gruby33 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Witam. Cały rower rozkręcony na części pierwsze. Został mi tylko nieszczęsny suport, z którym męczyłem się długo i w końcu zrezygnowałem bo bałem się, że połamię. Zresztą jak widać na zdjęciu już kawałek mały się odłamał. Chodzi o to, że nie mogę odkręcić ani zdjąć tej przedniej nakrętki, która jest plastikowa.... Może koledzy z doświadczeniem wiedzą jak to odkręcić? Lub jeśli się połamię czy dostanę coś takiego w zamianę, bo jak patrzyłem to nigdzie czegoś takiego nie ma. Na nakrętce napisano: SKF Germany PRESSED VERSION 35.
zadra1965 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 To jest zwykła stara miska suportu . Odkęca się kluczem nastawnym lub płaskim pamiętając o lewym i prawym gwincie w ramie.
ugupu Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Wygląda na to, że jest to wciśnięte w mufę suportu i trzeba to wygrzebać śrubokrętem. Ten plastikowy element żadnego gwintu nie ma. Ktoś już to kiedyś rozbierał i wygląda to tak http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/topic.php?id=12012 To jest zwykła stara miska suportu A gdzie ją widzisz? Bo ja nigdzie.
zadra1965 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Fakt , przepraszam , zmyliły mnie te dwa równoległe nacięcia na misce.
dovectra Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 jeśli to mieszczuch holenderski to masz wciskany suport
gruby33 Napisano 26 Marca 2014 Autor Napisano 26 Marca 2014 Tak dokładnie. To holender stary. Czyli suport jest wciskany i nie da rady go wyjąć do przesmarowania? CY potrzebny jakiś specjalny klucz?
dovectra Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 to jest wkład suportowy na łożyskach zamkniętych, się nie smaruje ale nie wiem jak to to się wyciąga
gruby33 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 Dla potomnych aby wiedzieli jak takie coś się wyjmuje. I podziękowania dla pana ze sklepu rowerowego z Ursynowa z warszawy za pomysł, a dokładnie powiedział tak: "Tyle czasu naprawiam rowery, a nigdy takiego suportu nie wyjmowałem. Nie mam pojęcia ale przypierdziel pan młotkiem". Tak też uczyniłem. Przywaliłem młotkiem 2 razy od lewej strony roweru. I z drugiej strony wyskoczył cały suport. Te 2 plastikowe nakładki widoczne na zdjęciach odpowiadają za tak jak by pierścienie centrujące suportu. W nie wchodzi suport i one trzymają go równo na środku.
Franiuu Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Maksyma mechaników samochodowych: "Nic na siłę, tylko młotkiem!" się sprawdziła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.