Skocz do zawartości

[naklejki] Jak zepsuć rower?

yukatan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

mam takie pytanie :) Mam ochotę spersonalizować swojego nowego Kandsa Energy 1300 (2014) w czarno-zielonej ramie. Znalazłem firmę na allegro, która może wykonać naklejki na ramę z własnym tekstem. Wrzucić tam swojego maila, czy nawet imię i nazwisko właściciela, żeby to to było mniej atrakcyjne dla złodziei..

Pytanie:

Jak w miarę bezpiecznie pozbyć się fabrycznego malowania/naklejek żeby nie naklejać nowego tekstu na stary? Ktoś przeprowadzał taki eksperyment?

Napisano

A wiesz o tym, że piaskowanie i malowanie ramy (przydałoby się 2 razy - malowanie -> naklejki -> malowanie), będzie Cię kosztować 1/3 wartości tego roweru... :P 

Napisano

Wrzucić tam swojego maila, czy nawet imię i nazwisko właściciela

Zastanów się czy faktycznie chcesz aż tak personalizować i chwalić się wszystkim naokoło.

1/3 wartości roweru to lekka przesada. Za piaskowanie i malowanie proszkowe powinno wyjść koło 100zł. Tylko trzeba rozebrać cały rower i dać gołą ramę, więc może jeszcze dojść koszt serwisu, który rozłoży i potem złoży rower.

Napisano

Nie posądzałbym właściciela Kandsa o chęć chwalenia się :D Chodzi raczej o zniechęcenie złodziei - popatrzą, że trzeba by jeszcze personalizację zedrzeć aby pchnąć rower gdzieś dalej i zostawią w spokoju. :)

Napisano

Przy rowerze o takiej wartości to chyba lekka przesada :/.... A skoro to nie taki duży wydatek z przemalowaniem ramy to tym bardziej nie problem dla złodzieja. Jak dla mnie pomysł delikatnie mówiąc chybiony....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...