Skocz do zawartości

[Gripy] jakie dobre do XC

gacuch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

osobiście zmieniłem w kwietniu na ESI Grips Chunky i poki co nie narzekam, fajne mieciutkie, dobrze sie trzymaja, tylko wymagaja troche cierpliwosci przy zakladaniu :)

Napisano

Esi wymagaja cierpliwosci przy zakladaniu i niestety sciaganiu, wiec wszystkie dzialania na kokpicie moga doprowadzic do szalenstwa. Chyba ze projekt masz zakonczony i wiesz ze nie bedziesz nic wymieniac.

Ale jezeli chodzi o ich dzialanie, to na plus na pewno to ze sie w ogóle nie ruszaja, mozna pewnie trzymac wsumie nawet bez rekawiczki. Chociaz ja po wczesniejszych opiniach chyba za duzo od nich wymagalem i nie wyczulem ich ponadprzecietnych wlasciwosci tłumiacych.

Napisano

moje booplighty po zmainie kiery już się ruszały ale patent na lakier do włosów raz na 2-3 miechy i jest git ;)
Mogę polecić całkiem komfortowe i trwałe a w dobrej cenie i lekkie.

Napisano

Psikam wsadzam i zostawiam na kilka minut i trzyma bardzo mocno.

Jak trzeba by zdemontować to moczymy gripy i samo schodzi :)

Przy zakładaniu na pierwzsą kierownicę boopy były tak ciasne zę myślałem zę sie poddam ;)

Niestety zmeiniłem kierownicę i wtedy lakier zaczał się przydawać.

Napisano

Esi ściąga sie dziecinnie prosto jeżeli sie trochę postarasz. Wystarczy strzykawka z igłą oraz woda. Polecam wstrzykiwać od spodu zawsze w tym samym miejscu żeby dziur nie narobić lub przy samej kierownicy. 

Napisano

Wszelkie pianki prędzej czy później spadną i kropka. Miałem kiedyś Bontrager X light, notabene bardzo dobre jak na pianki, musiałem je przykleić butaprenem by były zdatne do bezpiecznego użytku. Jeśli ktoś był na zlocie w Zawoi to może zwrócił uwagę, że musiałem przez tydzień jeżdżenia ŚCISKAĆ kierownicę by te pianki nie spadły.  :wallbash:  :voodoo:

Napisano

Ja od siebie mogę polecić Ritchey WCS, tylko nie ergo bo są bardzo cienkie na końcach. Ani razu mi się nie przekręciły jak je miałem przez dwa miesiące, a zakładane były na sucho. Ale są trochę ciężkie

Od kilkunastu dni jeżdżę na Lizard Skins DSP 32,3 mm. i są to najlepsze gripy jakie miałem. One nigdy nie będą się ślizgać bo na kierownice przykleja się taśmę dwustronną. Waga tylko 24 g. ze wszystkim

Napisano

Miałem. Sprzedałem po 2 miesiącach użytkowania, nie udało mi sie uzyskać optymalnej pozycji chwytów, moze to wina moich nietypowych dłoni albo jednak nie sa tak bardzo ergonomicznie te chwyty.

Napisano

Podpinka do tematu,dylemacik mały wystąpił przy zakupie gripów które będą lepiej trzymały dłonie na kierce

ESI Extra Chunky

Chunky

Racer`s Edge ??

Napisano

A ja dla odmiany będę zakładał teraz szosową owijkę :) Już od dłuższego czasu chodziło mi to po głowie. Czytałem różne opinie i każdy kto miał takie roziązanie u siebie był zadowolony.

Z chwytami mam problem bo nie lubię grubych, ani miękkich. Obecnie mam gumowe o średnicy 27mm. Zobaczymy jak wyjdzie z tą owijką, ale obawiam się, że będzie za miękka. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...