Dzager25 Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Witam, Potrzebuje pomocy, ponieważ w tym temacie jestem ciemny potrzebuje waszej pomocy. Jak ściągnąć korby Maximus? jaki klucz do tego potrzebuje? Jak zdemontować suport, jakim kluczem, oraz jak dobrać nowy. Jak już pisałem korby maja napis Maximus oraz ISIS drive. suport strzela, ma luzy, jest to dla mnie spora nieprzyjemność, dlatego szukam pomocy Jeśli to coś w nosi do tematu, posiadam rower do jazdy wyczynowej Dirt/Street. Rama prodigy 9.81. Pozdrawiam, i liczę na waszą pomoc
alagor96 Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Potrzebny będzie ściągacz do korb i jakiś popularny klucz do odkręcenia śruby. Najlepiej kup suport o takich rozmiarach jaki miałeś, chyba, że coś Ci w nim nie pasowało. Mogę się oczywiście mylić, bo korbę o której piszesz widziałem jedynie na zdjęciach, ale raczej mam rację. No i oczywiście klucz do odkręcenia nakrętek suportu.
Dzager25 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Napisano 4 Grudnia 2014 Z tego co rozumiem co wyczytałem do tej pory korby ISIS potrzebują innego ściągacza do korb i klucza do suportu niż inne korby i suporty. suport mi pasował, długo trzymał mimo katowania, wezmę raczej ten sam. Ale najpierw potrzebuje dokładną informację jakie klucze potrzebne są do korb i suportu ISIS. Nie chce roweru oddawać do żadnego serwisu, chciał bym się usamodzielnić w kwestii napraw
Ziemko Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Klucz do samego wkładu suportu jest ten sam nie zależnie od tego czy jest to ISIS, Octalink czy tradycyjny na kwadrat. Za to do samej korby potrzebny jest taki ściągacz http://www.centrumrowerowe.pl/prezenty/dla-mechanikow/p,klucz-do-mechanizmu-korbowego-04c2-icetoolz,4573.html lub... zwykły ściągacz i kawałek pręta
MikeSkywalker Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Tylko mała uwaga jak będziesz wkręcał miski nowego suportu - nie używaj klucza typu grzechotka tylko złap miski ręcznie, potem przykręć nasadkę do suportu za pomocą zwykłej śruby i dużych podkładek i dokręcaj suport kluczem nastawnym - nie uszkodzisz misek No i pamiętaj o odpowiednim kierunku od- i dokręcania
Dzager25 Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Napisano 5 Grudnia 2014 A pokazał by mi ktoś jak wygląda taki klucz do tego suportu?
Dzager25 Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Napisano 5 Grudnia 2014 Czyli jest tylko 1 rodzaj? Wystarczy ze wpiszę klucz do suportu ISIS? na centrumrowerowe.pl są różne rodzaje kluczy do ISIS, różnią się na przykład ilością zębów. Żeby sprawdzić jaki potrzebuje muszę najpierw zdemontować korby i zobaczyć? Chciałem zamówić oba klucze na raz żeby zaoszczędzić na przesyłce :/
MikeSkywalker Napisano 5 Grudnia 2014 Napisano 5 Grudnia 2014 Klucz do suportu jest uniwersalny, rodzaj suportu/korby nie mają znaczenia.
Mod Team Puklus Napisano 6 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 6 Grudnia 2014 Klucz do suportu jest uniwersalny No nie tak do konca są wynalazki które mają zupełnie inne systemy ale jest ich mało No i suport klasyczny rozbiera sie przy użyciu podstawowych narzędzi
Dzager25 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Napisano 6 Grudnia 2014 Więc powiedzcie mi, jak już zdejmę korby ściągaczem, to jak mam zdemontować suport
MikeSkywalker Napisano 6 Grudnia 2014 Napisano 6 Grudnia 2014 Zlituj się. Wszystko jest w necie. http://blogrowerowy.pl/wpis/wymiana-wkladu-suportu/ Przejrzyj parę poradników spod hasła "wymiana suportu" i wszystko będzie jasne.
Mod Team Puklus Napisano 6 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 6 Grudnia 2014 Zlituj się. Przeczytaj jego nick ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.