Hoguett Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Witam szanownych kolegów, dawno temu kupiłem rower do którego mam ogromny sentyment. Kosztował około 500zł i okrutnie przepłaciłem, bo była tam masa rzeczy do wymiany. Ostatecznie sukcesywnie wymieniłem kolejne rzeczy no i teraz przyszła pora na hamulce. Byłem w serwisie rowerowym i powiedziano mi, że wymiana hamulców, a w zasadzie tych moich zwalniaczy się nie opłaca, ponieważ będzie mnie to kosztowało ze 300-400 zł czyli prawie tyle samo co rower. Polecili mi wymienić klocki i linki no i tak wymieniam co chwilę klocki i podciągam te linki, a rower hamuje wciąż tak samo. Dodam, że linki co rusz się zrywają i raz na miesiąc spędzam 2h na wymianie i regulowaniu tego. Rower jest moim głównym środkiem lokomocji. W związku z tym chciałem się poradzić Was o dobór hamulców, które będą pasowały do mojej wiekowej maszyny. Zarówno w sensie technicznym jak i budżetowym. Jeśli chodzi i cenę to raczej z niższej półki cenowej. Mogą być nówki i używki. Jakich dodatkowych danych powinienem dostarczyć, żeby otrzymać odpowiedź? Nie znam się specjalnie na temacie - potrafię wymienić klocki, zmienić dętkę, ale wiedzy technicznej nie mam. Załączam zdjęcia i pozdrawiam
Sonix Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Hej.Musisz szukać hamulców typu cantilever. Nie podam Ci przykładów bo nie wiem w jakiej kwocie szukasz. A próbowałeś porządnie odtłuścić obręcze i założyć jakiejś dobrej klasy klocki? Kiedyś jak jeszcze śmigałem na bmx to smarowałem smołą, ale nie jest to estetyczne. Gdzieś na dh-zone kiedyś wyczytałem żeby klocki i obręcz wypsikać wd40 na początku hamowania brak, ale jak już odparuje to hamowanie o wiele efektywniejsze (nie wiem czy to działa nigdy nie próbowałem)
wojtasin Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Do canti potrzebne są piwoty poniżej poziomu felgi, tu ich brak. Jeśli są to powyżej i do u-brake. Ze zdjęć mało wynika, ale przypuszczam, że ich w ogóle nie ma (piwotów). Hamulce wyglądają trochę jak stare, symetryczne tourneye. Jeśli chcesz zmieniać, szukaj jakichś szosowych z dłuższymi szczękami.
cienkun Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Przecież to są weinemmanny, Stoi jak byk! Raczej nie podpasujesz hamulców innego typu. Chyba że zmieszczą się i sięgną nowożytne szosowe hample... Tutaj też było o nich.
Schwefel Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Nie żadne Canti tylko klasyczne szosowe, do tego z długimi ramionami co już na starcie rodzi problemy. Te mają najdłuższe ramiona z nowożytnych hampli ale nie wiem czy będą ok dla ciebie. http://allegro.pl/hamulce-szosowe-tektro-r-559-55-73mm-356g-srebrne-i4012682126.html
Hoguett Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Potrzebowałbym hamulców o ramionach 55-73, niestety tylko jedną taką opcję widzę na allegro i jest dosyć kosztowna. Są też hamulce na ostre koło o zasięgu 64mm, ale to by było na styk i wolę nie ryzykować.
Hoguett Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 Dobra, poradziłem sobie z tym. Kupiłem te hamulce:http://allegro.pl/hamulec-caliper-tektro-984a-przod-slr-fv-krakow-i3977859702.htmlTania opcja i w sumie wydaje się, że jedna z niewielu dedykowanych pod stare szosówki. Całość kosztowała mnie z nowymi linkami 70 zł.W moim przypadku musiałem podciągnąć na maksa klocki do góry, ale pasują idealnie. Dzięki za pomoc chłopaki!
cienkun Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Tylko że muszę Cię zmartwić. To jest single pivot. One nie hamują...
Hoguett Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 Przejechałem się rowerem i hamują jak złoto, więc nie rozumiem czemu miałyby nie hamować? W porównaniu do tego co miałem wcześniej to jest o dwa nieba lepiej.
Hoguett Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 No, czasem musiałem butami jak Flinstonowie hamować
Schwefel Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 To jakbyś zamontował wspomniane wcześniej Tektro byłbyś w niezłym szoku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.