gkc Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Witam. Od kilku tygodniu luzuje mi się lewe ramię korby octalink. Tak raz na tydzień muszę dokręcać. Czyściłem, odtłuszczałem i dokręcałem na maksa - dalej to samo. Dokręcałem też z przedłużką na imbusa żeby było tak bardzo na maksa ale i to nie pomogło. Wizualnie ani gniazdo ani ramię nie ma jakiś uszkodzeń. Za to prawa, gdzie wydaje się że są większe obciążenia trzyma jak mailna. Ktoś coś poradzi? Z góry dzięki.
Maciek226 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 użyj kleju do gwintów / lakieru to paznokci , często pomaga
zadra1965 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Czy masz przy śrubie podkładkę , jeśli jest to mozna dołożyć jeszcze jedną.
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Napisano 23 Lipca 2014 Musisz szybko coś z tym zrobić bo zniszczysz gniazdo korby ( o ile juz ne padło) i wtedy nic juz nie pomoże
gkc Napisano 24 Lipca 2014 Autor Napisano 24 Lipca 2014 Mam jedną podkładkę przy śrubie. Tak samo jest z obu stron. Na szybko sprawdzę dokręcić na lakier do paznokci. Lakier się nakłada na gwint śruby czy gniazda? A jakby lakier nie pomógł to czy te smary klejące żeby trzymały śruby jest sporo mocniejszy od lakieru?
Mod Team michuuu Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Napisano 24 Lipca 2014 Lakier się nakłada na gwint śruby czy gniazda? Nie ma znaczenia. Lepiej kup klej do gwintów. http://allegro.pl/loctite-242-klej-do-gwintow-srub-10ml-okazja-243-i4427529498.html lub podobny, zamienniki są tańsze.
gkc Napisano 24 Lipca 2014 Autor Napisano 24 Lipca 2014 A powiedzcie mi czy jak takim użyje takiego kleju do gwintów np. Loctite to będę mógł to później w miarę normalnie odkręcić? W korbie ramię przykręca się na maksa a jak dołoży sie jeszcze klej i będę chciał powiedzmy na koniec sezonu zmienić korbę to da radę to odkręcić? Wiadomo że raczej będzie trzeba się nasiłować ale czy jest szansa że puści? Czy wtedy już tylko jakaś piła mechaniczna?
Mod Team michuuu Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Napisano 24 Lipca 2014 Jeżeli użyjesz kleju do połączeń rozłącznych to bez problemu odkręcisz. Klej nierozłączny wymaga podgrzania części klejonej i też puszcza.
BikerLight Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Od kilku tygodniu luzuje mi się lewe ramię korby octalink. Tak raz na tydzień muszę dokręcać. I tu mam pytanko - czy to jest świeżo zainstalowana korba czy od dawna i zaczęła się znienacka wykręcać? Przeszedłem ostatnio z kwadratu na octalink i mam mniej więcej to samo - prawe ramię wykręcało się przez pewien czas po czym przestało, lewe wykręca się nadal, po każdej jeździe mogę dociągnąć śrubę o ćwierć obrotu.
gkc Napisano 24 Lipca 2014 Autor Napisano 24 Lipca 2014 To tylko doradźcie który typ/model kleju wybrać tak żebym potem mógł to jakoś odkręcić? Loctitie 243 się nada?
Mod Team michuuu Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Napisano 24 Lipca 2014 http://m.loctite-przewodnik-utrzymanieruchu.pl/pl/products/threadlocking-adhesives/loctite-243.html
Mod Team Puklus Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Napisano 24 Lipca 2014 Może wy po prostu za słabo dokręcie ramiona ?
gkc Napisano 24 Lipca 2014 Autor Napisano 24 Lipca 2014 Dokręcam naprawdę mocno - z obu stron ile wlezie. A tylko lewe ramię się luzuje. Za to prawe trzyma poprawnie a chyba tam są większe siły.
