Knedel Napisano 27 Maja 2015 Napisano 27 Maja 2015 Szukam względnie dobrej nowej przerzutki w systemie SIS. Problem polega na tym, że chcę możliwie najkrótszy wózek (koła 20") i pojemność 41T. Z tyłu kaseta 11-30, z przodu korba 52-42-30. W tę specyfikację prawie idealnie wpisuje się Sora RD-3500 GS, której screen specyfikacji poniżej: W ogóle wyczytałem, że Sora RD-3300 i RD-3400 w wersji GS mają pojemność 37T. Czy zatem RD-3500 GS różni się od nich dłuższym wózkiem? Nie próbowałem jeszcze przerzutek typu shadow, więc zastanawiam się nad modelem SLX RD-M662 GS. Jednak wg specyfikacji producenta jego pojemność to 'tylko' 35T.http://si.shimano.com/php/download.php?file=pdf/um/SI-5W70B-001-POL.pdfCzy zatem mam rozumieć, że ta szosowa Sora GS ma większą pojemność od SLXa GS? Czy ktoś ma te przerzutki i mógłby mi podać długość wózków? Byłem w sklepie, jednak tam mieli tylko wersje shadow SGS, gdzie długość wózka to 100 mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.