Foxi Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Skuwałem dzisiaj łańcuch i po skuciu ogniwo gdzie to było robione bardzo ciężko się obraca. Co z tym faktem zrobić żeby ruszało się tak jak pozostałe?
Foxi Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Napisano 21 Kwietnia 2015 Nie chce mieć dwóch spinek na łańcuchu
Mod Team michuuu Napisano 22 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak skuwałeś to siłą rzeczy przyjąłem że nie jesteś fanem spinek.
Mod Team Pixon Napisano 22 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2015 Nie chce mieć dwóch spinek na łańcuchu A ruszanie na boki łańcucha nie pomogło?
Garlock Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Jeśli nie pomogło, to można użyć skuwacza do poluzowania (jeśli ma podwójne widełki): http://www.forumrowerowe.org/topic/177269-skuwanie-lancucha/
Foxi Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Śrubokręt pomógł a nawet za mocno musiałem jeszcze raz skuwać. Jak łańcuch znowu rozejdzie się w tym miejscu to zrobię to na spinkę. Co ciekawe był to nowy łańcuch i po 50km zrobił mi taki psikus...
zekker Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Po co śrubokrętem jak rękami spokojnie się da. Łapiesz tak jakbyś chciał złamać łańcuch w miejscu skucia. Z wyczuciem parę razy machniesz i gotowe, jak nie to powtarzasz albo bawisz się skuwaczem.
Foxi Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Po co śrubokrętem jak rękami spokojnie się da. Łapiesz tak jakbyś chciał złamać łańcuch w miejscu skucia. Z wyczuciem parę razy machniesz i gotowe, jak nie to powtarzasz albo bawisz się skuwaczem. W moim przypadku nie było tak łatwo może przez to, że łańcuch nowy.
tobo Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Śrubokręt pomógł a nawet za mocno musiałem jeszcze raz skuwać. Jak łańcuch znowu rozejdzie się w tym miejscu to zrobię to na spinkę. Co ciekawe był to nowy łańcuch i po 50km zrobił mi taki psikus... Spiąłeś tym samym pinem w tym przypadku?
Foxi Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Napisano 23 Kwietnia 2015 Szczerze to teraz już nie wiem Ale wszystko jest już ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.