Andys Napisano 17 Listopada 2014 Napisano 17 Listopada 2014 Takie, może głupie pytanie, ale ponieważ od lat w rowerach używam trigger`ów SRAMa, a w nowym rowerze będą manetki Deore SL-M610, chciałem spytać ile jednocześnie indeksów można zmienić tą manetką przy naciągu linki. Czyli mówiąc po ludzku, ile trybów na kasecie, można przeskoczyć do góry, jednym pociągnięciem manetki. Pewnie 2, ale może się mylę?
lucass3 Napisano 17 Listopada 2014 Napisano 17 Listopada 2014 Na mniejszą koronkę możesz 1 bieg. Na większą 3 biegi. Sorry, pomyliłem z moimi czyli SL-M591 M610 to jakiś nowszy model? Podejrzewam jednak, że będzie tak samo.
Kaczorak Napisano 17 Listopada 2014 Napisano 17 Listopada 2014 http://wrower.pl/porady/jakie-wybrac-manetki-shimano-do-roweru-gorskiego,5758.html Tutaj masz fajnie opisane jak działają manetki Shimano wraz ze wszystkimi ich technologiami zastosowanymi w tychże urządzonkach Osobiście polecam XT z "Instant Release" - działają miodzio
Ziemko Napisano 17 Listopada 2014 Napisano 17 Listopada 2014 Czyli mówiąc po ludzku, ile trybów na kasecie, można przeskoczyć do góry, jednym pociągnięciem manetki. Pewnie 2, ale może się mylę? Mam starszy model Deorek i można wrzucać trzy tryby na raz
Andys Napisano 17 Listopada 2014 Autor Napisano 17 Listopada 2014 Dziękuję za odpowiedź, jeśli można przerzucić o 3 przełożenia na raz, czyli kasetę 10s, na 3 razy przejść, to jest super.
lucass3 Napisano 17 Listopada 2014 Napisano 17 Listopada 2014 Zgadza się, oczywiście tylko w 1 kierunku. Z większych koronek na mniejsze trzeba już pojedynczo klikać (XT oferuje po 2 koronki)
Rulez Napisano 17 Listopada 2014 Napisano 17 Listopada 2014 Niby fajnie, ale redukuje nie w momencie naciśnięcia dżwigiennki a dopiero po jej odpuszczeniu, nic wspaniałego, przy przyspieszaniu trzeba już pojedynczo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.