Gabryk Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam wszystkich ponownie, Niestety znowu problem, aż mnie krew zalewa żeby takie rzeczy się działy w nowym rowerze. Podczas jazdy słychać regularne stukanie które niesie się po całej ramie, wraz ze zwiększeniem ilości obrotów stukanie jest oczywiście częstsze. Pierwsze co to pomyślałem o suporcie, ale raczej nie tu leży problem. Na spokojnie w domu przyjrzałem się problemowi, i stukanie pojawiło się również przy kręceniu napędem do "tyłu" i dobiega z okolic kasety, tylnej ośki. Oprócz dźwięku zapadek słychać ten sam stukot który występował podczas jazdy. Nagrałem filmik żeby nie było wątpliwości (sorki że vertical... w pośpiechu i zdenerwowaniu nagrywane): https://dl.dropboxusercontent.com/u/5722113/WP_20140424_20_23_42_Pro.mp4 Co do samego problemu to stukot występuje prawdopodobnie pod obciążeniem, bo odginając ramię przerzutki w celu zmniejszenia napięcia łańcucha stukot momentalnie znikał. Również po zdjęciu koła i obracaniu nim, oraz kasetą nic nie udało się usłyszeć. Sprawdziłem też czy ośka koła nie jest krzywa, ale na oko była prosta. Przyglądając się bliżej kasecie podczas gdy koło się obracało zaobserwowałem jeszcze takie minimalne luzy, widać na kolejnym filmiku: https://dl.dropboxusercontent.com/u/5722113/WP_20140424_21_29_26_Pro.mp4 Po prostu już mam dość, bo wpakowałem w ten rower nie mało kasy jak dla mnie, myślałem że dostanę solidny produkt.... a jak na razie golenie amora porysowane oczywiście serwis RockShoxa stwierdził że wszystko jest cool... a teraz to stukanie. Pozdrawiam.
lyndowss Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Ile masz ten rower od nowości? Na wszystkich przełożeniach tak stuka? Proponuję regulację przerzutki tylnej. Jeżeli nie pomoże to zdjąć koło tylne i kręcić równomiernie kasetą do tyłu i słuchać czy nadal stuka. Ramiona korby nie ocierają o ramę?
vitesse Napisano 25 Kwietnia 2014 Napisano 25 Kwietnia 2014 Sciag kola i zakrec nim, wyglada to na piasre
Gabryk Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Napisano 25 Kwietnia 2014 Tak jak pisałem po ściągnięciu koła totalna cisza, wszystko ładnie chodzi, zarówno podczas obracania koła jak i kasety. Jeżeli chodzi o stukanie na różnych przełożeniach to faktycznie np. na 6,7,8 stukanie jest dosyć wyraźne a np już 9-10 ledwo słychać, albo czasem w ogóle. Jeszcze dzisiaj jak wrócę z roboty to sprawdzę z ciekawości na całym zakresie kasety. Rower mam lekko ponad miesiąc, z czego już był w serwisie RockShoxa, więc pojeździłem może z 5-6 razy i to nie za daleko.
madluki Napisano 25 Kwietnia 2014 Napisano 25 Kwietnia 2014 Nic tu nie wymyślisz to nie czary. Rozbierz bębenek. Jeśli chodzi o ten luz na bębenku to jest akurat normalne w shimano.
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2014 Troszkę skrzywiony bebenek, i sobie lekko faluje, zdarza sie. stukanie jest rytmiczne, co obrót korby. Jednak przyczynę ciężko w skazać.
lyndowss Napisano 25 Kwietnia 2014 Napisano 25 Kwietnia 2014 We wszystkich poważnych markach rowerów jest coś takiego jak przegląd zerowy po iluś tam kilometrach. Chodzi głównie o sprawdzenie, czy gdzieś coś się nie obluzowało i regulacja przerzutek, hamulców itp. Linki nowe się lekko wyciągają. I ja bym obstawiał na przerzutki i ich złe ustawienie. Robisz za duży skos i haczy o wózek, albo źle wyregulowane przerzutki, lub jedno i drugie. Regulacja i korzystanie z odpowiednich trybów powinna rozwiązać ten problem. Nie ma wielkiej filozofii, lekko pokręcisz śrubą baryłkową tylko.
sebeq76 Napisano 25 Kwietnia 2014 Napisano 25 Kwietnia 2014 Jak masz gwarancję, to po prostu pojedź do nich i niech Ci wszystko wyregulują, w końcu to są dosyć oczywiste wady.
lyndowss Napisano 25 Kwietnia 2014 Napisano 25 Kwietnia 2014 Gwarancja nie obejmuje regulacji. Litości! Jedynie niektórzy producenci, ale to też zależy od sklepu gwarantują przegląd zerowy po krótkim czasie od daty zakupu za darmo. Podlega temu sprawdzenie ogólnie, czy coś nie ma wad, albo się nie urywa, regulacja i tyle. Cudów tam nie robią. Trwa to z 10 minut jak się przyłożą. Poza tym w karcie roweru są odpowiednie zapisy dotyczące temu. Jak sprzedawca sprzedaje to ma wykonać przegląd zerowy za darmo, ale wiadomo jak jest w Polsce. Niektórzy nawet o tym nie słyszeli, a uważają się za serwis rowerowy. Samemu to zrobisz w 10-15 minut i nie musisz być w tym wprawiony.
