zakol13 Napisano 19 Kwietnia 2015 Napisano 19 Kwietnia 2015 Cześć, mam pytanie. Posiadam licznik przewodowy Sigma BC1009 ale chciałbym mieć licznik bezprzewodowy. Czy da się zrobić tak, że kupię jedynie zestaw bezprzewodowy na drugi rower, to znaczy samą podstawkę oraz czujnik, a licznik włożę ten posiadany? Czy to zadziała?
marcinfock Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam! Czy w drugą stronę to zadziała?tzn. jeśli włoże bezprzewodowy licznik w podstawę przewodową z czujnikiem (sigma 1200 plus na podstawkę od sigma 1200) topwinno działać?
Warthog Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 Wątpię, licznik bezprzewodowy musiałby mieć wyprowadzony interfejs (styki) do komunikacji przewodowej. Ale to tak na zdrowy rozum tylko
DawidK Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam i przepraszam za podpięcie do tematu, ale nie chcę nowego zakładać. W sumie podobne pytanie mam. Dostałem w prezencie od sióstr licznik bezprzewodowy sigma 1200 plus zadzwoniły i zapytały czy dobry jest. I w domu zauważyłem, że nie ma pamięci wewnętrznej, co oznacza, ze trzeba wpisywać za każdym razem dane. I chciałbym kupić licznik sigma przewodowy bc 16.12 i przełożyć do podstawki. Będzie pasował da radę?
zekker Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Co masz na myśli pisząc o pamięci wewnętrznej? Licznik nie trzyma obwodu koła czy przejechanego dystansu?
DawidK Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 To, że muszę pilnować danych bo się kasują przy wymianie baterii. Bo jak padnie bateria to stracę dane, a w 16.12 mi nie skasują się i temu chciałem licznik przełożyć.
m0rti Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 1200 to zupełnie inna generacja liczników niż 16.12.. gdybyś miał przystawkę do 12.12 to bez problemu możesz do niej wsadzić 16.12 i wszystko będzie działało..
zekker Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Bo jak padnie bateria to stracę daneA jak często pada bateria, że wklepanie danych jest problemem? Tak czy inaczej kupując nowy licznik masz w zestawie podstawkę.
DawidK Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Ok dzięki nie wiem ile, bo to mój pierwszy licznik. Ale jak wytrzyma jeden sezon bateria, to nie ma po co zmieniać licznika. A miałem na myśli kupić przewodowy licznik bo tańszy i przełożyć, ale wydaje mi się, że sensu nie ma.
adamm Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Witam! Czy w drugą stronę to zadziała?tzn. jeśli włoże bezprzewodowy licznik w podstawę przewodową z czujnikiem (sigma 1200 plus na podstawkę od sigma 1200) topwinno działać? Witam, ponieważ mam dwa liczniki Sigmy 16.12 STS (bez przewodowy) i przewodowy to mogłem spróbować powyższej kombinacji. Rezultat jest negatywny tzn. licznik 16.12 STS nie działał w podstawce przewodowej. Można założyć że dla innych liczników może być tak samo. Pozdrawiam Adam
siimon Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Podstawka z STS jest tylko "trzymaczem" a w przewodowym gniazdem, gdzie licznik łączy się przez kabelki z czujnikami. Jak miało by to działać zamiennie?
adamm Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Ja tylko potwierdzam i odpowiadam na zapytanie kolegi wcześniej zadane. Z drugiej strony licznik STS tez ma od dołu piny, które mogą ewentualnie zasugerować ze może być inaczej. Aktualnie jest wszystko potwierdzone i wiadomo na 100%.
DawidK Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Ok dzięki, nie zmieniam na razie, nie widzę sensu. To nie duży problem podawać dane przy wymianie baterii.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.