tibiek Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Witam wszystkich Zostało mi takie coś z pedała i chce zamontować nowe tylko za nic nie mogę tego odkręcić czym to można wyrąbać żeby nowe sobie wstawić. Znalazłem pasujący klucz do tego gdzie jest ta pomarańczowa śruva rdza ;d tylko nie idzie nawet z całej siły tego ruszyć
Jaca911 Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 1. Kierunek odkręcania - jeśli to lewa korba to kręcisz zgodnie z ruchem wskazówek zegara 2. Odrdzewiacz 3. ramie
zadra1965 Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 To jest korba z lewej czy z prawej strony roweru- gwint może być wtedy lewy lub prawy.
copone Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 z lewej co to jest to ramie? przedłużenie klucza, żeby siła była większa Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Kiciok Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 To grubsze wkręć sobie najlepiej w imadło. Tam gdzie masz miejsce na klucz 15 bodajże wkładasz go i kręcisz, ale w prawo... pewnie próbowałeś tak jak zwykle się odkręca - w lewo, ale tutaj masz tzw lewy gwint czyli odkręcasz odwrotnie.
Hogg Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Tak jak koledzy podpowiadają: trochę odrdzewiacza i spróbuj kręcić "w drugą" stronę. Powinno pójść.
Artwro Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Można lekko puknąć młotkiem w klucz,daj znać czy się odkręciło.
tibiek Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Napisano 3 Czerwca 2014 Stukałem młotkiem w klucz w prawą stronę i już myślałem że idzie bo klucz się ruszał a to okazało się że to i kaszana jest ;] tylko klucz się obkręcał a śruba stoi w miejscu i teraz śruba trochę się zjechała i kaszana jest
Mod Team sznib Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2014 Trzeba było WD40 popsikać, zostawić na noc żeby się przeżarło i wtedy kręcić. Jak się śruba obrobiła to już pozamiatane, zostaje wiertarka i rozwiercanie. tylko ostrożnie, żeby gwintu w korbie nie uszkodzić.
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2014 Można lekko puknąć młotkiem w klucz,daj znać czy się odkręciło. Ramię stalowe, pedał, znaczy jego pozostałość też ... ja kiedyś na takim łączeniu złamałem klucz, wiec lekko puknąć to może sie nie sprawdzić
Wolf7707 Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Odrdzewiacz klucz hydrauliczny i do przodu albo on albo ty
ezios Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Jeżeli to jest naprawdę stal to jeszcze podgrzewanie i szybkie chłodzenie wodą dużo daje, ale rozwiercenie osi powinno wystarczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.