Skocz do zawartości

[korba] Podwójna a potrójna korba

wojtek8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

My nie mierzymy nisko. Raczej Ty mało realnie wysoko.

I przeczytaj dokładnie ostatni post kolegi firefox. Mówimy oczywiście o wykręceniu tych 97 km/h na płaskim - wtedy osiągnięcie jest wymierne, nie o turlaniu się z góry.

Sugerowałbym też poczytać na temat osiągnięć w tym sporcie, szczególnie co do kwestii prędkości.

Napisano

Niestety wszyscy mierzycie mnie swoją miarą , co jest całkowicie bez sensu. Coś co dla Ciebie może być ograniczeniem , dla innych ludzi jest rzeczą normalną i łatwą do pokonania. Z Majki i Kwiatkowskiego też szydzicie , bo szybko jeżdżą ? Czy może polecacie im kalibrację liczników? Musicie zdać sobie sprawę , że najwidoczniej nie jesteście wyrocznią w sprawach prędkościowych i tyle.Nie ukrywam , że zawiodłem się trochę. 
I nie to nie jest mało realne , po prostu tylko tak myślisz i szanuję Twoje zdanie.

Poza tym naprawdę nie wierzę , ze w moim wieku nie jeździliście ode mnie szybciej , lub tym samym tempem. A co dopiero gdyby wam dać cudownego unibike'a :P

Napisano

Przerost formy nad treścią...

Porównujesz się do Majki i Kwiatkowskiego którzy lata spędzili na ciężkich treningach? 

Bez urazy ale kompromitujesz się.

Napisano

Sami mnie do nich porównaliście , ktoś tu przeoczył napis " w przyszłości". Poza tym myślicie ,że ta średnia 36 na takim złomie to tak z dupy się wzięła :D ?

Napisano

Ja nikogo nie mierzę własna miarą, dlatego grzebię na przykład w Stravie, a tam rekord dookoła zalewu to 25 minut:

http://www.strava.com/segments/7603644

Sam w innym temacie chwalisz się wynikiem 18 minut, tutaj wspominasz o 19 ..

Pozostaje mi tylko ...

36243-slow-clap-citizen-kane-orson-w-bJk

Kolarska kadra czeka. Nie baw się w kombinowanie co kupić, bo na takim poziomie tylko 54 z przodu i 11 z tyłu wchodzi w grę. Szkoda czasu na dywagacje bo Richmond 2015 zbliża się wielkimi krokami.

Z Majki i Kwiatkowskiego też szydzicie , bo szybko jeżdżą ?

Nikt się nie śmieje, bo każdy może wyniki zweryfikować w prosty sposób. Nie trzeba się opierać na ich słowie honoru.

Napisano

Skoro na mtb miałeś 63 km/h to na szosówce przewiduję: przełożenie 50-12 jakieś 87 km/h a na 50-11 około 93 km/h. Więcej nie pojedzie bo się zamłynkujesz ;)

To akurat był taki żart a prędkości wziąłem z głowy :) Ale z drugiej strony gdyby Kwiatkowski albo Majka pisał incognito o swoich osiągach to też każdy mówiłby,że to nie może być prawda. A jednak to byłaby prawda.

Napisano

Ja nikogo nie mierzę własna miarą, dlatego grzebię na przykład w Stravie, a tam rekord dookoła zalewu to 25 minut:

http://www.strava.com/segments/7603644

Sam w innym temacie chwalisz się wynikiem 18 minut, tutaj wspominasz o 19 ..

Pozostaje mi tylko ...

36243-slow-clap-citizen-kane-orson-w-bJk

Kolarska kadra czeka. Nie baw się w kombinowanie co kupić, bo na takim poziomie tylko 54 z przodu i 11 z tyłu wchodzi w grę. Szkoda czasu na dywagacje bo Richmond 2015 zbliża się wielkimi krokami.

Nikt się nie śmieje, bo każdy może wyniki zweryfikować w prosty sposób. Nie trzeba się opierać na ich słowie honoru.

Hahahahahah nie no nie wierzę , mój 40 letni ojciec okrąża ten zalew w 24 minut na rowerze trekkingowym. Poza tym człowieku , to jest zupełnie inna trasa , cały czas szosą. Proponuję się jeszcze trochę powypowiadać na ten temat , przecież okrążasz ten zalew prawie codziennie , nie to co ja :D no tak raz 18 raz 19 , bo dokładny czas to 18:42-45. 

