Skocz do zawartości

[Ojców] Szlaki

wsxcde

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie, czy wszystkie szlaki w Ojcowie są dostępne dla rowerów czy jest na któryś zakaz ? Wybieram się w weekend przetestować mój nowy nabytek i nie chciałbym się naciąć.

Napisano

Teoretycznie po pieszych nie wolno jeździć na rowerach, w praktyce jest nieoficjalne przyzwolenie strażników na taką jazdę, ale nie w weekendy, kiedy w Ojcowie jest gorzej niż na Krupówkach w Zakopanym. Zdecydowanie odradzam jazdę po szlakach w wakacyjnie weekendy, zresztą odradzam jakąkolwiek wizytę w Ojcowie w te weekendy (jeżeli chodzi o jazdę na rowerze MTB), wtedy zjeżdża tam cały Kraków...

Napisano

ok, dzięki. To w takim układzie pójdę za Twoją radą i pomyślę nad inną trasą.

Czy ten nalot ludzi to obejmuje wszystkie podkrakowskie dolinki czy tylko Ojców cieszy się taką popularnością ?

Napisano

Wszystkie miejsca powiązane a Parkami Narodowymi w tej części świata to w tym okresie jeden wielki deptak. Wszystko poza już jest lepiej ale to też zależy od tego jaki ma urok.

Napisano

Ja byłem jakieś dwa trzy tygodnie temu w niedziele do południa i nie było tragedii. Fakt jest trochę ludzi, ale spokojnie da się przejechać.

Możliwe że jest to też uzależnione od szlaku - ja jechałem niebieskim z pod bramy krakowskiej do rudawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...