MarsxPL Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, posiadam rower http://www.gazelle.pl/kolekcja-2014/miejskie-sportowe/chamonix-plus-t7 tylko że ja mam model 3 lata straszy niż ten co w linku. Różnią się tylko wyglądem i lampką z przodu, osprzęt zdaje mi się ze jest taki sam. Jest to rower tak naprawdę mojego ojca ale z racji tego że tym rowerem nie jeździ z powodu braku czasu tak jakby dał mi go lub użyczył.... (jak kto woli ) Trochę o rowerku: Rower ma 3Lata a ma tylko przejechane 994 kilometry !Gdy ostatnio czyściłem łańcuch to jeszcze z zębatki dobrze lakier nie zszedł. Do rzeczy tak jak wcześniej mówiłem rower był słabo eksploatowany jeździł tylko na jednym biegu 4 ! Gdy go dostałem to od razu zabrałem się za niego i wyczyściłem łańcuch zalałem go Finish Line Wet wymieniłem bateria w tylnej lampie oraz w liczniku wypucowałem go itp, ale tak jak wcześniej mówiłem poruszał się tylko na 4 biegu (a na tym biegu żadne problemy nie występowały) i gdy zacząłem nim jeździć zacząłem sprawdzać przerzutki i gdy jadę na 4 nie ma problemu ale gdy wrzucę na inne to zaczynają się problemy. Wrzucam na bieg 1 to wchodzi ale tak jakby przeskakiwało z 1 na dwa gdy na trojkę to tak jak by spadało z 3,2 (jest taki szelest jak jade) itp. Więc od razu gdy przyjechałem zacząłem czytać jak to wyregulować no to niby znacznik( u mnie jest to żółta kropka) ma się pokrywać z drugim znacznikiem i maja tworzyć linie. No i niestety tak zrobiłem i jest o wiele lepiej ale gdy mocniej nacisnę na pedał to czasami znowu tak jakby coś tam strzelało.. i przeskakiwało w piaście. Nadal to nie jest to tak jak na tą klasę roweru za tą cenę ! To tak jak by kupić autko za 250tys i jeździć na 4 biegu a autko ma ich 8 Przerzutki to Shimano Nexus s7P.S Dam jeszcze zdjecia jak ja to wyregulowałem bo może coś zle zrobiłem lecz watpie w to. Zdjecia bedą w sobote.
Fenthin Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Sprawdź, czy dobrze poprowadziłeś linkę. A o pomyłkę nietrudno, wiem z doświadczenia. Poza tym szczegółem Nexus jest wdzięczny w regulacji.
zekker Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 ale gdy mocniej nacisnę na pedał to czasami znowu tak jakby coś tam strzelałoCo to znaczy mocniej. Ciśniesz na stojąco ile wlezie? Czy dzieje się tak na wszystkich biegach?
MarsxPL Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 "Sprawdź, czy dobrze poprowadziłeś linkę. A o pomyłkę nietrudno, wiem z doświadczenia. Poza tym szczegółem Nexus jest wdzięczny w regulacji." Nie rozumiem ja zadnej linki nie prowadziłem ja robiłem tylko regulacje wg tego filmiku zeszły mi się dwa pkt (zółte kropki) i jest o 60%lepiej niż poprzednio ale nie jest to co bym chciał.Co to znaczy mocniej. Ciśniesz na stojąco ile wlezie?Czy dzieje się tak na wszystkich biegach? Nie kolego zekker nie cisnę ile wlezie dbam mocno o ten rower. Mówię tu o np. ruszaniu z pod świateł gdzie trzeba mocniej nacisnąć pedał i tak jakby przerzutki chciała przeskoczyć ale nie mogła i jest taki szelest i są tzw. szarpania (nie wiem jak to nazwać nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa)
Fenthin Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Takie regulowanie to żadne regulowanie, jeśli coś z tyłu nie gra. Przeczytaj: 1. http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Nexus/CoasterHub/SI-7C26C-POL_v1_m56577569830673089.pdf 2. http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Nexus/ShiftLever/SB-7S45/SI-65R0C-001-POL_v1_m56577569830672460.pdf Wypadałoby też sprawdzić, czy pancerz lub linka się gdzieś nie rozwarstwiły.
MarsxPL Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 Fenthin dzięki kolego idę to przestudiować. Dodam że rower od nowości nie był nawet na pierwszym przeglądzie ! Brak czasu ojca a druga sprawa to rower był kupowany ok 150km od mojego miejsca zamieszkania. Fenthin tak na szybko to przeczytałem i mnie chyab interesuje temat "Regulacja przyłącza kasety" http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Nexus/ShiftLever/SB-7S45/SI-65R0C-001-POL_v1_m56577569830672460.pdf no i jak tam jest napsiane to tak zrobiłem....
