Skocz do zawartości

[1000 - 1800zł] Rower crossowy - jaki wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A tak wymienił mi na jakas badziewna korbe sunrace najtansza z mozliwych- nierozbieralną. A korbe alivio rozbieralna zostawił sobie, pewnie wymienił srodkową tarcze i heja mógł jezdzic dalej. Tego sunrace'a zajechalem w dwa lata a alivio nie mogłem zajechac w 4 ;) wiem że oni z tego żyją ale czasem mogliby tak nie naciagac ;) pozatym to nie prom kosmiczny wszystko mozna zrobic samemu. Tylko czasem potrzebny jest zakup narzędzi

No bo właśnie dałeś się naciągnąć na własne życzenie- na jakiej podstawie kupując od serwisanta nową część zostawiłeś starą? Toż to Twoja własność była, dał ci upust za usługę serwisową lub cokolwiek? Trzeba było żądać swojej własności...

Kiedyś poszedłem ze starym kołem do serwisu[rozwalona piasta], stwierdzili, że nie naprawią[piasta stara] bo nie mają oryginalnych wianków, a tylko takie byłyby pasowne [mniejsza z tym-zajechałem właśnie piastę bo oryginałów nie mogłem dostać]-wcisnęli mi nowe koło, zgodziłem się, bo rzeczywiście jakbym kupił tylko piastę i musiał sam się bawić...jeszcze koszta nowych szprych...za leniwy jestem. Zapłaciłem, koło pod pachę i wyszedłem, ze 100m przeszedłem, kiedy sobie przypomniałem, że stare zostało u nich- w ogóle nie pomyśleli by oddać- wzięli, obejrzeli, sprzedali następne, stare zabrali na części- wróciłem i odebrałem co moje- nie mieli żadnych pretensji bo niby czemu, ale ilu jest ludzi co zostawia części, a serwisy na tym zarabiają...

a stare koło wzięła siostra :) bo chciała obręcz stożkową

Napisano

O kasete sie upomniałem i ja dostałem ale tez z komentarzem ze po co mam magazynowac złom ;) przejechalem sie na fochowcach z serwisu bo po prostu im zaufalem. Jak podzespoly do kosza to po co mi to nosić. Wystarcza mi na 4lata to po co mi kupowac klucz do korby sciagacz i klucz do kaset. Rzeczywistosc okazala sie zgoła inna ;) Tak jest z kazda dziedzina życia tak samo działają mechanicy samochodowi czy inni specjalisci. Nikt nie podpowie co jest lepsze dla klienta tylko sie kieruje wlasnym interesem. Dlatego nie wierze juz zadnym zapewnieniom nikogo staram sie zasiegnac jezyka zawsze z kilku źródeł ;)

Napisano

@Up to tak jak z częściami samochodowymi jak oddajesz auto do warsztatu to warto wziąć stare częśći, aby sprawdzić (o ile się ktoś zna) czy faktycznie dana część wymagała naprawy/wymiany. A co gorsza kiedyś oglądałem serial "będzie Pan zadowolony" coś jak usterka i tam czasami sami niszczyli części klientowi - później do naprawy był prawie cały samochód :P

A ten Author - cena jak za Kands'a ... http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/trekking_cross/author_rowery/35136/horizon

Żeby nie przedłużać, wystarczy mi lepszy/gorszy Kands :)

Napisano

Tak czy siak o kasetach 8rzedowych mówi sie że sa na wymarciu to 7 sa chyba jeszcze mniej spotykane ;) bo takich to jeszcze nie widziałem ;) jak juz to wolnobiegi. Tak wiem mało widsiałem ;)

Napisano

Oglądałem dzisiaj na żywo Kands Maestro i chyba mnie przekonuje - niska cena i dobre podzespoły. Muszę jeszcze gdzieś wyczaić tego medano....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...