Skocz do zawartości

[łańcuch] XTR M981 czy KMC X-10 SL czy KMC x10 vivid (kolorowy)

AntyIdiota

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cholera, nawet test powyżej pokazuje, że KMC dużo szybciej się rozciąga :whistling:, wszyscy się uwzięli, czy jak ?, wybacz, ale w takim razie raczej ci nie uwierzę :bye2:

Napisano

Jeśli bierzemy pod uwagę historyczne dane 2010r no to tak :teehee:  po drugie taką tabelkę w exelu to i ja zrobię w 20 minut i będą zupełnie inne dane ;)  kto zamawia test i płaci ten zawsze będzie miał najlepsze wyniki. W tej chwili te testy są tyle warte co papier toaletowy.  

Napisano

Nie bardzo mnie przekonuje twoja pisanina ... jakieś konktety ? wybacz, ale twoja opinia jest dla mnie mniej ważna niż ten papier .

Napisano

To nie czytasz ze zrozumieniem... a na to nic nie poradzę.  :)  Każdy jeden test jeśli nie robi to ktoś zupełnie postronny i bez wiedzy zainteresowanych jest podatny na naciski i polepszanie rzeczywistości :)  Mądremu wystarczy. 

Napisano

Waham się pomiędzy tymi dwoma łańcuchami. Czy łańcuch M981 wytrzymuje więcej niż HG-95?  Czy łańcuch KMC to YABAN?

Pozdr

Z tym kolorowym od razu daj sobie spokój.Fajnie wyglądają tylko na zdjęciach i przed pierwszą jazdą.Przyznaję,że na łańcuchach KMC nie jeździłem.Ja wziąłbym xtr.Nigdy nie miałem problemów z łańcuchami Shimano.Wcześniej miałem dużo łańcuchów od Srama i jak dla mnie różnice są pomijalne.Ile łańcuch wytrzyma ?To już zależy od Ciebie i twojego stylu jazdy.Czyszczenie,smarowanie,kadencja czy bardziej siłowo kręcisz.Wozisz się wokół komina czy ciorasz maratony w błocie po pas. Na łańcuch nie ma idealnej recepty ...

Napisano

Ja jeździłem na KMC X10-93 (model dwukrotnie tańszy od wymienionego tutaj X10 SL), właściwie jeszcze jeżdżę. Powiem tak: łańcuch udało mi się zerwać 2 razy w życiu, z czego oba na KMC (2 różne łańcuchy). Plus fakt, że po rozkuciu i ponownym zakuciu pin się nieco deformuje, co ma wpływ na pracę łańcucha (minimalnie szerszy łańcuch w jednym miejscu, chrobotał co obrót. Po pół godzinie wróciło do normy)

Nie wiem, jaki będzie kolejny łańcuch, ale z KMC się wyleczyłem. Chyba będę rozważał Campagnolo i właśnie XTRa. 

EDIT: A, byłbym zapomniał o łyżce miodu. ;) Po ok.700-1000km w KMC X10 dalej nie wchodzi przymiar .75. Napęd zawsze działa płynnie. 

Napisano

Zamówiłem w końcu XTR M981M, zobaczymy ile wytrzyma, HG-95 dał radę około 1300km zanim wydłużył się o 0.75%, mierzone miernikiem nie linijką. Wcześniej miałem HG-74 i wytrzymał mniej więcej tyle ile HG-95.

A i tak jak w drugim temacie(Rocket Rony 26x2.25) również chciałbym podziękować BIKESTACJI za ignorowanie klienta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...