Darek14 Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 Użytkuję Plecak Dakine AMP z podobnym (siatkowym) systemem nośnym jak w Deuterze i jestem z niego bardzo zadowolony. Wentylacja pleców jest wyśmienita.
wilqu83 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Witam, jestem amatorem i piszę tu pierwszy raz. Ja używam plecaka z 4f a dokładnie tego modelu http://allegro.pl/4f-plecak-rowerowy-na-rower-pcr002-kolekcja-2014-i4382467640.html i na chwilę obecną jest ok. Nie jest to mistrzostwo świata ale wykonanie i wygoda mi odpowiada. Żona ma podobny model i też jest zadowolona. A naprawdę jest trudno zadowolić kobietę która na rower wcześniej patrzyła tylko jak na ozdobę w garażu.
yakuza79 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Żaden (po przesiadce z plecaka na sakwy) Owszem, do turystyki jak najbardziej, ale nie wyobrażam sobie wypadu w góry lub na singletracki góralem z sakwami.
dymcio111 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Jak juz pisałem na forum mam oba plecaki Race EXP air i Compact EXP air w dodatku jeszcze Trans Alpine 25L więc mam porównanie między dwoma systemami nośnymi. RACE jest dobry na miasto gdy długo nie jeździsz z załadowanym plecakiem bo ramiona z siatki uwierają w barki i konstrukcja jego 15L max jest do miasta idealna lecz średnio pomyśleli o kieszeni na zestaw awaryjny, albo go wozisz w torebce na rowerze albo w głównej kieszeni plecaka. Ogólnie szału nie ma. COMPACT EXP AIR niby ten sam system nośny lecz zrobili wygodniejsze paski na styku z barkami jest trochę gąbki i nie czuć uwierania plecak na całodniowy wypad idealny, nie za duży nie za mały i lepiej trzyma się pleców od Race, lecz w środku jest niestety mniej miejsca. Ma więcej i większe kieszenie od Race i zestaw awaryjny wejdzie. TRANS ALPINE System na piance /gąbkach do wypraw kilku dniowych jest wygodny gdy wieziemy dużo na plecach i bawimy się bardziej w bikepacking nie mając sakw na bagażniku. W dodatku można dokupić kieszenie Deuter External Pockets i zwiększyć pojemność o 10L. Do miasta trochę może za duży 25L ale jak ktoś np z pracy wraca i po drodze robi zakupy to wygodnie się niesie w plecaku kilku kilogramowe zakupy Plecak ma sporo pasków, można przytroczyć coś do niego karimate itd. Po górach też mi się spoko z nim chodziło.
bliitz Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Ja polecam: http://www.sportpoint.pl/pl/cube/2603-cube-backpack-ams-11-teamline.html?utm_campaign=merchant&utm_source=google&utm_medium=merchant&gclid=CKHavrzf3r8CFfOhtAodv1cAYg Wygodne szerokie ramiączka z siatki powodują, że się nie poci w tych miejscach. Duże i szerokie panele powodują, że plecy również pocą się bardzo nieznacznie a dodatkowo panele są bardzo wygodne i plecak bardzo dobrze leży na plecach. Fajny patent na pokrowiec przeciwdeszczowy ukryty w kieszonce na spodzie plecaka.
PeGie Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 ja posiadam ten http://www.decathlon.pl/plecak-900-id_8300855.html mocowanie do gopro, 3l bukłak, bez problemu zapinam do niego fullface'a i komplet ochraniaczy. miejsce na pompkę, multitool'a itd. Kieszenie w pasie biodrowym. Szelki zapinane na klatce piersiowej są mega wygodne.
szybkilopez Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 ja posiadam ten http://www.decathlon...id_8300855.html No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym powinno dobrze trzymać ciekawy patent.
skjaatel Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Ja polecę plecaki Source'a wraz z ichnimi bukłakami - świetny system ułatwiający czyszczenie.
PeGie Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym powinno dobrze trzymać ciekawy patent. Zdał egzamin na Koutach i Rychlebach. Kupowałem z myślą o mocowaniu dla kamerki, (szelki, jeśli nie robi się ich samemu, kosztują ponad połowę wartości tego plecaka), a okazało się że poza tym to kawał świetnego produktu.
zekker Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym powinno dobrze trzymać ciekawy patent.Ciekawe ale może nie polubić się z pulsometrem.
PeGie Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 polubiło się z pulsometrem z Lidla na Rychlebach właśnie, na Koutach polubiło się ze zbroją
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.