Skocz do zawartości

[Bezpieczeństwo] Widoczny na drodze

BartoszBa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, jestem świeżakiem, więc witam się generalnie ze wszystkimi. Kupiłem ostatnio Młodemu, znaczy się Synowi rower. Póki jeszcze jakiś mrozów nie ma i sucho na chodnikach jeździmy sobie jeszcze. Tylko jak wiadomo, pogoda – szarówka, szybko się ciemno robi. I tak się zastanawiam co można oprócz standardowych lampek do oświetlenia dać, no do bycia zauważalnym

Napisano

Przede wszystkim trzeba zabrać o dobre oświetlenie a nie "jakieś tam" spełniające wymogi z innymi dodatkami poprawiającymi widoczność. 
A co więcej? wystarczy kilka odblasków i tyle. 

Kierowca nie spodziewa się zobaczyć na drodze choinki tylko prawidłowo oświetlony rower :)

Napisano

Hej, jestem świeżakiem, więc witam się generalnie ze wszystkimi. Kupiłem ostatnio Młodemu, znaczy się Synowi rower. Póki jeszcze jakiś mrozów nie ma i sucho na chodnikach jeździmy sobie jeszcze. Tylko jak wiadomo, pogoda – szarówka, szybko się ciemno robi. I tak się zastanawiam co można oprócz standardowych lampek do oświetlenia dać, no do bycia zauważalnym

No mnie się wydaje, że klasycznie dajesz dodatkowe oświetlenie, najzwyklejszą lapmkę rowerową z dobrym zasięgiem

Napisano

A jakieś dodatkowe odblaski jak na nogawkę itp? Ewentualnie jak chłopaki pisali kamizelkę odblaskową.

Ewentalnie jak Twoja lampka jest za słaba to możesz kupić Smart 321R i zapuścić w tryb "Dancing". Wtedy na bank was zauważą ;-) Koszt takiej lampki ~40zł

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Mactronic Cosmo to po ciemku z kilometra będzie widać

Tylko ten Mactronic ma jedną olbrzymią wadę. Bardzo krótki czas świecenia a wraz z nim nieoczekiwane wyczerpanie się baterii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...