Poochaty Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Czy cross czy fitness, jak walniesz kołem w dziurę i nie zamortyzujesz rekami/ciałem , to każde koło ma skończoną wytrzymałość. Ja jeżdżę po ścieżkach na oponie 23c, więc 30c to naprawdę sporo moim zdaniem.
talento259 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Napisano 12 Stycznia 2015 A no to rzeczywiście nie ma się co o tą szerokość martwić. @Rafał, nie mam pojęcia co to był za rower, cały na Alivio z hydraulikami Promax, nie potrafię go znaleźć na ich stronce, nie wiem czy to nie jakiś Fuji ...
RafalxM Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 cały na Alivio z hydraulikami Promax, eeee....ale tzn tarczowe hamulce? zmieniasz zdanie, że koniecznie bez tarcz, czy po prostu akurat ten takie miał ?
Tofi Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Koła wydawały mi się strasznie delikatne. Nie połamie to się jak wjade na dziure??? Fizyka mówi że w takim wypadku trochę wygnie się koło trochę matka ziemia, jak na załączonym obrazku Koła w rowerach szosowych są bardzo sztywne. Masz naciąg który musi utrzymać rawkę na węższej osi plus oponę pompowaną w granicach 100 psi. Jest to wada, ponieważ jak coś się nie ugnie to się złamie, dlatego ważna jest technika jazdy. Wyczucie takie jak podczas skoku do wody - albo płynnie wejdziesz pod powierzchnię, albo walniesz o lustro wody jak worek kartofli. Po prostu musisz nauczyć się pracować kolanami i łokciami.
talento259 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Napisano 12 Stycznia 2015 Ten co patrzałem miał tarcze, to nieistotne, sprzedawca chciał pokazać jak się na takim siedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.