Burak Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Jeśli ustawiłeś na czwórkę, i wyregulowałeś pokrętłem tak żeby znaczniki ustawiły się w linii, to jest OK. Jeśli "coś przeskakuje" przy mocniejszym naciśnięciu na pedały, to najczęściej jest to zbyt luźny łańcuch, który przeskakuje po zębatce. Najczęściej podczas ruszania.
MarsxPL Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 Burak łańcuch tez odpada ponieważ w Gazzele jest autonapinacz łańcucha (nie wiem jak to działa ale słowo "auto" to chyba robi to automatycznie ) jak ostatnio smarowałem łańcuch to nie był luźny tak mi sie zdaje..... Nie zwisal ani nigdy mi nie spadł. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
zekker Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Ponawiam pytanie o biegi, czy to przeskakiwanie występuje na każdym, czy na części? Po prostu u mnie Inter8 zachowuje się podobnie. Jak za mocno pocisnę na 5 lub 6 spod świateł, to potrafi przeskoczyć. O dziwo przy jeździe po górkach na 1 czy 2 (ten sam bieg ale z reduktorem) problem nie występuje. U siebie obstawiam przednią zębatkę lub niestety coś w piaście. Przy złym ułożeniu linki są większe jaja. Miałem tak kilka razy po zmianach opon, że linka nie weszła jak należy w rowek piasty. Objawy to np. brak możliwości wrzucenia na 8, brak biegu (w sensie bieg jałowy lub pominięcie któregoś np. 1, 2, 4...). Po opisie ten przypadek bym wykluczył. Do sprawdzenia stan zębatek.
MarsxPL Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 zekker tak jak powiedziałem na biegu 1 2 i czasami na 3 przeskakuje a jak nie przeskakuje to szelesci.Najlepiej działa na 4 biegu a 5 6 7 bez zarzutu. Tak jest wyregulowany. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Stan zębatek z przodu i z tyłu prefekcyjny....
zekker Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Nie znam budowy 7, ale może być podobna do 8 gdzie w zasadzie są 4 biegi i reduktor. 5-8 działają wyraźnie ciszej i z mniejszymi oporami, na 1-4 czuć dodatkowe wibracje czy opór. W Twojej 7 może być podobnie i na 1-3 działa więcej zębatek przez co jest głośniej i większy opór. W kwestii przeskakiwania ciężko mi coś radzić konkretnego. Można spróbować regulacji na wyczucie, czyli próbujesz znaleźć takie ustawienie, żeby nie przeskakiwało. Jak się nie uda znaleźć dobrej pozycji dla wszystkich biegów to lepiej wrócić do obecnego ustawienia. Warto jeszcze sprawdzić, czy pozostałe znaczniki są na właściwych miejscach, choć przypuszczam, że są. Przyczyn takiego działania może być kilka: -regulacja - być może zaznaczone kreski nie są idealne dla tej sztuki -wada fabryczna - źle umieszczone zębatki, krzywki czy co tam jest -ten model tak ma - warto pamiętać, że to nie jest sprzęt wyczynowy, sporo modeli ma ograniczenia minimalnego przełożenia głównego (np. nie jest zalecane schodzenie poniżej 2) -coś się popsuło, choć przy tym przebiegu raczej nie powinno
Burak Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Patrzę na rysunki (linki powyżej) i Twoje zdjęcie i wydaje mi się że linka jest nieprawidłowo osadzona. Obejrzyj dokladnie rysunek gdzie jest przykład prawidłowegi i nieprawidłowego osadzenia.
MarsxPL Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 zekker dzięki mistrzu ! Jesteś Wielki ! Dzisiaj bawiłem się rowerem połowę dnia i dałem znacznik dosłownie o 0.3cm w prawo i jak ręką odjął. Zrobiłem trasę 30km i bieg 1 i 2 chodzą już płynnie nic nie przeskakuje minimalnie szeleść, ale byłem jeszcze w rowerowym po lepsze zapięcie, i gościu powiedział mi ze te przerzutki tak mają chodzić dodał że przy tym przebiegu łańcuch się dobrze nie ułożył wraz z zębatką i to ma się wyrobić po jakimś czasie. Szkoda że nie mieszkasz gdzieś blisko Łodzi na browar bym cię wyciągnął P.S Na tym forum są jakieś plusy lub coś co mogłoby ci zwiększyć "ranking" ?
zekker Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Przy postach masz taką strzałeczkę, możesz też zaznaczyć daną wypowiedź jako najlepszą odpowiedź (rozwiązanie problemu).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.