Skocz do zawartości

[tarcza] tarcza 180mm shimano ice tech bije na 0,5 mm

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tak jak w temacie...

Mam przednią nową tarcze 180mm shimano ice tech która bije w jednym miejscu na około 0,5 mm.

Czy to normalne zjawisko przy tarcZach powyżej 160mm czy moze powinienem reklamować ?

Sprawdzałem mocowania tarczy ponieważ sądziłem na początku ze moze krzywo dokrecilem na issis ale było ok.

Napisano

W XT to zjawisko występuje. Kupiłem 2 tarcze i jedna fabrycznie delikatnie ocierała. Kumpel kupił nową 203 - też delikatnie ociera.

Shimano chyba schodzi na pysk z jakością.

Na szczęście po dobrym rozgrzaniu tarcza jest prosta.

Napisano

Czyli co zrobic ? Reklamować czy co ? Bo tak prawde mówiąc jestem lekko zażenowany cała sytuacja tym bardziej ze taka tarcza kosztuje 140 zł

Napisano

Jeżeli zareklamujesz i dostaniesz pozytywną odpowiedź to proszę, napisz o tym tutaj. Jestem bardzo ciekawy co odpowiedzą

Napisano

Jeżeli zareklamujesz i dostaniesz pozytywną odpowiedź to proszę, napisz o tym tutaj. Jestem bardzo ciekawy co odpowiedzą

luzik ;)

Napisano

tarcze udalo sie wyprostować.

ale to nie zamyka mojego problemu... okazało się, że tarcza obciera jak mocno rozgrzeje przedni hamulec, po czym puszczę go... i obciera tarcza przez okolo 30 sek... tak jak by klocki nie odbijaly choć sa dobrze odpowietrzone ;/

sam juz nei wiem co jest nie tak.... dodam tylko ze wczesniej mialem tarcze deorki w tych samych zaciskach + klockach....

Napisano

Kupiłem ostatnio dwie tarcze SM-RT99 (te z dziurami w pająku), nowe, od dystrybutora sh*tmano, pudełko, papierek bracie, cud malina. Obie solidarnie jeździły (ocierały) po klockach jak Korwin po lewakach i co zrobisz? Nic nie zrobisz. Dla odmiany, zastąpilem je tarczami SM-RT97 które po 4 sezonach jeżdżenia były proste jak w mordę strzelił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...