Skocz do zawartości

[Rower] downhill do 2000+/-

robcio_seksiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastosowanie o jakim piszesz pasuje do wskazanego roweru (jazda terenowa)' nie ma to jednak nic wspolnego z downhillem - czym on jest znajdziesz info chocby na yt - sprawdz to zeby nie bylo nieporozumien.

Napisano

to czym jesteś zainteresowany <merida> ma kiepski osprzęt. Przy szukaniu MTB - bo taki chcesz <wg tego co napisałeś> nie sugeruj się nazwą producenta ale klasa osprzętu - minimum alivio, optimum w tej cenie możesz dostać doore, hamulce hydrauliczne. Rozmiar dla ciebie to 20-21 cali

np.

www.artex-rowery.pl/northtec-cayon-29-al-2015-p-832.html

www.artex-rowery.pl/northtec-cayon-29-dr-2014-p-775.html

http://rowerykands.pl/rowery/113-kands-comp-er-29-nowosc-2015.html#/kolor-czarny_mat_seledyn/rozmiar_ramy-20

Napisano

z całym szacunkiem ale przy twojej wadze koła tej meridy będą do centrowania po każdej wycieczce.........

poza tym downhill wymaga cięższego sprzętu.........

Napisano

Najpierw niech sprecyzuje czy chodzi o dh czy przejażdżkę po lasku. Teraz taka moda, że byle zjazd z pagórka to już się wypisuje na forum że dałnhil, a eksploracja okolicznego zagajnika to już przynajmniej ęduro z elementami frirajdu ;)

Poza tym jak ktoś się rzeczywiście interesuje DH to powinien rozróżniać sprzęt do tego od "zwyczajnego" MTB XC...

Napisano

Nazwa tematu bardzo mnie rozbawiła.... Downchill?? :) No może na koła by starczyło.....

Trochę mało kasy żeby kupić coś wytrzymałego do twojej wagi.

Dozbierać pieniędzy ewentualnie szukać używki.

Napisano

Kolega chyba się wystraszył...

Śmiało nikogo tu nie bijemy ;)

A tak osobiście to myślę że chodziło o jakieś AM co nie zmienia faktu że kolega potrzebuje czegoś mocniejszego niż to co przedstawił w linku.

Napisano

Kolego tak jak pisałem...

Szukaj używki albo dozbieraj troszeczkę bo wiesz..... 120 kg zrobi swoje.

Ewentualnie naszykuj się na szybką wymianę kół w tym rowerze.

Napisano

słabe piasty jak na tą cenę w przypadku wyboru licz sie ich wymianą i to dość szybko, wiem co piszę bo najlżejszy nie jestem i oryginalne piasty gianta zajechałem w 2 tys km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...