Zaniemówiłem , naprawdę. A myślałem , że najśmieszniejsze co może mnie spotkać to groźne miny mijanych rowerzystów.Albo miny moich znajomych którzy przeczytają Twojego posta :D

Poza tym ten wynik na stravie jest mocno przesadzony , napisane jest że jechał 29km/h średnio , co jest przecież fizycznie niemożliwe...no chyba ,że to Kwiatkowski albo Majka.

Napisano

A kto powiedział, że okrążam? Nawet do Lublina się nie wybieram. Coś nadinterpretujesz.
Bazuję na skrawkach twoich skąpych informacji. Skoro masz udokumentowany przejazd na przykład w postaci śladu z GPSa, oficjalnego wyniki zawodów, coś co pozwoli obiektywnie, za pomocą internetu potwierdzić twoja historię a nie tylko zdjęcie licznika wyświetlającego 18 lub 19 minut (bo już się sam pogubiłem co do tego czasu), to zamieść to tutaj. Co ci szkodzi? Skończą się spekulacje, niedowierzania, a do samego końca tematu uzyskasz tylko skrajnie merytoryczne odpowiedzi.

Napisano

Jak dla mnie to temat już się skończył , bo z korby przeszedł on na kwestię "ja tyle nie jeżdżę to on też nie ". 
Nie ma problemu , gdy już kupię tego felta zobaczycie wynik z tej samej trasy co na stravie , bo niestety trasa leśna została zniszczona przez wycinkę drzew i nasyp piachu ( do tej pory zastanawiam się po co). Naprawdę nie wiem po co to robię , moje wyniki nie są ani spektakularne , ani takie w które trudno uwierzyć.Tylko mi przypomnijcie bo zapomnę strave założyć. Wrócimy do tego tematu jak będziecie mieli przed twarzą wykresy z mojej jazdy i jestem bardzo ciekawy co wtedy powiecie :D. Pewnie , że ja to sobie mogę bo jestem młody to mi łatwiej i oszukuję bo nie wystawiam kolan na zewnątrz :D

Napisano

Niestety wszyscy mierzycie mnie swoją miarą , co jest całkowicie bez sensu. Coś co dla Ciebie może być ograniczeniem , dla innych ludzi jest rzeczą normalną i łatwą do pokonania. Z Majki i Kwiatkowskiego też szydzicie , bo szybko jeżdżą ? Czy może polecacie im kalibrację liczników? Musicie zdać sobie sprawę , że najwidoczniej nie jesteście wyrocznią w sprawach prędkościowych i tyle.Nie ukrywam , że zawiodłem się trochę. 

I nie to nie jest mało realne , po prostu tylko tak myślisz i szanuję Twoje zdanie.

Poza tym naprawdę nie wierzę , ze w moim wieku nie jeździliście ode mnie szybciej , lub tym samym tempem. A co dopiero gdyby wam dać cudownego unibike'a :P

Obawiam się, że musisz jednak odwiedzić jakiegoś psychologa.

Napisano

Czyli w skrócie autor tematu jest lepszy od pro peletonu bo osiąga porównywalne wyniki sredniej jak pro kolarze na najwiekszych tourach tylko on to robi w pojedynke na rowerze górskim ;) jak to dobrze że społeczność forumowiczów powiększyła się o taką osobę. Więcej pływajmy to też tacy będziemy ;)

Napisano

Czyli w skrócie autor tematu jest lepszy od pro peletonu bo osiąga porównywalne wyniki sredniej jak pro kolarze na najwiekszych tourach tylko on to robi w pojedynke na rowerze górskim ;) jak to dobrze że społeczność forumowiczów powiększyła się o taką osobę. Więcej pływajmy to też tacy będziemy ;)

zara

36 to trzydzieści sześć 

36=36 

dobrze mysle? 

czy moze 63 ? bo juz sie pogubilem

no no , tak było nie powiem że nie

http://www.bikeforums.net/33-road-bike-racing/253506-pro-peloton-speed.html

Napisano

To mnie nie prowokujcie , bo nie zamierzam z Wami dyskutować na poważnie . Nie da się , 2 razy spadłem z krzesła ze śmiechu :P Mam nadzieję , że któryś z Was też :D

Napisano

Czy byłbyś chłopie taki łaskaw i przestał truć dupę przez tyle czasu z powodu takiego banału jak wybór blatów korby :verymad:

Co do średnich to zapraszam do mnie na południe. Zobaczymy ile jesteś wart jak robisz takie wyniki. Albo jeszcze lepiej skontaktuje Cię bo mam rzut beretem z Krakusem Swoszowice gdzie zaczynał Majka. Zbigniew Klęk na pewno będzie pod wrażeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...