Skocz do zawartości

[stery] Hexagon x3 i Reba tapered - dobór sterów

Brugi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej 

Mam Hexagona x3 z 2013t i Rebe taper 1/2 - 1/8, do ramy wchodzi rura 1/8 wiem że są specjalne stery do tego tyle że wyczytałem że nie każde mogą pasować... Możecie podpowiedzieć które będą pasować do Hx3? Będę wdzięczny :)

Napisano

Wydaję mi się, że muszę Cie zmartwić, bo jeśli rama ma główkę taperowaną, a amortyzator rurę prostą to da się to zrobić, a odwrotnie nie. Istnieje adapter/redukcja bieżni sterów.

W Twoim przypadku trzeba by stworzyć coś co wysunie łożysko poza główkę ramy, bo w środku zwyczajnie się nie zmieści - albo łożysko było by tak drobne, że zużywałoby się momentalnie. To zmieniałoby geometrię roweru oczywiście.

Może się mylę. W takim wypadku niech ktoś i mnie uświadomi :thumbsup: 

Pomijam też kuriozum, którym jest wkładanie REBY do Hexagona, ale to już kompletnie moja opinia :whistling:  

Napisano

Nazywa się to to FSA orbit ITA, i jest to właśnie zewnętrzne dolne łożysko. Informacji czy będzie pasować nie ma. Zrób to i powiedz mi czy działa bo nie chcę eksperymentować ba moim Scale'u :)

Wysłane z mojego HTC One X+ przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ten patent nie jest jeszcze sprawdzony w długiej eksploatacji, nie jest wykluczone, że może następować rozbijanie główki, na pewno szybciej objawi się to w gorszych ramach ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...