Rulez Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 No, problem jest taki, że sztywniaki "kopią w tyłek", i człowiek lubiący komfort ma prawo tego nie akceptować ... Jak masz gdzie poskakać to może być i Trance .
modrzew Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Ale jaki to las, gdzie w tym lesie chcesz jeździć, podejrzewam, że większość tzw lasów można na Anthemie bez opuszczanej sztycy objeździć ...Warszawa, czyli ciekawe tereny to Kampinos i MPK i dalej na południe za Otwock czy na północ do Rembertowa. Wszystko do objechania na sztywniaku, to jest Mazowsze. A jeśli nawet tego ten rower nie zobaczy albo raz na ruski rok, to w ogóle szkoda czasu.Z jednej strony ludzie jeżdżą tu po mieście Veturilo, a z drugiej nasycenie rowerami MTB i pseudo-mtb służącymi do jazdy wyłącznie po DDR jest porażające. I takie zapytania to pokłosie tego. Chyba, że ktoś lubi jak mu zawieszenie pochłania krawężniki podczas jazdy a la worek ziemniaków
Rulez Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 I co z tego, że do objeżdżenia na sztywniaku, to jakiś zakaz fulla jest ?
ZIomal Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Napisano 14 Czerwca 2015 sory wprowadziłem w błąd ale nie jestem z warszawy juz to zmieniłem tak wpisałem po prostu z uwagi na salon Gianta bo mamy tylko 1 u nas w mieście rower nie będzie jeździł w lekkim terenie i nie będzie oszczędzany .
jasinski21444 Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 rower nie będzie jeździł w lekkim terenie i nie będzie oszczędzany . Teraz to ja odnoszę wrażenie że piszesz tak tylko dlatego abyśmy doradzili ci rower w ciężki teren bo taki rower ci się spodobał.... Zmieniasz zdanie gorzej niż panna... ponoć szukasz roweru na miasto i czasem wypadu do lasu... Dostałeś odpowiedź - Anthem to sensowne max.
Rulez Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Trochę naściemniałeś nie pisząc konkretnie w jakim terenie będziesz jeździł, ale pewnie Trance styknie w zupełności. No chyba, że "jasinski21444" ma racją ...
beskid Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Więc nie rób tajemnicy tylko normalnie jak człowiek sprecyzuj gdzie mieszkasz i jak masz zamiar korzystać z tego typu maszyny. Może Ty jesteś dajmy na to z Myślenic i masz nawet wyciąg do dyspozycji.
ZIomal Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Napisano 14 Czerwca 2015 myśl co chcesz . ale chce nim dobrze pojeździć nie tylko po prostej drodze . dokładnie sprecyzować nie mogę .
jasinski21444 Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 yśl co chcesz . ale chce nim dobrze pojeździć nie tylko po prostej drodze Rozumiemy , każdy z nas lubi czasem skręcić ...
beskid Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 No to bierz nawet Reigna jak jeszcze jest. Całkiem fajnie to idzie na szosie. Robię dojazdówki po 20-30km i daję radę.
Rulez Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Sądząc po tych pokrętnych postach Anthem wystarczy ...
modrzew Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 I co z tego, że do objeżdżenia na sztywniaku, to jakiś zakaz fulla jest ?A niech kupuje i zjazdówkę Sam widzisz że już coś kręci, tylko jak zwykle jak już wlazłeś w temat to musisz tak go ciągnąć żeby wyszło na twoje Innym razem zasugerujesz sztywniaka i też go będziesz bronił jak niepodległości.
Rulez Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Kręci czy nie kreci, dlaczego zaraz namawiać kogoś do kupowania sztywniaka, co z tego, że coś tam spokojnie na sztywniaku obleci, ja np. mam awersję do "kopania w tyłek" , więc kupował bym nawet fulla o skoku 100 mm i tyle, proste ? A gdybym jednak kupował sztywniaka, to 29er - bo daje jakiś tam komfort, większy niż 26 czy 27,5" , również proste ... jak ktoś chce sztywniaka to nie namawiam go na fulla, ale i odwrotnie, chcącego fulla nie namawiam na sztywniaka ... nikogo nie nawracam na "jedynie słuszną drogę" ... i ty też nie nawracaj ...
beskid Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Ja tam lubię mieć twardo pod tyłkiem więc wybrał bym sztywnika co nie zmienia faktu, że full xc jest na dokładnie takie tereny. Jak nie tu to gdzie przepraszam bo na pewno nie w trudniejszy teren. Cała dyskusja wygląda dziwacznie więc niech sobie wybierze co chce. I tak jeśli jest laikiem dostał wystarczająco dużo informacji.
