Skocz do zawartości

[Pedał] Czym i jak odkręcić

tibiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Zostało mi takie coś z pedała i chce zamontować nowe tylko za nic nie mogę tego odkręcić czym to można wyrąbać żeby nowe sobie wstawić. Znalazłem pasujący klucz do tego gdzie jest ta pomarańczowa śruva rdza ;d tylko nie idzie nawet z całej siły tego ruszyć

HPNrKkr.jpg

Napisano

To grubsze wkręć sobie najlepiej w imadło. Tam gdzie masz miejsce na klucz 15 bodajże wkładasz go i kręcisz, ale w prawo... pewnie próbowałeś tak jak zwykle się odkręca - w lewo, ale tutaj masz tzw lewy gwint czyli odkręcasz odwrotnie.

Napisano

Stukałem młotkiem w klucz w prawą stronę i już myślałem że idzie bo klucz się ruszał a to okazało się że to i kaszana jest ;] tylko klucz się obkręcał a śruba stoi w miejscu :D i teraz śruba trochę się zjechała i kaszana jest

• Mod Team
Napisano

Trzeba było WD40 popsikać, zostawić na noc żeby się przeżarło i wtedy kręcić. Jak się śruba obrobiła to już pozamiatane, zostaje wiertarka i rozwiercanie. tylko ostrożnie, żeby gwintu w korbie nie uszkodzić.

• Mod Team
Napisano

Można lekko puknąć młotkiem w klucz,daj znać czy się odkręciło.

Ramię stalowe, pedał, znaczy jego pozostałość też ... ja kiedyś na takim łączeniu złamałem klucz, wiec lekko puknąć to może sie nie sprawdzić :D

Napisano

Jeżeli to jest naprawdę stal to jeszcze podgrzewanie i szybkie chłodzenie wodą dużo daje, ale rozwiercenie osi powinno wystarczyć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...