firefoks Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Skoro na mtb miałeś 63 km/h to na szosówce przewiduję: przełożenie 50-12 jakieś 87 km/h a na 50-11 około 93 km/h. Więcej nie pojedzie bo się zamłynkujesz
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 Ok dzięki firefoks za konkretne odpowiedzi i normalne podejście bez niepotrzebnej spiny
rafalvip Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Jeszcze się okaże, że wykręci średnie większe niż Majka albo Kwiatkowski Nic tylko pogratulować.
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 W przyszłości dlaczego nie ? Tak nisko mierzycie ?
tobo Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 My nie mierzymy nisko. Raczej Ty mało realnie wysoko. I przeczytaj dokładnie ostatni post kolegi firefox. Mówimy oczywiście o wykręceniu tych 97 km/h na płaskim - wtedy osiągnięcie jest wymierne, nie o turlaniu się z góry. Sugerowałbym też poczytać na temat osiągnięć w tym sporcie, szczególnie co do kwestii prędkości.
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 Niestety wszyscy mierzycie mnie swoją miarą , co jest całkowicie bez sensu. Coś co dla Ciebie może być ograniczeniem , dla innych ludzi jest rzeczą normalną i łatwą do pokonania. Z Majki i Kwiatkowskiego też szydzicie , bo szybko jeżdżą ? Czy może polecacie im kalibrację liczników? Musicie zdać sobie sprawę , że najwidoczniej nie jesteście wyrocznią w sprawach prędkościowych i tyle.Nie ukrywam , że zawiodłem się trochę. I nie to nie jest mało realne , po prostu tylko tak myślisz i szanuję Twoje zdanie. Poza tym naprawdę nie wierzę , ze w moim wieku nie jeździliście ode mnie szybciej , lub tym samym tempem. A co dopiero gdyby wam dać cudownego unibike'a
mxdanish Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Przerost formy nad treścią... Porównujesz się do Majki i Kwiatkowskiego którzy lata spędzili na ciężkich treningach? Bez urazy ale kompromitujesz się.
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 Sami mnie do nich porównaliście , ktoś tu przeoczył napis " w przyszłości". Poza tym myślicie ,że ta średnia 36 na takim złomie to tak z dupy się wzięła ?
Kekacz Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Ja nikogo nie mierzę własna miarą, dlatego grzebię na przykład w Stravie, a tam rekord dookoła zalewu to 25 minut: http://www.strava.com/segments/7603644 Sam w innym temacie chwalisz się wynikiem 18 minut, tutaj wspominasz o 19 .. Pozostaje mi tylko ... Kolarska kadra czeka. Nie baw się w kombinowanie co kupić, bo na takim poziomie tylko 54 z przodu i 11 z tyłu wchodzi w grę. Szkoda czasu na dywagacje bo Richmond 2015 zbliża się wielkimi krokami. Z Majki i Kwiatkowskiego też szydzicie , bo szybko jeżdżą ? Nikt się nie śmieje, bo każdy może wyniki zweryfikować w prosty sposób. Nie trzeba się opierać na ich słowie honoru.
firefoks Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Skoro na mtb miałeś 63 km/h to na szosówce przewiduję: przełożenie 50-12 jakieś 87 km/h a na 50-11 około 93 km/h. Więcej nie pojedzie bo się zamłynkujesz To akurat był taki żart a prędkości wziąłem z głowy Ale z drugiej strony gdyby Kwiatkowski albo Majka pisał incognito o swoich osiągach to też każdy mówiłby,że to nie może być prawda. A jednak to byłaby prawda.
mxdanish Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 @@firefoks, myślisz że Majka i Kwiatkowski zadawaliby takie pytania? Co najwyżej dla beki...
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 Ja nikogo nie mierzę własna miarą, dlatego grzebię na przykład w Stravie, a tam rekord dookoła zalewu to 25 minut: http://www.strava.com/segments/7603644 Sam w innym temacie chwalisz się wynikiem 18 minut, tutaj wspominasz o 19 .. Pozostaje mi tylko ... Kolarska kadra czeka. Nie baw się w kombinowanie co kupić, bo na takim poziomie tylko 54 z przodu i 11 z tyłu wchodzi w grę. Szkoda czasu na dywagacje bo Richmond 2015 zbliża się wielkimi krokami. Nikt się nie śmieje, bo każdy może wyniki zweryfikować w prosty sposób. Nie trzeba się opierać na ich słowie honoru. Hahahahahah nie no nie wierzę , mój 40 letni ojciec okrąża ten zalew w 24 minut na rowerze trekkingowym. Poza tym człowieku , to jest zupełnie inna trasa , cały czas szosą. Proponuję się jeszcze trochę powypowiadać na ten temat , przecież okrążasz ten zalew prawie codziennie , nie to co ja no tak raz 18 raz 19 , bo dokładny czas to 18:42-45. Zaniemówiłem , naprawdę. A myślałem , że najśmieszniejsze co może mnie spotkać to groźne miny mijanych rowerzystów.Albo miny moich znajomych którzy przeczytają Twojego posta Poza tym ten wynik na stravie jest mocno przesadzony , napisane jest że jechał 29km/h średnio , co jest przecież fizycznie niemożliwe...no chyba ,że to Kwiatkowski albo Majka.
