Skocz do zawartości

[korba] czy taki luz powinien byc ?

Proceder

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

kupilem rower przez internet. Pierwszy raz w zyciu skladalem sam. Ogolnie mysle ze wszystko jest dobrze jednak mam takie luzy przy korbie. To trzeba jakos dokrecic czy tak ma byc ?

Nie wiem czy dobry dzial jesli nie to przepraszam.

Pozdrawiam

post-171577-0-48143900-1395243413_thumb.jpg

post-171577-0-92049700-1395243413_thumb.jpg

Napisano

ogolnie nic sie nie rusza wszystko jest sztywno tylko po prostu to tak odstaje i nie wiem czy to juz tak jest czy to trzeba jakos dokrecic ale probowalem i nie moglem. jeszcze nie mialem okazji sie przejechac bo pogoda nie dopisuje mysle ze jutro to zrobie i moze juz podjade do goscia co robi rowery u mnie w miescie tylko zeby sobie nie skasowal bog wie ile za to...

• Mod Team
Napisano
Jeżeli bez problemu wrzucasz na 3 bieg z przodu to wszystko jest ok.

Nie jest ok, ta korba jest ledwo założona na stożek ...

Na moje ten suport jest za długi

Nie wygląda na za długi

Korby na kwadrat traktuje sie bez litości. Ja dokręcam korbę potężnym kluczem 8mm ( bo takie są śruby) i nań założoną rurką ok 30cm długości. Kręcę dotąd az ciężko samemu rower utrzymać przy dokręcaniu, nie wiem ile Nm tam jest ale sporo.

Jeżeli nie dokręciłeś tak mocno korby to lepiej to zrób. Jak dokręcałeś ręką małym kluczykiem co ma 5 czy tam 8 cm długości to niestety musisz użyć więcej siły :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...