epawel Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 W rowerze szosowym mam suport FSA, który mi trochę trzeszczy (jak jadę to słychać jak bym jechał na starym składaku). Byłem w serwisie, ale mechanik go przesmarował i miało być dobrze, a na pierwszej jeździe wiosną zaczęło znowu trzeszczeć - mam suport do wymiany. N obecnym mam napisy: [suport] FSA BC 1.37x24T MEGA EXO i jeszcze kilka informujących który lewy i prawy oraz o sile dokręcenia - jak powinienem kupić, aby pasował? Starałem się dobrać na stronie FSA, lub na podstawie informacji w sklepach internetowych, ale wciąż nie mam pewności który będzie pasował. Wydaje mi się, że ten będzie pasował: "FSA Bottom Bracket MegaExo BB-6000", ale nie mam pewności. Korby mam FSA Team Issue, przy okazji może ktoś podpowie o czym mówią oznaczenia "BC" 1.37x24T"?
Rulez Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Oznaczenie mówi, że jest to tzw. gwint "angielski" średnica 1,37" czyli 35mm, 24 zwoje na cal . lewa miska wkręca się w prawo a prawa miska wkręca w lewo : http://wrower.pl/sprzet/os-suportu,5446.html
radomir82 Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 W jaki sposób mocowane jest lewe ramię korby, centralną śrubą czy dwoma śrubami, jak Shimano? Edit: Dobra znalazłem, jest na centralną śrubę, BB6000 nie będzie pasował, będziesz potrzebował takiego: http://www.wiggle.co.uk/fsa-bb-8681-sl-k-light-megaexo-bottom-bracket/
Rulez Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 . A dlaczego BB6000 nie będzie pasował ? , jest szosowy, gwint angielski i pod oś 24 mm ... Jest tańszy : http://allegro.pl/fsa-megaexo-bb-6000-gossamer-gossamer-pro-energy-i4075035192.html
radomir82 Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Team Issue to korba karbonowa mocowana centralną śrubą, luz na osi reguluje podkładka sprężynowa, z tego względu suport do tej korby ma jedną miskę węższą o bodajże 2mm. BB6000 jest do korb aluminiowych z mocowaniem ramienia podobnym do HT2, gdzie luz reguluje się aluminiową śrubą wkręcaną w oś korby (jak shimano). BB6000/4000/7000 są poprostu za szerokie.
swimfan Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 W rowerze szosowym mam suport FSA, który mi trochę trzeszczy (jak jadę to słychać jak bym jechał na starym składaku). Byłem w serwisie, ale mechanik go przesmarował i miało być dobrze, a na pierwszej jeździe wiosną zaczęło znowu trzeszczeć - mam suport do wymiany. N obecnym mam napisy: [suport] FSA BC 1.37x24T MEGA EXO i jeszcze kilka informujących który lewy i prawy oraz o sile dokręcenia - jak powinienem kupić, aby pasował? Starałem się dobrać na stronie FSA, lub na podstawie informacji w sklepach internetowych, ale wciąż nie mam pewności który będzie pasował. Wydaje mi się, że ten będzie pasował: "FSA Bottom Bracket MegaExo BB-6000", ale nie mam pewności. Korby mam FSA Team Issue, przy okazji może ktoś podpowie o czym mówią oznaczenia "BC" 1.37x24T"? Az mi sie nie wydaje ze Ci suport padł chyba ze ma przejechane 20 kkm;). Generalnie te suporty maja zwykle standardowe lozyska wiec mozesz wymienic dla pewnosci/ koszt najtansych nie przekroczy 8 zl:)
epawel Napisano 24 Marca 2014 Autor Napisano 24 Marca 2014 Dzięki @radomir82, lewe ramie jest przykręcane na jedną śrubę tak jak pisałeś. Suport przejechał z nowym rowerem 7600km, tez mi się nie chce wierzyć, że padł, ale może FSA takie robi? Wcześniej miałem Shimano i robiłem po 20000 i nic nie było, a może tylko mi się trafił taki egzemplarz. Byłem z rowerem na przeglądzie W Legionie Warszawa, u mechanika, który pracował wcześniej u Szurkowskiego, wcześniej jak robiłem u niego, zawsze było bardzo dobrze. Jak nie suport to co to może być - myślałem, że może pedały - te gumki-uszczelki (TIME MTB), ale smarowałem na styku korby i uszczelki i nie pomagało, może ktoś ma inne sugestie - słychać charakterystyczny chrzęst za każdym obrotem korby
epawel Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Po kolejnej naprawie - przesmarowaniu, jestem juz raczej zdeterminowany do zakupu nowej korby z wkładem suportu. W FSA trzeszczy połączenie karbonu w prawym ramieniu z metalową osią - jest wyraźny luz na tym połączeniu, znajomy zaproponował sklejenie tego klejem epoksydowym (7dni twardnienia), natomiast jak się korby zużyją to w celu demontażu szlifierka kątowa pójdzie w ruch - ma to sens? Gdybym zmieniał korby - znalazłem Shimano 105-ki 2x10 39/53 - czy długość korb ma znaczenie - jakie brać? (mam 181cm wzrostu). W obecnym napędzie mam tarcze - 36/50 - czy po zmianie na shimano, moje łańcuchy (na których obecnie jeżdżę) da się zamontować do tego napędu - nie będą za krótkie? Może, ktoś poleci inne rozwiązanie/korby?
Obes Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Długość ramion ma znaczenie, przy tym wzroście 172,5 mm. 3 zęby to nie jest wielka różnica na długość powinno być ok, jednak nie wiadomo jak stary łańcuch przyjmie się na nowej korbie.
epawel Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 ok, ale chyba wezmę Ultegre 50/34 - jest na allegro za 500zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.