Kekacz Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 A kto powiedział, że okrążam? Nawet do Lublina się nie wybieram. Coś nadinterpretujesz.Bazuję na skrawkach twoich skąpych informacji. Skoro masz udokumentowany przejazd na przykład w postaci śladu z GPSa, oficjalnego wyniki zawodów, coś co pozwoli obiektywnie, za pomocą internetu potwierdzić twoja historię a nie tylko zdjęcie licznika wyświetlającego 18 lub 19 minut (bo już się sam pogubiłem co do tego czasu), to zamieść to tutaj. Co ci szkodzi? Skończą się spekulacje, niedowierzania, a do samego końca tematu uzyskasz tylko skrajnie merytoryczne odpowiedzi.
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 Jak dla mnie to temat już się skończył , bo z korby przeszedł on na kwestię "ja tyle nie jeżdżę to on też nie ". Nie ma problemu , gdy już kupię tego felta zobaczycie wynik z tej samej trasy co na stravie , bo niestety trasa leśna została zniszczona przez wycinkę drzew i nasyp piachu ( do tej pory zastanawiam się po co). Naprawdę nie wiem po co to robię , moje wyniki nie są ani spektakularne , ani takie w które trudno uwierzyć.Tylko mi przypomnijcie bo zapomnę strave założyć. Wrócimy do tego tematu jak będziecie mieli przed twarzą wykresy z mojej jazdy i jestem bardzo ciekawy co wtedy powiecie . Pewnie , że ja to sobie mogę bo jestem młody to mi łatwiej i oszukuję bo nie wystawiam kolan na zewnątrz
Rulez Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Niestety wszyscy mierzycie mnie swoją miarą , co jest całkowicie bez sensu. Coś co dla Ciebie może być ograniczeniem , dla innych ludzi jest rzeczą normalną i łatwą do pokonania. Z Majki i Kwiatkowskiego też szydzicie , bo szybko jeżdżą ? Czy może polecacie im kalibrację liczników? Musicie zdać sobie sprawę , że najwidoczniej nie jesteście wyrocznią w sprawach prędkościowych i tyle.Nie ukrywam , że zawiodłem się trochę. I nie to nie jest mało realne , po prostu tylko tak myślisz i szanuję Twoje zdanie. Poza tym naprawdę nie wierzę , ze w moim wieku nie jeździliście ode mnie szybciej , lub tym samym tempem. A co dopiero gdyby wam dać cudownego unibike'a Obawiam się, że musisz jednak odwiedzić jakiegoś psychologa.
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 Ale po co mi psycholog , wystarczy że zacznę jeździć wolniej - wtedy moje wypowiedzi zaczną mieć dla was sens
Rulez Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 I przypominam, że istnieje coś takiego jak opór powietrza, samo kręcenie korbami to nie wszystko http://www.rowerpoziomy.republika.pl/ROWER/OPOR.HTM
jur Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Czyli w skrócie autor tematu jest lepszy od pro peletonu bo osiąga porównywalne wyniki sredniej jak pro kolarze na najwiekszych tourach tylko on to robi w pojedynke na rowerze górskim jak to dobrze że społeczność forumowiczów powiększyła się o taką osobę. Więcej pływajmy to też tacy będziemy
Gien Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Dziękuję założycielowi tematu za dostarczenie mi solidnej porcji humoru. Nudny dzień w pracy stał się od razu ciekawszy !
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 Czyli w skrócie autor tematu jest lepszy od pro peletonu bo osiąga porównywalne wyniki sredniej jak pro kolarze na najwiekszych tourach tylko on to robi w pojedynke na rowerze górskim jak to dobrze że społeczność forumowiczów powiększyła się o taką osobę. Więcej pływajmy to też tacy będziemy zara 36 to trzydzieści sześć 36=36 dobrze mysle? czy moze 63 ? bo juz sie pogubilem Czyli w skrócie autor tematu jest lepszy od pro peletonu bo osiąga porównywalne wyniki sredniej jak pro kolarze na najwiekszych tourach tylko on to robi w pojedynke na rowerze górskim jak to dobrze że społeczność forumowiczów powiększyła się o taką osobę. Więcej pływajmy to też tacy będziemy no no , tak było nie powiem że nie http://www.bikeforums.net/33-road-bike-racing/253506-pro-peloton-speed.html
Rulez Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Tobra, kończ to trollowanie, nudny się robisz.
wojtek8 Napisano 21 Października 2014 Autor Napisano 21 Października 2014 To mnie nie prowokujcie , bo nie zamierzam z Wami dyskutować na poważnie . Nie da się , 2 razy spadłem z krzesła ze śmiechu Mam nadzieję , że któryś z Was też
Rulez Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 A teraz idź się poduczyć z matematyki i fizyki.
beskid Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Czy byłbyś chłopie taki łaskaw i przestał truć dupę przez tyle czasu z powodu takiego banału jak wybór blatów korby Co do średnich to zapraszam do mnie na południe. Zobaczymy ile jesteś wart jak robisz takie wyniki. Albo jeszcze lepiej skontaktuje Cię bo mam rzut beretem z Krakusem Swoszowice gdzie zaczynał Majka. Zbigniew Klęk na pewno będzie pod wrażeniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.