Skocz do zawartości

[kolorki] Przemyślenia dotyczace kolorystyki rowerów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

NIebieskiego moim zdaniem mam za dużo, może jakiś inny kolor by ładnie współgrał z biało - niebiesko - czarnym

@Dudi353 - sorki, ale IMO masz bialego 'za duzo' :icon_wink:   i blagam, tylko nie czerwony do tego.. :w00t:

ja bym postawił raczej na niebieskie pancerze, niebieskie nyple

:thumbsup::yes: :yes:

Ale chciałem coś oryginalnego, co rzuca się w oczy

to dobierz dobrze odcien niebieskiego. Moze lekko jakby srebrny, wtedy optycznie polaczy Ci ten bialy i niebieski w calosc. No i juz nie mow, ze niebieskie nyple i pancerze nie beda widoczne :002:

Napisano

Jakoś nie daje mi spokoju to, że uważacie czarne rowery za jedne i właściwe. Reszta jest be. Musicie być mega nudni...to byłoby straszne, gdyby tylko czarne matowe rowery po świecie jeździły. Owszem, sa fajne, ale czy najlepsze? - wg mnie nie.

P.S

Kłótnia za 3..2..1..

Napisano

Chyba nie zauważyłeś ironii/przekory w wielu wypowiedziach. Niedobrze...

Czarny jest kolorem praktycznym, co w przypadku roweru, szczególnie mtb używanego zgodnie z przeznaczeniem ma niemałe znaczenie.

Czarny dobrze komponuje się z praktycznie wszystkimi kolorami. Tyle. 

Napisano

A biały co, źle się komponuje? A jakoś niechęć odczuwam u was do białego. Mam taką wizję, przypuszczam, że zostanę ostro skrytykowany, ale spróbujcie zrobic to konstruktywnie : )

Czarno biała rama połysk, czarne obręcze, białe szprychy, zielone nyple, czarne piasty, czarne (lub białe, raczej czarne) kable z zielonymi końcówkami (myślałem też o zielonych pancerzach), zielony zacisk sztycy, tarcze ham. z zielonym środkiem, zielone gripy, zielone śruby korby, czarna sztyca i mostek i ew. biała kiera, bo taka mam, czarne siodło. Co wy na to ?

Słaba ta prowokacja... :no:

Karny tęczowy rowerek dla Ciebie...

psycedelicdemo.jpg

Nie chciałem napisać "bół dupy", bo co poniektórzy mogli by się obrazić.

Pewien swój urok ma...ale nie jeździłbym  nim.

Napisano

Łał :002:  tęczowa strzała to jest to zgrabnie ktoś ogarnął te kolory ;) A co do czarnego, że się mniej brudzi to teoretycznie bo kusz i błoto to raczej są szare więc kolor szary jest najpraktyczniejszy można z rok bez mycia jeździć ;) no chyba, że waga roweru wzrośnie za bardzo :002:

Napisano

A biały co, źle się komponuje? A jakoś niechęć odczuwam u was do białego. Mam taką wizję, przypuszczam, że zostanę ostro skrytykowany, ale spróbujcie zrobic to konstruktywnie : ) Czarno biała rama połysk, czarne obręcze, białe szprychy, zielone nyple, czarne piasty, czarne (lub białe, raczej czarne) kable z zielonymi końcówkami (myślałem też o zielonych pancerzach), zielony zacisk sztycy, tarcze ham. z zielonym środkiem, zielone gripy, zielone śruby korby, czarna sztyca i mostek i ew. biała kiera, bo taka mam, czarne siodło. Co wy na to ?

Biały jest brudny nawet jak jest czysty. To jego urok, specjalny urok.

A Twoje zestawienie jest ok. Dodałbym do tego akcenty czerwone i trochę żółtych. Bez tego będzie kaszana. Czujesz się skrytykowany?... 

• Mod Team
Napisano

Pewien swój urok ma...ale nie jeździłbym  nim.

No pewnie że nie. W końcu to P-Sz ----> Parszywy Szpec :P

Marudzicie z tymi kolorami, normalnie jak baby o butach i farbach do włosów :icon_mrgreen:

Szacunek...

I.

Napisano

Kurcze, proponujecie takie stonowane kolory, chyba jednak pójdę za głosem serca i spróbuję najpierw z chwytami bo obecne się kończą i pancerzami. Jak się przyjmie to zostawię jak nie to spróbuję waszych propozycji. Jakoś tak mnie do pstrokatości ciągnie, bo.... jestem inny :D Spróbujemy zobaczymy :P Dziękuję za rady :]

Tak by mw. wyglądał :P

post-160446-0-27517800-1391978936_thumb.jpg

Napisano

Tak, czuje sie bardzo skrytykowany. A co dodalbys zoltego i czerwonego? Czy to byla prowokacja?

Dodałbym wszystko co tylko możesz kupić w tych kolorach. :)

Napisano

Dodałbym wszystko co tylko możesz kupić w tych kolorach

nie, tobo, zaczekaj, nie tak wszystko. Niebieski, zolty i czerwony to dopiero kolory podstawowe, zadna tam pstrokacizna, tylko szkolna klasyka. Pomarancz, zielony i fiolet to barwy wtorne. Jesli zostawisz miejsce na akcesoria i w jednych i drugich kolorach, i jeszcze na cos, co jest wypadkowa ich wszystkich zmieszanych razem - znaczy braz - dopiero bedzie pstrokacizna full serwis :icon_wink:

Napisano

Wg mnie najlepiej byłoby wykonać kolorystykę przejściowo - np od przodu najpierw czerwień, potem żółć itd. Bo kupić kabliszony albo chyty w danym kolorze to żadna sztuka. 

Napisano

Wg mnie najlepiej byłoby wykonać kolorystykę przejściowo

uhm, racja. Dla dynamiki wizualnej proponuje zrobic przejscia nie takie walorowe, cieniowane, tylko jeden kolor w drugi wgryza sie plomieniami, jak na rajdach teamy maja :icon_wink::002:

Napisano

Ja bym wolał możliwie ostre przejścia, zależy jak farba zacieknie z jednego kawałka na drugi :) Koniecznie włączyć w to opony.

Napisano

Ja nie tak dawno zacząłem kombinować nad "ożywieniem" wizualnym czarnej Mamby, wydałem parę pln-ów i ... wróciłem do wersji czarno-szaro-czarnej, jak w oryginale. Tak po prostu jest ładniej. Gdy dołożyłem czerwone elementa;) zaczęło wyglądać trochę odpustowo.

Wczorajsza szybka fotka z lasu:

me778_TREK-BLACK-(Kopiowanie).jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...