Dzida Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 link zabroniony.com/?d=NS3D7SV5 link zabroniony.com/?d=U2FYZC08 Pierwszy film pokazuje iskierki, które lecą czasami pod koniec hamowania (mocnego, s okolic 40 km/h, nie zawsze), a drugi pisk hebli, który występuje podczas długiego hamowania. Co o tym sądzicie? :/ Avidki SD5 + mavic 117 i oryginalne klocki.
bugi Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Mówię bez oglądania i zdroworozsądkowo. Jeśli coś może powodować iskry to na pewno nie kostka hamulca, a któryś z jego elementów trący o obręcz. Upewnij się, że hamulec jest poprawnie zamontowany.
Xsystoff Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Obstawiam kawalek metalu w klockach hamulcowych. Rozepnij sobie v-ki i zobacz co tam sie wbilo w klocki. p.s zeby uprzedzic pytania format 3gp otwiera sie np. real playerem
master87 Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Niekoniecznie musiało się wbić, klocki mają metalowy szkielet, może jest już całkowicie starty i metal wystaje
Dzida Napisano 12 Lipca 2006 Autor Napisano 12 Lipca 2006 Ani opcja 1, ani 2 ani 3. Klocki specjalnie przed fotkami umyłem woda + mydełko, obręcz przetarłem wilgotną szmatka, jest równiutka i bez opiłków. Pojeździłem 10 km po czym wziąłem się za to, żeby nakręcić i wam pokazać. Hamulce zmaontowane 100%, klocka jest jeszcze połowa. Any Idea? ja wiem, że to rzadkość. Zawsze mam nietypowe problemy
master87 Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Na tym filmiku iskier nie widać ale jeśli naprawdę lecą to musi być coś na klocku, bo z tego co wiem to guma iskier nie daje
Dzida Napisano 12 Lipca 2006 Autor Napisano 12 Lipca 2006 Widać iskre na samym końcu. Mały punkt spadający ku dołowi. Czasami jest ich więcej.
roge Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Nie przejmuj się tymi iskrami, to palące sie kawałki aluminium zdarte z obręczy. Czasami się tak zdarza, a ponieważ widać to tylko w nocy, wielu ludzi o tym nie wie.
Dzida Napisano 13 Lipca 2006 Autor Napisano 13 Lipca 2006 Nie przejmuj się tymi iskrami, to palące sie kawałki aluminium zdarte z obręczy. Czasami się tak zdarza, a ponieważ widać to tylko w nocy, wielu ludzi o tym nie wie. W moim przypadku widać w środku dnia przy obecnym słońcu...
Dzida Napisano 13 Lipca 2006 Autor Napisano 13 Lipca 2006 To nakręciłem dziś w środku dnia link zabroniony.com/?d=5S9DXQ8E
Robert Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 Możesz to robić przed dziewczynami każda będzie twoja A tak na poważnie, to sprawdż jeszcze raz ustawienie klocków. Jeżeli są dobrze sustawione może wymień jednak klocki, nie wykluczone że to Roge ma racje i to kawałki aluminium z obręczy się spalają.
dedis Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 a co to za klocki? niektóre klocki mają w swej miesznace opiłki metalu (one też piszczą) kiedyś miałem taki badziew. :[ swoją drogą kiedyś mi jakims cudem w klocek wpadł jakiś kawałeczek metalu i fajnie se tak przy mega ostrym hamowaniu "wytoczyłem" rowek w obręczy
Radoslav Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 No jak dla mnie bajer... :twisted: Zmień klocki jak radzi dedis... a jak nie pomorze.... to może jakaś klątwa? Moze kogoś rozjechałeś?? :twisted:
boss87 Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 Na filmie widac jakby te iskry wylatywaly w momencie kiedy puszczasz klamke. Może to byś spowodowane tym ze opilki alu zdzieraja sie z obręczy [normalne ale nei w takiej skali] i pozostają na powierzchni klocka [rozgrzewaja sie do kilkuset *C] A gdy puszczasz klamke klocek oddala sie od obręczy i opiłki dostają tlenu po czym spalają sie i spadają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.