yukatan Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Hej, mam takie pytanie Mam ochotę spersonalizować swojego nowego Kandsa Energy 1300 (2014) w czarno-zielonej ramie. Znalazłem firmę na allegro, która może wykonać naklejki na ramę z własnym tekstem. Wrzucić tam swojego maila, czy nawet imię i nazwisko właściciela, żeby to to było mniej atrakcyjne dla złodziei.. Pytanie: Jak w miarę bezpiecznie pozbyć się fabrycznego malowania/naklejek żeby nie naklejać nowego tekstu na stary? Ktoś przeprowadzał taki eksperyment?
kamfan Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 A wiesz o tym, że piaskowanie i malowanie ramy (przydałoby się 2 razy - malowanie -> naklejki -> malowanie), będzie Cię kosztować 1/3 wartości tego roweru...
yukatan Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Napisano 11 Stycznia 2015 Spodziewam się tego Sam rower był tani to i to da się przeżyć.
zekker Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Wrzucić tam swojego maila, czy nawet imię i nazwisko właścicielaZastanów się czy faktycznie chcesz aż tak personalizować i chwalić się wszystkim naokoło. 1/3 wartości roweru to lekka przesada. Za piaskowanie i malowanie proszkowe powinno wyjść koło 100zł. Tylko trzeba rozebrać cały rower i dać gołą ramę, więc może jeszcze dojść koszt serwisu, który rozłoży i potem złoży rower.
yukatan Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Napisano 12 Stycznia 2015 Nie posądzałbym właściciela Kandsa o chęć chwalenia się Chodzi raczej o zniechęcenie złodziei - popatrzą, że trzeba by jeszcze personalizację zedrzeć aby pchnąć rower gdzieś dalej i zostawią w spokoju.
chudeusz09 Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Przy rowerze o takiej wartości to chyba lekka przesada :/.... A skoro to nie taki duży wydatek z przemalowaniem ramy to tym bardziej nie problem dla złodzieja. Jak dla mnie pomysł delikatnie mówiąc chybiony....
yukatan Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Napisano 12 Stycznia 2015 No dobra, a tak merytorycznie? :-) czy poza Guli Customs ktoś w Poznaniu się zajmuje taką robotą?
MMMAAACCC7 Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 załóż białe/zielone/żółte opony-to będzie najlepsza personalizacja
woojj Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 personalizacja nie ochroni przed złodziejstwem... a dobre drogie zapięcie ;-) koszt ten sam
rambolbambol Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Na skupie złomu wezmą ramę nawet pomalowaną a osprzęt pójdzie na Allegro. Żadna personalizacja nie zapewni ci zabezpieczenia przed kradzieżą. Kup dobrego U-Locka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.