dlisek Napisano 14 Października 2006 Napisano 14 Października 2006 Wczoraj do mych drzwi zapukal Pan listonosz i przyniosl rekawiczki shimano xtr. Na zywo wygladaja o wiele ladniej niz na zdjeciach. Odrazu gdy je zalozylem wydawaly sie sztywne i jak na razie to jest tylko 1 ich minus. Jezdzi sie w nich naprawde calkiem przyjemnie. Reka sie nie slizga, cieplo ogolnie POLECAM!
Robert Napisano 15 Października 2006 Napisano 15 Października 2006 Mam pytanko jeździ ktoś w northwave'ach sloperide?? Polski dystrybutor twierdzi, że są one do downhillu i freeride'u. Jeżli ktoś jeździ będe wdzięczny za opinie. Zastanawiam się teraz nad skeletonami i sloperide... co będzie lepsze i mocniejsze?? Oczekuje dobrej wentylacji i wytrzymałości bo nie mam tyle kasy żeby co pół roku zmieniać rękawiczki
Rysiek Napisano 19 Października 2006 Napisano 19 Października 2006 Witam wszytskich chcialbym spytac o rade w s prawe dlugopalczastych rekawiczek nadhcodzi zima i zimno w paluchy chcialbym cos fajnego i taniego bo 200 za rekawiczki to przesada tak do 100 djacie jakies rady
Paviarotti Napisano 19 Października 2006 Napisano 19 Października 2006 Oglądalem (i przymierzałem) kilka par rękawiczek zimowych. Bardzo fajne robi Shimano (kilka modeli - niektóre dość cienkie, ale ciepłe, inne grube i też ciepłe). Baaardzo grube Rogelli (za 63, troche ograniczały ruchy) ale najcieplejsze ze wszystkich..). XTRy Shimano w wersji jesienniej (bo są chyba jeszcze cieplejsze - inna wersja ktorej nie mierzylem) na zime byłyby chyba zbyt lekkie. 661 zimowe troche za bardzo wzmacniane jak dla mnie Teraz też wyszły Kelly'sa, ale nie miałem okazji ich mierzyć Ale tak jak już mówiłem Shimano bardzo przypadły mi do gustu.
KaChna Napisano 26 Października 2006 Napisano 26 Października 2006 A czy którekolwiek z rękawiczek, których nazwy padły na forum, mają pętle do szybkiego ściągania? Jak takie cos wygląda i czy jest zamocowane przy nadgarstku, przy zapięciu czy gdzie? pzdr KaChna
tobo Napisano 26 Października 2006 Napisano 26 Października 2006 petelki do szybkiego sciagania maja np rekawiczki chiba oraz polednik. posiadaja je rekawiczki z krotkimi palcami. ten dodatek jest umieszczany miedzy palcami przy koncowkach palcow rekawiczek. ja osobiscie nie potrzebowalem tego gadzetu. uzywalem juz w sumie kilkunastu par rekawiczek. a ze jezdze głownie w długopalcych no to juz wogole sprawa nie istnieje dla mnie.
KaChna Napisano 26 Października 2006 Napisano 26 Października 2006 dziękuję :-) A czy masz jakis (moze ktorys z wymienionych?) typ rękawiczek rowerowych (bez palców, na sezon letni), które bys polecił? Rzecz najważniejsza - żeby dawały dłoniom "oddychać", bez pętelek sie obejdzie :-)
tobo Napisano 26 Października 2006 Napisano 26 Października 2006 rekawiczki z krotkimi palcami jako ze sa z reguly do xc - maja przewiewna zewnetrzna strone. wentylacja w ich przypadku to zaden problem. przy zakupie rekawiczek dla mnie wazne jest by na spodzie znajdowala sie syntetyczna skóra - przypominająca zamsz. z moich doswiadczen wynika ze to najtrwalszy material na spody rekawiczek. warto by rekawiczki mialy poduszke po wewn stronie by chronila dlonie przed drganiami przenoszonymi z przedniego kola. jesli posiadasz gripy to miedzy palcem wskazujacym a kciukiem powinien byc dodatkowy pasek wzmacniajacy - chroni przed wycieraniem.
tenjin Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 a ktoś miał kontakt z tym : http://www.probikes.pl/index.php?item=291 zależy mi żeby były przewiewne, chroniły ręke przy glebie ( skórę ) i mialy miękki spód pytanie do użytkowników XTR - jak sie jeździ w upały ponad 25 stopni ??
