Skocz do zawartości

[Rękawiczki] z całymi palcami czy bez ? I w ogóle jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj do mych drzwi zapukal Pan listonosz i przyniosl rekawiczki shimano xtr. Na zywo wygladaja o wiele ladniej niz na zdjeciach. Odrazu gdy je zalozylem wydawaly sie sztywne i jak na razie to jest tylko 1 ich minus. Jezdzi sie w nich naprawde calkiem przyjemnie. Reka sie nie slizga, cieplo ;) ogolnie POLECAM!

Napisano

Mam pytanko jeździ ktoś w northwave'ach sloperide?? Polski dystrybutor twierdzi, że są one do downhillu i freeride'u. Jeżli ktoś jeździ będe wdzięczny za opinie. Zastanawiam się teraz nad skeletonami i sloperide... co będzie lepsze i mocniejsze?? Oczekuje dobrej wentylacji i wytrzymałości bo nie mam tyle kasy żeby co pół roku zmieniać rękawiczki :)

Napisano

Witam wszytskich chcialbym spytac o rade w s prawe dlugopalczastych rekawiczek nadhcodzi zima i zimno w paluchy chcialbym cos fajnego i taniego bo 200 za rekawiczki to przesada tak do 100 djacie jakies rady :P

Napisano

Oglądalem (i przymierzałem) kilka par rękawiczek zimowych. Bardzo fajne robi Shimano (kilka modeli - niektóre dość cienkie, ale ciepłe, inne grube i też ciepłe). Baaardzo grube Rogelli (za 63, troche ograniczały ruchy) ale najcieplejsze ze wszystkich..). XTRy Shimano w wersji jesienniej (bo są chyba jeszcze cieplejsze - inna wersja ktorej nie mierzylem) na zime byłyby chyba zbyt lekkie. 661 zimowe troche za bardzo wzmacniane jak dla mnie :)

Teraz też wyszły Kelly'sa, ale nie miałem okazji ich mierzyć :P

Ale tak jak już mówiłem Shimano bardzo przypadły mi do gustu.

Napisano

A czy którekolwiek z rękawiczek, których nazwy padły na forum, mają pętle do szybkiego ściągania? Jak takie cos wygląda i czy jest zamocowane przy nadgarstku, przy zapięciu czy gdzie?

pzdr

KaChna

Napisano

petelki do szybkiego sciagania maja np rekawiczki chiba oraz polednik. posiadaja je rekawiczki z krotkimi palcami. ten dodatek jest umieszczany miedzy palcami przy koncowkach palcow rekawiczek.

ja osobiscie nie potrzebowalem tego gadzetu. uzywalem juz w sumie kilkunastu par rekawiczek. a ze jezdze głownie w długopalcych no to juz wogole sprawa nie istnieje dla mnie.

Napisano

dziękuję :-) A czy masz jakis (moze ktorys z wymienionych?) typ rękawiczek rowerowych (bez palców, na sezon letni), które bys polecił? Rzecz najważniejsza - żeby dawały dłoniom "oddychać", bez pętelek sie obejdzie :-)

Napisano

rekawiczki z krotkimi palcami jako ze sa z reguly do xc - maja przewiewna zewnetrzna strone. wentylacja w ich przypadku to zaden problem.

przy zakupie rekawiczek dla mnie wazne jest by na spodzie znajdowala sie syntetyczna skóra - przypominająca zamsz. z moich doswiadczen wynika ze to najtrwalszy material na spody rekawiczek.

warto by rekawiczki mialy poduszke po wewn stronie by chronila dlonie przed drganiami przenoszonymi z przedniego kola.

jesli posiadasz gripy to miedzy palcem wskazujacym a kciukiem powinien byc dodatkowy pasek wzmacniajacy - chroni przed wycieraniem.

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Kiedyś rozglądałem się za rękawiczkami na zimę i wydaje mi się, że one były z zimowej kolekcji Shimano. Są z neoprenu więc raczej nie będzie w nich chłodno w upały.

