebiegło szybko i sprawnie wiec polecam) więc możesz do niego napisać. W ogóle AE03 sa trudno dostepne a wolełem je od AE01 ze względu na to że wszystkie piny są przekręcane na wylot co też jest zaletą bo tych w AE01 mógłbyś po czasie nie wykręcić. Tak jak Hanzo wspomniał, do HT bardzo łatwo dostać (i w dośc dobrej cenie) części zamienne co jest kolejnym plusem :)

Napisano

Mam dartmoory stream tylko w wersji podstawowej, mogę polecić. Wersja pro posiada chyba łożyska maszynowe, fakt są dosyć grube, ale też dobrze trzymają.

Napisano

Aktualnie skłaniam się ku modelowi AE03, ale jest problem z dostępnością, zwłaszcza w kolorze czarnym/szarym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...