wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Witam Przymierzam się do zakupu roweru z napędem SRAM i korbą SRAM S1000, ale robiąc rozeznanie zauważyłem, że zastosowane w niej zębatki (rozstaw 120mm) są praktycznie nie do kupienia albo bardzo drogie. Czy ja źle szukam? A może to się nie zużywa i nie mam co się martwić? Warto się pchać w rower do którego ciężko dostać części potem?
tobo Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 To raczej kwestia braku wyboru taki rozstaw otworow jest obecnie popularny w korbach Srama, zebatki sa drogie i tyle. To ze korba tania w eksploatacji nie jest nie znaczy rownoczesnie skreslenia roweru, przynajmniej wg mnie.
wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 Pytam bo mam do wyboru bardzo porównywalny rowerek z napędem shimano i zastanawiam się jak bardzo będzie mi doskwierała ta korba.
pietrushkin Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Jestes pewien co do tego rozstawu 120mm? Moja korba Sram S1000 ma BCD104
wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 Nie jestem pewien całkowicie, ale wygląda na to, że 2 rzędowa wersja ma 120mm http://sixfiftybikes.files.wordpress.com/2011/11/sram_crank.jpghttp://www.kross.pl/pl/2014/mtb-xc-26quot/level-a8
pietrushkin Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Moja tez jest dwublatowa i ma 104 Blat mam 36t, wiec moze tu jest pies pogrzebany?
wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 Nie spodziewałem się takich rozbieżności. Napiszę do sklepu, niech sprawdzą jaka jest przy rowerku.A tak BTW to jak szybko czekałaby mnie wymiana zębatek przy korbie? Oczywiście zakładamy, że dbam o rowerek, smaruję łańcuch i wymieniam go jak się rozciągnie.
MokryxD Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Przy jeździe na poziomie 8kkm w każdych warunkach sądzę, że nie częściej jak raz w roku.
wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 Po co oni w ogóle klepią gotowe rowerki z takimi egzotycznymi częściami? Zabawa w ściąganie drogich zębatek nie wiadomo skąd raz na rok albo nawet dwa brzmi kiepsko. A co będzie jak się okaże, że za 2 lata takie zębatki w ogóle przestaną być dostępne?Myślicie, że napęd SRAM X9-tył/X7-reszta jest wart takich wyrzeczeń w porównaniu z Shimano na poziomie XT-tył/Deore-reszta?
tobo Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 To nie są egzotyczne części. To inny - nowy standard, dostępny na rynku od 2010 roku (sram xx).
Tomek21001 Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Jeżeli w tym rowerze jest gwintowana mufa suportu - problem nie istnieje. Zajeżdzisz s1000 i wstawisz potem cokolwiek z shimano,fsa itd,korby standardu shimano są relatywnie tanie w stosunku do srama i jest do nich mnóstwo dostępnych zębatek wielu producentów. Sam napęd x7/x9 jest moim zdaniem warty uwagi,pracuje lepiej niż slx/xt, z korbami shimano również. Jeżeli jest tam PF30/BB30 - zastanowiłbym się.........będziesz skazany na Srama,niektóre drogie modele innych firm albo redukcje do wkładów suportu,bądż jeszcze droższe patenty praxis works itd.
wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 W opisie jest suport SRAM Press Fit GXP, gwintu brak. Znając moje szczęście pewnie to jest ta gorsza wersja Z drugiej strony rowerek model niżej jest na Shimano i też ma Press Fit. Dziwne by to było gdyby robili inne mufy dla tego modelu, bo zdaje się, że ten rowerek i model niżej mają taką samą ramę, po co byłyby im dodatkowe koszty na produkcji?
Fenthin Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 PressFit, a BB30 to dwie zupełnie inne bajki. Inna sprawa, że model niższy czasem nie dzieli ramy z modelem wyższym.
wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 W obydwu roweruch rama jest opisana jako Aluminium Ultralite, stąd wniosek, że dążąc do jak najniższych kosztów produkcji robią takie same, pewności nie mam. To jak z tym PressFit'em? Będzie się tam dało wstawić Shimano potem?
Tomek21001 Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Sprawdż na stronie shimano/sram dla pewności,ale shimano i sram press fit gxp mają tą samą średnicę mufy ( 41mm ) i bedą zamienne w pakiecie ze stosownymi korbami. PressFit, a BB30 to dwie zupełnie inne bajki. Oczywiście,że to różne bajki,podane razem tylko dlatego,że wykluczają montaż czegoś od Shimano bez adapterów albo specjalnego wkładu.
tobo Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 W obydwu roweruch rama jest opisana jako Aluminium Ultralite, stąd wniosek, że dążąc do jak najniższych kosztów produkcji robią takie same, pewności nie mam. To jak z tym PressFit'em? Będzie się tam dało wstawić Shimano potem? Tak, zmieniając press fit na standard Shimano. Jednak zmieniając wkład i korbę koszty będą wyższe niż zdobycie tarcz do korby Srama.
Rulez Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 S1000 to nie jest jakaś szczególnie droga korba : http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=sram+s1000
wieloiksiasty Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 No OK, to chyba już wszystko wiem. Dzięki za pomoc wszystkim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.