Skocz do zawartości

[Suport] SKF - jak go odkręcić?

gruby33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Cały rower rozkręcony na części pierwsze. Został mi tylko nieszczęsny suport, z którym męczyłem się długo i w końcu zrezygnowałem bo bałem się, że połamię. Zresztą jak widać na zdjęciu już kawałek mały się odłamał.

Chodzi o to, że nie mogę odkręcić ani zdjąć tej przedniej nakrętki, która jest plastikowa.... Może koledzy z doświadczeniem wiedzą jak to odkręcić? Lub jeśli się połamię czy dostanę coś takiego w zamianę, bo jak patrzyłem to nigdzie czegoś takiego nie ma.

Na nakrętce napisano:

SKF Germany PRESSED VERSION 35.

6h9k1c7uwwcut5u6g.jpg

Napisano

Tak dokładnie. To holender stary.

Czyli suport jest wciskany i nie da rady go wyjąć do przesmarowania?

CY potrzebny jakiś specjalny klucz?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dla potomnych aby wiedzieli jak takie coś się wyjmuje. I podziękowania dla pana ze sklepu rowerowego z Ursynowa z warszawy za pomysł, a dokładnie powiedział tak: "Tyle czasu naprawiam rowery, a nigdy takiego suportu nie wyjmowałem. Nie mam pojęcia ale przypierdziel pan młotkiem".

Tak też uczyniłem. Przywaliłem młotkiem 2 razy od lewej strony roweru. I z drugiej strony wyskoczył cały suport. Te 2 plastikowe nakładki widoczne na zdjęciach odpowiadają za tak jak by pierścienie centrujące suportu. W nie wchodzi suport i one trzymają go równo na środku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...