Napisano

mam 3 typy :

https://ssl.allegro.pl/item221607993_rekawi...czka_roz_m.html

https://ssl.allegro.pl/item224175454_specia...rekawiczki.html

https://ssl.allegro.pl/item224178077_specia...rekawiczki.html

mnie najbardziej podchodza S-WORKS ale może ma ktoś jakieś sugestie, w zyciu nie mialem rekawiczek wiec sie nie znam.. btw gdzie w Krakowie jest duży wybór rękawiczek ??? w bikershopie i mavericku juz bylem -- lipa

Napisano

Numerek 3 - Team Glove to po prostu zwykłe rękawiczki, nie wyróżniają się niczym czego po Specialized'zie byśmy wymagali :D

Numerek 2 - Gdyby nie rozmiar to już bym je kupił :P po prostu cudo. Ta guma pod spodem nie zdziera się ani nie niszczy. A ta "wkładka" Body Geometry to całkiem fajny gadżet.

Numerek 1 - pomińmy ^_^

Napisano

cze mam problem kiedyś tzn. jakieś 4 lata temu kupiłem sobie rękawiczki firmy massi po cenie hurtowej tj. za 53 zeta i niestetyy że niałem na rogach zaczątki rdzy one zaczęły się pruć a zawierały w sobię gąbkę aby ręce nie bolały od kierownicy przy długiej jeździe, kulki gomowe chodźby wplecione w materiał pokrywający całą spodnią powierzchnię rękawiczek do palców i na całym kciuku materiał do wycierania potu, mateiał odblaskowy i były przewiewne

a problem jest taki że nigdzie ich niema i w związku z tym mam pytanie jakie rękawiczki polecacie aby spełniały te oczekiwania ps nie muszą być odblaskowe prosze odpiszie szybko

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chcę kupić sobie te ( http://www.probikes.pl/index.php?item=930 ) rękawiczki, czy ktoś może się orientuje jakie wymiary mają w rozmiarze M? Długość całkowita i długość środkowego palca powinna wystarczyć.

A najlepiej, jakby ktoś znał sklep w Warszawie, gdzie mają na stanie rozmiar M i L. Byłem dziś w 'korbie', ale okazało się, że oferta internetowa ma się nijak do rzeczywistej i tych rozmiarów nawet sprowadzić nie mogą.

Napisano

Madril- powiem Ci tak, na rękawiczkach bez palców mam rozmiar M, a na tych "palczastych" Shimano (XTR) mam już L-kę. Więc chyba lepiej kupić większe, ale dokładnych długości Ci nie jestem w stanie podać.

Napisano

A nie mógłbyś zmierzyć długości palców i całej rękawiczki tej L-ki (albo swojej dłoni :))? Jakby były sporo większe od moich to zaryzykowałbym tę M-kę (zawsze można w ciągu 10 dni odesłać, tylko koszty wysyłki przepadną).

Najlepiej byłoby przymierzyć, ale nie wiem gdzie w Warszawie mogą je mieć. ;/

Napisano

Ostatnie pytanie: mierzyłeś od tego zgięcia na krawędzi dłoni od strony wewnętrznej? :( Mi wychodzi 8 w ten sposób, więc coś czuję, że M będzie w sam raz.

Napisano

Mierzyłem tak jak napisałeś, chociaż teraz wziąłem lepszą miarkę (wczopraj było na szybko) i wyszło mi 9 cm (a moze nawet ciut więcej). W każdym razie ok 9cm. Udanych zakupów :)

Napisano

OK. Dzięki wielkie za pomoc. :) Jak do połowy tygodnia w Wawie nie znajdę to pewnie zaryzykuję z tymi M. Najwyżej na wysyłce stracę, bo oddać zawsze można.

Napisano

Nie ma sprawy ;) Myślę, że w Warszawie znajdziesz takie rękawiczki. W każdym razie daj znać jak się sprawują jak kupisz :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Po kilku dniach oczekiwania, wreszcie się pojawiły. :P L nie było, albo M, albo XL i XXL. Kupiłem M i jest dobrze, pewnie mogłyby być minimalnie większe, ale za małe też raczej nie są. Testować jeszcze nie miałem czasu ostrzej. ;/

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...