Skocz do zawartości

[2000-3000] CROSS

Gosc112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyznam szczerze, ze kusi mnie ten Radon.. Tymbardziej, ze dzis na miescie spotkalem goscia, ktory tez smigal jakims modelem i prezentowal sie ladnie.

Co do ramy. Kiedys ludzie na komunie dostawali niespodzianki bez przymiarki i nie narzekali :-)

Czy az tak moze byc niewygodna zeby sie martwic? Wydaje mi sie, ze przezyje. Teraz smigam pozyczonym Scottem Aspect 50 i przyznam, na poczatku bylo dziwnie, ale juz sie przyzwyczailem..

Bardziej martwi mnie teraz waga bo mam 90, ale wlasnie m.in. nad tym chce tym rowerem pracowac ;-)

Napisano

Wbrew pozorom, rama ma kapitalne znaczenie, czy będzie Ci się dobrze jeździło na danym rowerze. Jej geometria no i rozmiar. Niestety w Polsce cały czas jest to jeszcze niedoceniane i rowery kupuje się "na oko", bez mierzenia kilku rozmiarów. Ja szczerze Ci powiem, że nie wyobrażam sobie kupna roweru bez przymierzenia się do niego. Co do tego Radona. To w Niemczech też nie ma go w sklepach stacjonarnych???? Myślałem, że gdzie jak gdzie, ala akurat tam spokojnie można go kupić w jakimś salonie. Na papierze ten Radon wygląda fajnie i od jakiegoś  czasu pojawia się na forum, jako alternatywa tańsza i lepsza osprzętowo od niemal każdego rozpatrywanego crossa. Brakuje jednak wypowiedzi osób, które są szczęśliwymi/nieszczęsliwymi posiadaczami tego roweru. Wnioski wyciągnij sam.

Napisano

Na stronie producenta widnieje tylko jeden sklep w jednym miescie i sklep internetowy. Sam tez nie spotkalem tej marki w zadnym lokalnym salonie, wiec troszku lipnie...

Dzis natknalem sie natomiast na:

http://www.onbikex.de/Fahrrad/Crossbike-Rixe-Cross_XC_80-45170.html

Cena 650 Euro. Co o nim sadzicie?

Mam mozliwosc przymiarki, wiec jakis plus jest.

Pytanie tez co do kol bo jakos watpliwe wydaja sie te cienkie kapcie w crossach. Przy mojej wadze i podjazdach/zjazdach lub wrecz zeskokach z kraweznikow, jakos tego nie widze..

Dodam tylko, ze crossa polecil mi znajomy tlumaczac, ze rower MTB bylby przerostem formy nad trescia..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...