Skocz do zawartości

[Prowiant na drogę] ok. 75 km

przemko85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na jutro planuję trasę ok.75 - 80 km. Średnią jaką chciałbym osiągnąć to ok. 30 km/h. Co powinienem zabrać i w jaki sposób dawkować w trasie.

Planowałem wziąć banana i batonika musli i wciągnąć co godzinę jazdy.

Jesli chodzi o wode to zabieram 0,5l wody, 0,5l wody z rozpuszczoną multiwitaminą plus 0,4l izotonika.

Prawidłowo? [emoji16]

Napisano

Samemu na te pytania trzeba sobie odpowiedzieć. Każdy indywidualnie podchodzi do jedzenia i picia. Ja na taki dystans i to jeszcze teraz kiedy nie jest gorąco nic poza bidonem 0,6L nie zabieram.

Napisano

Zależy ile czasu Ci to zajmie. Przy takiej średniej, to uwiniesz się szybko. Zjedz porządnie przed, to przejedziesz to na samych płynach + może jakiś banan/batonik.

Im dłużej tym jest się bardziej głodnym ;)

Napisano

A ja tam lubię mieć ze sobą dużo jedzenia i korzystać z tego. 80km to dla mnie ze 2 banany, kanapka, 0,5l gainera i reszta wody. No i obfity posiłek przed wyjazdem (i po) :)

Napisano

pełnowartościowy posiłek po treningu jak najbardziej wskazany co by nie tracić na masie mięśniowej , składający się z białka węglowodanów i tłuszczów.

Napisano

Zanim zglodniejesz to zdazysz wrocic do domu. Chyba, ze ta srednia to pierwsza powazna proba dla Ciebie...

A poza tym temat byl walkowany srylion razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...