Skocz do zawartości

[korba] deore fc-m590 czy będzie pasować do mojego roweru?

_adiq_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Puklus chyba nie do końca rozumiem, co ma korba do długości łańcucha? Teraz ma blat 48 i po wymianie też będzie 48 więc co do tego ma korba?

Sam jeżdżę na M590 i chwalę sobie ją bardzo. Po przejściu z x-flow na zewnętrzne łożyska zauważalny wzrost sztywności napędu, ramy przy naciskaniu na pedały.

Chodzi o to, że wcześniej miałem problem z ustawieniem przedniej przerzutki, zawsze cos tarło przy pedałowaniu na stojąco pod górkę, po wymianie na zewnętrzne łożyska problem znikł.

Napisano

Czyli rozumiem że mogę śmiało zakładać, jeśli chodzi o długość to lepiej 170 czy 175? przerzutkę może też od razu lepiej na deorkę albo alivio wymienić na przód? bo reszta w nienagannym stanie

Napisano

Puklus chyba nie do końca rozumiem, co ma korba do długości łańcucha?

Puklus pisał o wielkości zębatki . Jeśli chciałbyś wymieniać korbę 42/32/22 na np 48/38/28 to na 42-największa na kasecie może ci braknąć łańcucha.

W każdy razie takowa korba będzie pasować .

Witam,podłączę się pod wątek. Mam pytanie czy mogę założyć korbę HT2 9 rz  do tylniej przerzutki 8 rz Acera ?

Tak . 

• 4 miesiące temu...
Napisano

Może coby nie zakładac nowego..Wie ktoś czy można gdzies dostać lewe ramie od fc-M591 (lub ew od M590, sa identyko) 175mm czarne.

Kupiłem prawe, nowe z zebatkami 48/36/26, osłoną,nieużywane za grosze ....No chyba ze ktos szuka prawego, to blaty sobie zostawie..a ramię moge oddac za pare plnów...

• Mod Team
Napisano

Puklus chyba nie do końca rozumiem, co ma korba do długości łańcucha?

No bo jak ma np korbę 44/32/22 a chce dać 48 .... to braknie łańcucha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...