Tomekdkm Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Witam. Mam taki nietypowy problem, posiadam rower MTB 26", wymieniłem całe tylne koło (dodatkowo wzmacniane) w raz z nowym wolnobiegiem 7 rzędów, nowy łańcuch, przednią korbę z 42 na 48 zębów z nowymi pedałami, nowe opony na twardą nawierzchnię 26x1,9. Podczas przyśpieszania czuję jakieś dziwne wibracje w okolicach korba-tylne koło, te wibracje ustępują gdy zwolnię lub będę jechał cały czas tym samym tempem. Pomyślałem tak, mam nową korbę, nowe koło czyli to musi być suport, więc wymieniłem (a właściwie serwis bo nie byłem wstanie odkręcić starego suportu pomimo że miałem klucz). Lecz ta wymiana nic nie dała, te dziwne wibracje cały czas są. Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł co to może być? Przypomniałem sobie, że jak kupowałem koło to w sklepie lekko mi gość wkręcił wolnobieg i powiedział, że nie muszę dokręcać wolnobiegu gdyż podczas jazdy samo mi się dokręci, mam nadzieję że to nie jest problem który u mnie jest. Nie zakładając nowego tematu, czy są na rynku w sprzedaży wolnobiegi, gdzie na najmniejszej zębatce było by 11 lub 12 zębów, bo wszędzie tylko mi mówią od 14. Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że formuła tematu jest ok, zawsze miałem z tym problemem (do panów moderatorów).
copone Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Stary łańcuch czy nowy? Może to wibracje od układajacego się łańcucha
Tomekdkm Napisano 18 Lipca 2014 Autor Napisano 18 Lipca 2014 Łańcuch jest nowy, teraz to nie wiem czy wyprawa 50km+ jest możliwa.
Mod Team mrmorty Napisano 18 Lipca 2014 Mod Team Napisano 18 Lipca 2014 wolnobieg to taka technologia która nie pozwala zejść poniżej 13 zębów W kwestii wibracji - stawiam raczej na zcentrowane koła.
dymcio111 Napisano 19 Lipca 2014 Napisano 19 Lipca 2014 Może masz za mocno dokręcone konusy w piaście ? Koło tylne lekko się kręci ? Jak zakręcisz to szybko się zatrzymuje ? Ja ostatnio z wujkiem kupowaliśmy nowe pod wolnobieg koła Kross do jego roweru, fabrycznie tak mocno skręcone były konusy że koło wibrowało i po kilku obrotach zaraz stawało i nie zaczynało kręcić się w drugą stronę. Nowe koła a żeby je trzeba było poprawiać... Dobrze, że mam klucze do konusów to poprawiłem i już jest elegancko. Ale przy takiej piaście pod wolnobieg wibracje wolnobiegu powinny być większe niż w przypadku kasety bo oś jest dłuższa i przez to wiotka i nie zabudowana jak w przypadku bębenka przy kasecie gdzie ośka ma większe podparcie.
mklos1 Napisano 19 Lipca 2014 Napisano 19 Lipca 2014 @@Tomekdkm, Może doświadczas wibracji łańcucha. Jakiś czas temu wymieniłem napęd i przez jakiś czas czułem wibracje na cięższych biegach. Łańcuch się musi ułożyć na nowym napędzie jeżeli jest mocno spasowany.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2014 Mod Team Napisano 19 Lipca 2014 wolnobieg to taka technologia która nie pozwala zejść poniżej 13 zębów Oj Kaziu Kaziu ... A może byś dokłądniej opisał owe wibracje, bo to może być zwyczajnie opona.
Mod Team mrmorty Napisano 19 Lipca 2014 Mod Team Napisano 19 Lipca 2014 Oj Kaziu Kaziu a zauważyłeś Władeczku, że ostatnia koronka jest "zdejmowalna"???
Tomekdkm Napisano 19 Lipca 2014 Autor Napisano 19 Lipca 2014 @ dymcio111 Tylne koło lekko się kręci, a nawet wraca się o jakieś 3mm. @Puklus Dokładniej opisać, więc; Owe wibracje tak jak wcześniej napisałem zauważam gdy przyśpieszam, a łańcuch jest na zębatce 5,6,7. Momentami mam wrażenie że te wibracje są z prawej strony roweru, bardziej odczuwalne na prawej nodze. Zastanawiam się, może to faktycznie wina opon, na takich jeszcze nigdy nie jeździłem zawsze na grubych protektorach, teraz je mam na brzegach opony a na środku bardziej jest gładko. Czasami mam także wrażenie, że wibracje troszku odczuwam przy lekkim skręcie.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2014 Mod Team Napisano 19 Lipca 2014 Wiesz, bo czasami napoęd wpada w drobne wibracje, nawet z powodu nie nasmarowaniu lub zabrudzenia, po szejku jest piknie...jakiś czas. Ale może być to także spowodowane już zużytym napędem, lub takim zbiegiem okolicznościowym, opona tak się przy przyśpieszaniu układa ze koło lekko wibruje. Ciężko to jednoznacznie prze internet określić. W terenie lub podczas jazdy po nie asfalcie ale po ziemi czy trawie też czuć takie wibracje ?
dziobolek Napisano 19 Lipca 2014 Napisano 19 Lipca 2014 Jeżeli to wibracje w stylu odczuwalnego "mrowienia" i występują tylko podczas pedałowania, a szczególnie podczas zwiększania obciążenia na pedały (przyspieszanie/podjazdy...), to także obstawiam wibracje związane z naprężeniem łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.