Skocz do zawartości

[trasa]Budowa singletracka - jak?

dartMOORer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że jestem nowy chciałbym wszystkich przywitać!

Od kilku tygodni rozmyślam nad budową singletracka w lesie. Jednak nie wiem jak się do tego zabrać głównie nie wiem czy ot tak mogę sobie grzebać łopatą w czyimś lesie. I czy jeśli leśniczy przyjedzie nie bedzie robił problemów. Może wystarczy uzgodnić sprawe z właścicielem lasu?

Nie planuję jakiś fajerwerków ale jakieś lekkie hopki i kilka technicznych przeszkód.

Napisano

Grzebanie w czyimś (państwowym) lesie może się skończyć kolegium do spraw wykroczeń. Smutna sprawa.

Najpierw przejdź się do nadleśnictwa, gminy lub leśniczego i dostań zgodę na piśmie.

Bez pisemnej zgody na kopanie w lesie sprawa skończy się prędzej czy później dość przykro. Nie dość, że będziesz musiał zapłacić karę, to mogą ci zasądzić usunięcie wszystkich twoich "modyfikacji" i doprowadzenie lasu do stanu wyjściowego.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jako że jestem nowy chciałbym wszystkich przywitać!

Od kilku tygodni rozmyślam nad budową singletracka w lesie

bierzesz odpow. za to co tam się stanie ... jak właściciel się zgodzi to on bierze więc raczej nie ma frajera. Singiel to nie tylko łopata i piła trzeba również pomyśleć o bezpieczeñstwie a to oznacza koszty ... tak że raczej radzę ochłonąć :-)

Se odpuść bo jak się coś komuś stanie na jakimkolwiek dzikim singlu jakiejkolwiek dzikiej hopce a leśniczy czy właściciel będzie wiedział że ty kiedyś chciałeś to masz kłopoty na karku bo twoje nazwisko podepnie do zdarzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...