Paviarotti Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 Kiedyś rozglądałem się za rękawiczkami na zimę i wydaje mi się, że one były z zimowej kolekcji Shimano. Są z neoprenu więc raczej nie będzie w nich chłodno w upały.
tenjin Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 mam 3 typy : https://ssl.allegro.pl/item221607993_rekawi...czka_roz_m.html https://ssl.allegro.pl/item224175454_specia...rekawiczki.html https://ssl.allegro.pl/item224178077_specia...rekawiczki.html mnie najbardziej podchodza S-WORKS ale może ma ktoś jakieś sugestie, w zyciu nie mialem rekawiczek wiec sie nie znam.. btw gdzie w Krakowie jest duży wybór rękawiczek ??? w bikershopie i mavericku juz bylem -- lipa
Paviarotti Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Numerek 3 - Team Glove to po prostu zwykłe rękawiczki, nie wyróżniają się niczym czego po Specialized'zie byśmy wymagali Numerek 2 - Gdyby nie rozmiar to już bym je kupił po prostu cudo. Ta guma pod spodem nie zdziera się ani nie niszczy. A ta "wkładka" Body Geometry to całkiem fajny gadżet. Numerek 1 - pomińmy
tenjin Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 no to walcze o te s-works, mają nawet fajny dizajn...
marcin_świerzak Napisano 14 Sierpnia 2007 Napisano 14 Sierpnia 2007 cze mam problem kiedyś tzn. jakieś 4 lata temu kupiłem sobie rękawiczki firmy massi po cenie hurtowej tj. za 53 zeta i niestetyy że niałem na rogach zaczątki rdzy one zaczęły się pruć a zawierały w sobię gąbkę aby ręce nie bolały od kierownicy przy długiej jeździe, kulki gomowe chodźby wplecione w materiał pokrywający całą spodnią powierzchnię rękawiczek do palców i na całym kciuku materiał do wycierania potu, mateiał odblaskowy i były przewiewne a problem jest taki że nigdzie ich niema i w związku z tym mam pytanie jakie rękawiczki polecacie aby spełniały te oczekiwania ps nie muszą być odblaskowe prosze odpiszie szybko
Madril Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 Chcę kupić sobie te ( http://www.probikes.pl/index.php?item=930 ) rękawiczki, czy ktoś może się orientuje jakie wymiary mają w rozmiarze M? Długość całkowita i długość środkowego palca powinna wystarczyć. A najlepiej, jakby ktoś znał sklep w Warszawie, gdzie mają na stanie rozmiar M i L. Byłem dziś w 'korbie', ale okazało się, że oferta internetowa ma się nijak do rzeczywistej i tych rozmiarów nawet sprowadzić nie mogą.
Mad Max Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Madril- powiem Ci tak, na rękawiczkach bez palców mam rozmiar M, a na tych "palczastych" Shimano (XTR) mam już L-kę. Więc chyba lepiej kupić większe, ale dokładnych długości Ci nie jestem w stanie podać.
Madril Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 A nie mógłbyś zmierzyć długości palców i całej rękawiczki tej L-ki (albo swojej dłoni )? Jakby były sporo większe od moich to zaryzykowałbym tę M-kę (zawsze można w ciągu 10 dni odesłać, tylko koszty wysyłki przepadną). Najlepiej byłoby przymierzyć, ale nie wiem gdzie w Warszawie mogą je mieć. ;/
Mad Max Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Madril - specjalnie dla Ciebie Długość środkowego palca w moich rękawiczkach to 9.5cm.
Madril Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Ostatnie pytanie: mierzyłeś od tego zgięcia na krawędzi dłoni od strony wewnętrznej? Mi wychodzi 8 w ten sposób, więc coś czuję, że M będzie w sam raz.
Mad Max Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 Mierzyłem tak jak napisałeś, chociaż teraz wziąłem lepszą miarkę (wczopraj było na szybko) i wyszło mi 9 cm (a moze nawet ciut więcej). W każdym razie ok 9cm. Udanych zakupów
Madril Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 OK. Dzięki wielkie za pomoc. Jak do połowy tygodnia w Wawie nie znajdę to pewnie zaryzykuję z tymi M. Najwyżej na wysyłce stracę, bo oddać zawsze można.
Mad Max Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 Nie ma sprawy Myślę, że w Warszawie znajdziesz takie rękawiczki. W każdym razie daj znać jak się sprawują jak kupisz
Madril Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 Po kilku dniach oczekiwania, wreszcie się pojawiły. L nie było, albo M, albo XL i XXL. Kupiłem M i jest dobrze, pewnie mogłyby być minimalnie większe, ale za małe też raczej nie są. Testować jeszcze nie miałem czasu ostrzej. ;/
kiwaczek Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 http://www.allegro.pl/item244172303_bolid_...owe_rozm_l.html http://www.allegro.pl/item244172923_bolid_...owe_rozm_m.html Co sądzicie o tej firmie i o tych rękawicach?
Mathieo Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 za cene 32 zeta to polecam kellysa rewelacjny spód mają i są przewiewne kupiłem je w megasporcie takie : http://www.allegro.pl/item244783000_tanio_...502_tanio_.html tylko troche szwy uwierały w środku ale 30 km zrobiłem i się wyrobiły doskonałem . Teraz jakby kupywał to wolał bym dołożyć z 50 zl i kupic z całymi palcami ale to już wyższa szkoła jazdy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.