copone Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Dokręcam naprawdę mocno - z obu stron ile wlezie. A tylko lewe ramię się luzuje. Za to prawe trzyma poprawnie a chyba tam są większe siły. To dlatego, że w korbach stosowany jest prawy gwint dla obu, gdyby było jak z pedałami to pewnie problem by nie występował
BikerLight Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Może wy po prostu za słabo dokręcie ramiona ?Specjalnie się z nią nie pieszczę i dokręcam przez rurkę, tak jak robiłem z kwadratem. Generalnie stresu wielkiego nie czuję w tym przypadku, co innego gdyby oprócz wykręcania wydawała jakieś odgłosy.
mklos1 Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Loctitie 243 się nada? Nie. To tylko półśrodek. Śrub korby nie powinno się smarować żadnym klejem, gdyż te, gdy są dokręcone właściwym momentem nie powinny się luzować. Podejrzewam, że gniazdo jest już wyrobione, skoro problem pojawia się po mocnym dociągnięciu.
Mod Team michuuu Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Napisano 24 Lipca 2014 nie powinny się luzować a jednak. Loctitte czy też inny klej zabezpieczający służy właśnie do zabezpieczania więc dlaczego półśrodek, lakier do paznokci to bym się zgodził. Po to te kleje wymyślili żeby je stosować tam gdzie nie powinno a jednak się odkręca.
mklos1 Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Loctitte czy też inny klej zabezpieczający służy właśnie do zabezpieczania więc dlaczego półśrodek Bo powodem jest prawdopodobnie wyrobione gniazdo. Mimo dociągnięcia, gniazdo siedzi słabo, pod wpływem sił dostaje luzu, wyrabia się coraz bardziej i śruba puszcza. Dlatego klej to półśrodek.
BikerLight Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Gdyby przyczyną wykręcania lewego ramienia było wyrobione gniazdo to drugim objawem byłoby skrzypienie korby. To co napisał @@copone ma sens - lewe ramię i prawy gwint w śrubie = samowykręcanie.
gkc Napisano 24 Lipca 2014 Autor Napisano 24 Lipca 2014 Jak dokręcę to na kilka dni jest spokój - nic nie skrzypi, wszystko ok. Dopiero po kilku dniach jest tak dźwięk jakby pukania i wtedy od razu dokręcam. Nawet mam przy sobie imbusa żeby od razu zareagować Czy to coś znaczy?
mklos1 Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Odkręca się, bo się porusza, porusza się, bo gniazdo jest luźne. Mam dwa rowery na wkładzie klasycznym. Jeden octa, drugi kwadrat. Doświadczenia na 3 różnych korbach. Dokręcam momentem ok 40-50Nm - czyli tak jak zaleca producent. Od 2011 bez żadnych problemów. Podobnie w rowerze, który miałem kiedyś (kwadrat). Poza tym Kolega mówi, że "od kilku tygodni", co oznacza (w moim mniemaniu), że wcześniej tych problemów nie miał. @@gkc, Korba jest nowa, czy już na niej jeździłeś? PS. Przedłużając inbus spokojnie da się wygenerować taki moment, nawet go przekroczyć.
copone Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Pisałem o odkrecaniu korby w wątku o kandsie, po dość częstym dokręcaniu zwłaszcza lewej korby problem ustąpił po ok 700 km bez żadnych specyfików do gwintów. Wbrew pozorom gwint gwintowi nie równy. Ostra narzynka i gwintownik dają większy luz co może być powodem, że śruba nie zaciska się tak jak powinna.
tobo Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Jak dla mnie gniazdo w korbie jest uszkodzone. Korba aluminiowa, oś stalowa. Oczywiście można dokręcać, tylko to trochę upierdliwe. Sądzę że takie ramię jest do kupienia/zamówienia.
Mod Team Puklus Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Napisano 24 Lipca 2014 Też tak uważam ze teraz to tylko ratowanie pozostało, bo to nie ma prawa sie odkręcać, jak było poprawnie założone a z tym rożnie bywa. Fakt że sa oba prawe gwinty. Ale skoro lewa sie popuściła znaczy ramię pracowało a nie powinno wiec na samym początku było za słabo dokręcone lub od początku miało problem z gniazdem. Póki nie skrzypi można zakleić śrubę i sie martwić przy wymianie suportu
mklos1 Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Ostra narzynka i gwintownik dają większy luz co może być powodem, że śruba nie zaciska się tak jak powinna. To nie ma znaczenia, bo dokręcasz śrubę odpowiednim momentem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.