MartinH Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Jeśli koniecznie chcesz fulla i nie masz zamiaru jeździć agresywnie po górach to bierz Anthema. Taki Anthem i tak zjedzie większość w Beskidach czy Sudetach, oczywiście jeśli jeździec mu pozwoli Kupowanie Trance'a czy Reigna do jeżdżenia po lesie czy pagórkach nie ma większego sensu bo nie wykorzystasz tego sprzętu na takim terenie. Pytanie czy jeździłeś w ogóle kiedyś na fullu? Ja jeżdżę bardzo dużo po górach, ale jeżdżę też dużo po okolicznych pagórkach (jakieś 2/3 rocznego przebiegu) i wybrałem XTC, Reign w górach dałby mi dużo fun'u, ale na miejscowych trasach wolę HT, który zapewnia mi sztywność i jest lżejszy
ZIomal Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 katować w górach go nie bede jak zawodowiec. Fulla nigdy nie miałem tylko testowałem ale sztywniaka owszem dlatego stad decyzja na fulla ponieważ sztywniak nie wystarcza do mojej jazdy po "pagórkach" .. powtarzam ze mam gdzie pozjeżdzać w trudniejszym terenie bo mieszkam na wysokiej skarpie i nie bede jezdził tylko po mieście i lesie (miasto tylko z narzeczona ) i posiadam działkę głęboko w lesie gdzie tez jest sporo tras . Tak wiem mój pierwszy post był trochę pokrecony bo robiłem jakieś tajemnice co do miejsca zamieszkania . Ale oczekiwałem fachowej pomocy napisałem ze mam gdzie dobrze wykorzystać rower ale jeden z panów oczywiście napisał ze szukam tylko kanapy na miasto . Postanowiłem kupic Trance 2 . Dziekuje bardzo wszystkim za odpowiedzi i temat jest do zamkniecia .
Mod Team adamos Napisano 16 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2015 Kolego nie ściemniaj, bo każdy widzi, co napisałeś: do śmigania po mieście i na wypady do lasu Z czego wiele osób (słusznie zresztą) wnioskowało, że będziesz jeździł rowerem w pełni zawieszonym po mieście i na okazyjne wypady do lasu.Moim zdaniem tego typu rower zupełnie się do tego nie nadaje, ale wybór zawsze należy do wybierającego.Nikt Cię tu do niczego nie zmusza. Chcieliśmy tylko, byś dokładnie przemyślał swój wybór, ale jak to mówią: Twoja brocha. Kupuj Trance'a 2.
Rulez Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Rower full oczywiście nadaje się na wypady do miasta i do lasu, jakie niby przeciwwskazania ? Anthem najlepiej by się nadawał ...ale jak koleś napalił się na Trance to jego sprawa.
Mod Team adamos Napisano 16 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2015 Rulez, jak chcesz, to jeździj sobie fullem po mieście. Nie mam przeciwwskazań.
modrzew Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 http://www.decathlon.pl/rower-uniwersalny-original-700-id_8165505.html
ZIomal Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 nie ściemniam bynajmniej teraz . Po prostu źle sformułowałem zdanie i za mało napisałem gdzie bede jeździł bo robiłem post na szybko zeby cokolwiek sie dowiedziec zanim podejmę decyzje. Tak napisałem na początku ze to rower na miasto i las , ale co niektórzy za bardzo wzięli to do siebie ze kupuje FUllaa jako kanapa na miasto bo tak wywnioskowali , każdy powiedział co wiedział i co uważa za słuszne , przeanalizowałem to i jakieś wnioski z tego wyciągnąłem . Wiadomo ze po mieście też bd nim jezdził bo nie bede co chwile zmieniał roweru bo akurat musze gdzieś podskoczyć w mieście . . Kupie Trance i bede jezdził nim po swojej skarpie , górkach pagórkach , nad Wisłą i po mieście też będę nim jeździł .. A jeżeli bede jechał w góry to wezmę go ze sobą i wtedy wykorzystam go w pełni . Tak jak napisałem dziękuje wszystkim . http://www.decathlon.pl/rower-uniwersalny-original-700-id_8165505.html jeśli ci sie podoba to nie widzę przeszkód zebyś go sobie sprawił ; ) " rower na całe życie "
Rulez Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Rulez, jak chcesz, to jeździj sobie fullem po mieście. Nie mam przeciwwskazań. No i bardzo dobrze, każdy powinien jeździć jak chce, i nikogo nie trzeba nawracać .
przemokolarz Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Full do miasta? Owszem, jak najbardziej! Jakby mnie było stać na rower za 10k PLN to bym sobie kupił żeby bujać się po mieście i lasach, i żaden z Was mnie nie przekona, że lepiej mi się jeździ na sztywniaku
beskid Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Tak wiem mój pierwszy post był trochę pokrecony bo robiłem jakieś tajemnice co do miejsca zamieszkania . Ale oczekiwałem fachowej pomocy napisałem ze mam gdzie dobrze wykorzystać rower ale jeden z panów oczywiście napisał ze szukam tylko kanapy na miasto . Postanowiłem kupic Trance 2 . Wybrałeś tak trochę pośrednio i w sumie dobrze. Sprzęt kompletny bez czepiania się czegokolwiek i usprawniania. Co do reszty to jak by to miał być rower tylko na miasto to lamentowanie, że bez sensu miało by uzasadnienie a tak to nie ma się specjalnie co czepiać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.