Gabryk Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Napisano 26 Kwietnia 2014 Dzisiaj postanowiłem się przejechać do najbliższego dealera Krossa we Wrocławiu z zapytaniem czy mogę do nich oddać rower na reklamację. Padło no sklep Aventura Sport na ul. Sienkiewicza. Zostałem tam mile zaskoczony, z uwagi iż rower kupowałem w zupełnie innym mieście. Na moje zapytanie sprzedawca powiedział że nie ma żadnego problemu, że mogą przyjąć rower. Zapytał o problem, pokazałem co i jak, na co stwierdził że na szybko mi to obejrzy, bo może wystarczy zdjąć plastikową osłonkę znajdującą się pomiędzy kasetą a kołem. Szybka akcje, odkręcona kaseta, osłonka zdjęta, zmontowanie w całość i cisza, nic nie stuka, aż sam nie mogłem uwierzyć. Być może to faktycznie ta osłonka, albo po prostu kaseta była źle dokręcona i teraz po ponownym dokręceniu jest ok? Nie mam pojęcia, na razie cisza i to najważniejsze. Ale jeszcze chciałbym pochwalić sklep, bo usterka usunięta, a serwisant jeszcze wyregulował przerzutki, sprawdził dokręcenie śrub, pedałów, posprawdzał czy nie ma luzów. Taki mały szybki serwis i nawet nic nie zapłaciłem! Postanowiłem więc tu o tym napisać, bo serwis wygląda na rzetelny a obsługa jest naprawdę spoko.
lyndowss Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Tak powinno być. Zostało to zrobione w ramach przeglądu zerowego. Jeżeli to dealer KROSS'a to nic dziwnego. Podbite zostało w książeczce?
Mod Team Puklus Napisano 26 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 26 Kwietnia 2014 Szkoda ze tylko nieliczne sklepy tak postępują. A swoją sroga ... ta osłona potrzebna jak w moście dziura ...
Gabryk Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Napisano 26 Kwietnia 2014 Przegląd "zerowy" jeśli się nie mylę wykonywany jest przy zakupie, sprzedawca ma sprawdzić czy wszystko działa jak powinno, czy jest dobrze dokręcone, nasmarowane, przerzutki działają odpowiednio. Natomiast w tym wypadku to bardziej normalny przegląd, a o dziwo sprzedawca nawet nie poprosił mnie o gwarancję (miałem ją przy sobie w plecaku). Zrobili bez niczego tak naprawdę, może mieli dobry dzień. A co do osłonki to dostałem ją po zdjęciu, więc jak coś jest, zawsze można zamontować ponownie jak łańcuch chciałby spadać. Nadal myślę że to raczej kwestia dobrego dokręcenia kasety niż ta osłonka, lecz tak czy owak ten sklep jak na razie pozostaje mi polecać za taką obsługę.
lyndowss Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Przegląd "zerowy" jeśli się nie mylę wykonywany jest przy zakupie, sprzedawca ma sprawdzić czy wszystko działa jak powinno, czy jest dobrze dokręcone, nasmarowane, przerzutki działają odpowiednio. Nie. To jest w ogóle warunek odbioru roweru. Jest to napisane w książeczce, którą dostajesz. Jest tam napisane tym specyficznym językiem, że rower ma być w pełni przygotowany do jazdy... itd. Jeżeli się podpisujesz potem tam przy odbiorze to znaczy, że taki odebrałeś. Przegląd zerowy to właśnie po 100-300 km przyjeżdżasz i oni regulują przerzutki i patrzą czy nic złego się nie dzieje. Tak jak w Twoim przypadku. Ja obstawiałbym źle dokręconą kasetę, albo jeszcze coś innego. Osłona by nie wydawała takich dźwięków po mojemu. To było coś metalicznego. ta osłona potrzebna jak w moście dziura Wcale nie. Przydatna podczas czyszczenia kasety. Nie chlapiemy za piastę jeżeli ktoś używa rozpylacza, czyli np. ja. Teraz już jej nie mam. Poza tym jeżeli ktoś się panicznie boi uszkodzić szprychy, albo ma źle wyregulowaną przerzutkę, lub z dużymi luzami też może się osłona przydać.
Gabryk Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Napisano 26 Kwietnia 2014 Może zależy od producenta, bo w gwarancji Krossa jest w punkcie 4 zdanie: " Rower wydany klientowi powinien być po tzw. przeglądzie "0" - całkowicie zmontowany, wyregulowany i gotowy do natychmiastowej eksploatacji." W punkcie tym też jest napisane również że w przeciągu miesiąc od zakupienia należy wykonać przegląd w autoryzowanym serwisie Kross, ale jest on już płatny...
lyndowss Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Zależy też od sklepu. Mi przygotowali rower do jazdy, i powiedzieli, żebym po miesiącu przyjechał, albo nawet i trzech. Chodziło o to czy będę jeździć dużo czy nie. Po paru wypadach miałem się pokazać, żeby sprawdzili wszystko. Oczywiście nie pokazałem się i zrobiłem to sobie sam. Jednak i tak miło z ich strony.
inTro84 Napisano 30 Kwietnia 2014 Napisano 30 Kwietnia 2014 Przegląd "0" wykonuje się po przejechaniu jakiegoś dystansu i lekkim dotarciu sprzętu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.