hehe12 Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Odebrałem rower z serwisu. I teraz jak rower prowadze to kręcą się pedała same. Jak rower prowadzę do tyłu to kręcą się do tyłu. Dla zabawy nie kręcę łańcuchem do tyłu. Ale problem mam z tym, że jak jade i przestaję pedałować (nogami czasem troszke do tyłu cofnę minimalnie pedałami) lub przy zmianie biegów, to łańcuch się ugina (spada) - uderza o przednią przerzutkę. Co się stało? Czemu tak jest? Jest to troche uciążliwe, nie wiem czy mi w serwisie czegoś za mocno nie skręcili? W serwisie naprawiali mi tylną piastę i jakiś bębęn(?) - z kasetą cos mi robili.
Gruff Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 to z powrotem odprowadź rower do tego serwisu i niech łaski nie robią tylko z przeproszeniem spartoloną robotę poprawią
hehe12 Napisano 23 Maja 2014 Autor Napisano 23 Maja 2014 Czyli na pewno spartolili? Czy troche pojeździć i może coś sie "rozrusza" i wróci wszystko do normy?
Gruff Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 dla mnie jasne, że jak przed naprawą było lepiej niż po to znaczy, że zepsuli a nie naprawili- naprawa jednej rzeczy kosztem drugiej to nie naprawa a fuszerka- nawet jak coś za mocno tylko skręcili i się po czasie wyrobi [lub zniszczy]- niech zrobią to co należy....
Shootee Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Źle poskładali piastę idź z reklamacją. I teraz trochę hejtu, ale na litość Boską, nie mówi się pedała, pedały to jest poprawna forma. Jak słyszę jak ktoś tak mówi, albo pisze to mam ochotę ździelić go słownikiem Ale jak to mówią "Polska język, trudna język".
ugupu Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Ale "pedały" się źle kojarzą. Sam słyszałem, jak p. Zydorowicz chyba ze 35 lat temu po finiszu etapowym Wyścigu Pokoju krzyczał coś o tym, że Szozda Stanisław to "syn dwóch pedałów". No, nie brzmi to chyba... A jakby było "syn dwóch pedała"? Też nie brzmi, ale się nie kojarzy jednoznacznie więc może lepiej choć po polskiemu nie po polsku... I żeby nie było, to ja tolerancyjny jestem i nikomu do alkowy zaglądał nie będę bo i po co? Pedał jest pedałem a nie pedałą (r.m a nie r.ż) i należy go tytułować należycie i z szacunkiem.
tobo Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Pedały przy poruszaniu rowerem do tyłu będą się obracać (wraz z korbami) - to efekt działania mechanizmu zapadkowego w piaście, który w tym momencie jest aktywny.
hehe12 Napisano 23 Maja 2014 Autor Napisano 23 Maja 2014 tobo, kręci się i do tyłu i do przodu. Problem jest z tym, że przy kręcieniu pedałami do tyłu łańcuch chce spaść, uderza mi o wózek przedniej przerzutki i o widełko ramy (nie mogę nawet delikatnie pedałami poruszać bo od razu łańcuch się ugina). Ok to pójdę do reklamacji, dzięki za podpowiedzi
lyndowss Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Co za partacze! Ja bym im kazał oddać pieniądze i zwyzywałbym ich od najgorszych. Nie chciałbym, żeby ktoś kto to robił potem "poprawiał". Znów coś zepsują (użyłbym chętnie dużo ostrzejszych słów). PARTACZE! Najlepiej zrób to sam, a jak nie umiesz to się naucz. Na tym forum wszystko jest, a jakbyś czego nie wiedział to można pytać.
hehe12 Napisano 24 Maja 2014 Autor Napisano 24 Maja 2014 Teraz jest już lepiej. W czasie jazdy już nic nie przeszkadza, łańcuch normalnie się zachowuje. Raz się da kręcić do tyłu, a raz nie (przy kręceniu do tyłu czasem jest normalnie a czasem kaseta się nie ruszy i łańcuch się ugina (w domu tak mam gdy próbuję pedałami do tyłu przekręcić) Zastanawiam się czy to się "wyrobi" czy nie, bo do serwisu mam kawałek drogi, ale też nie chciałbym, żeby gdzieś w drodze coś mi się całkowicie zepsuło i uniemożliwiło jazdę. Konkretnie co mogli źle zrobić z tą piastą? spróbowałbym sam sobie to naprawić, bo bardziej opłaca mi się oddać do lokalnego serwisu lub samemu zrobić, niż jechać z reklamacją 50 km do nich.
rafalzi Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Zanim piasta, to może sprawdź samą kasetę. Możliwe, że coś im wpadło - drucik, śrubka, cokolwiek i przyblokowuje kasetę. Wtedy też byłyby takie objawy. Tak czy inaczej awantura w serwisie zasłużona. Na pewno przestań jeździć tym rowerem, bo takie "lepiej", to sobie mogą wsadzić. Skąd jesteś i co to za serwis?
lyndowss Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Jeszcze 50 km do nich jechałeś, żeby spie****** robotę! Za mocno dokręcili, albo inne. Naprawdę, żeby to zrobić źle to trzeba zrobić błędy początkującego dziecka. Jeżeli jest lepiej to myślę, że mogli nawalić za dużo smaru do bębenka. Jeżeli go nie słychać, albo słychać go mniej niż wcześniej to tutaj bym szukał przyczyny. Jeżeli tak jest to po jakimś czasie smar się ułoży i nie będzie już blokować mechanizmu. Efekt przy dużych prędkościach dalej może występować, a wtedy jest to niebezpieczne nawet dla życia. Rower po wyjścia z serwisu, a nie z samozwańczej nazwy "serwisu" powinien być w 100% przygotowany do jazdy i sprawny. O Twoim teraz nie można do końca tak powiedzieć.
Sami12 Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Jest to wolnobieg ? Jak tak to wina tego jak dla mnie. Kup koło z kaseta i po sprawie
lyndowss Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Jaka dobra rada wujku! Należy Ci się pochwała jak nic. Wolnobieg też można rozkręcić i naprawić, nie trzeba kupować nowego. Rady typu kup nowy, bo serwis coś spartolił możesz sobie (jakieś słowo). https://www.youtube.com/watch?v=E9JoOh9fBR0
Sami12 Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Tzn tak, mi kazdy wolnobieg padał po krotkim czasie, takze mam juz ich dosc (moze opinia bylo dosc stronnicza). Jeden miał za duzy luz (nówka) rozkręciłem go, odjąłem jedną podkladkę, dałem smaru (chyba troche za duzo...) i powstał taki własnie problem, iż wolnobieg ciągnał korbę (prawie ostre huh) no i pedałując do tyłu łańcuch się zwijał. Podgrzawszy wolnobieg suszarką praca się normowała, gdyż zapewne smar się upłynniał i wzystko było w porządku, do nastepnych 10 minut
hehe12 Napisano 25 Maja 2014 Autor Napisano 25 Maja 2014 W serwisie gdzie naprawiałem rower, napisali mi, że łożysko w bębenku musi się troche wyrobić. Prawda to? A jak nie to poprawią... już sam sobie poprawię albo dam gdzie indziej bo to chyba nie jest jakoś bardzo skomplikowane. No ale czy faktycznie tak jest że to wszystko musi się wyrobić? Czy rower powinien być od razu sprawny po naprawie?
Shootee Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 To jest tak jakby ci oddali auto z serwisu i powiedzieli że turbina musi się wyrobić i auto będzie miało moc po przejechaniu iluś km. Pierwszy raz słyszę, że zapadki w bębenku muszą się wyrobić. Oddaj żeby zrobili tak żeby działało od razu. I powinni nie chcieć za to hajsu.
lyndowss Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 W serwisie gdzie naprawiałem rower, napisali mi, że łożysko w bębenku musi się troche wyrobić. Prawda to? A jak nie to poprawią... już sam sobie poprawię albo dam gdzie indziej bo to chyba nie jest jakoś bardzo skomplikowane. No ale czy faktycznie tak jest że to wszystko musi się wyrobić? Czy rower powinien być od razu sprawny po naprawie? No jakbym mógł to chętnie bym się tam przeszedł jako Twój pełnomocnik i z nimi pogadał! Bałwany pewnie zapomnieli o podkładkach w bębenku, albo dali o ileś mniej i taki efekt może też po tym wystąpić. Najlepiej zrób to już sam, a konkretnie popraw po nich. Nie ma sensu się z nimi kłócić, bo to ograniczeni ludzie z tego co słyszę. W dodatku widzą, że jesteś niekumaty więc sobie pozwalają. http://www.forumrowerowe.org/topic/80780-konserwacja-czyszczenie-i-smarowanie-bebenka-shimano/
gorzu Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 · Ukryte przez Puklus, 27 Maja 2014 - OT Ukryte przez Puklus, 27 Maja 2014 - OT czy przy zestawie: 1) korba: SHIMANO DEORE FC-M590 2) kaseta: Shimano Deore CS-HG50 , 11-25 , 9 przełożeń 3) przerzutka tylna: Shimano SLX RD-M662 GS 4) przerzutka przednia: SHIMANO DEORE LX FD-T660 Top Swing łańcuch : Shimano Deore/Tiagra CN-HG53 9speed , nie jest czasem za długi? Łańcuch został przełożony przez napęd i znajdując się na najmniejszej zębatce korby oraz kasety - zwisa dość mocno - prawie do ziemi?? Dodam że wymieniony powyżej łańcuch posiada 114 ogniw i jest dedykowany do kaset 9 rzędowych, co mam począć z tym fantem, czy ktoś potrafi mi obliczyć ile ogniw powinien posiadać łańcuch do mojego napędu?
lyndowss Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 · Ukryte przez Puklus, 27 Maja 2014 - OT Ukryte przez Puklus, 27 Maja 2014 - OT Skróć łańcuch. Jak to masz napisane nawet an wikipedii, oraz mnóstwo tematów na forum razem z FAQ. http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81a%C5%84cuch_rowerowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.