jogi109 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Napisano 8 Lutego 2014 Zrobi sie pstrokacizna. Jak już to stonowany, szary albo coś podobnego.
Dudi353 Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 Ale chciałem coś oryginalnego, co rzuca się w oczy i każdy w okolicy będzie znał!
kalinah Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 NIebieskiego moim zdaniem mam za dużo, może jakiś inny kolor by ładnie współgrał z biało - niebiesko - czarnym @Dudi353 - sorki, ale IMO masz bialego 'za duzo' i blagam, tylko nie czerwony do tego.. ja bym postawił raczej na niebieskie pancerze, niebieskie nyple :yes: Ale chciałem coś oryginalnego, co rzuca się w oczy to dobierz dobrze odcien niebieskiego. Moze lekko jakby srebrny, wtedy optycznie polaczy Ci ten bialy i niebieski w calosc. No i juz nie mow, ze niebieskie nyple i pancerze nie beda widoczne
jogi109 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 Jakoś nie daje mi spokoju to, że uważacie czarne rowery za jedne i właściwe. Reszta jest be. Musicie być mega nudni...to byłoby straszne, gdyby tylko czarne matowe rowery po świecie jeździły. Owszem, sa fajne, ale czy najlepsze? - wg mnie nie. P.S Kłótnia za 3..2..1..
tobo Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Chyba nie zauważyłeś ironii/przekory w wielu wypowiedziach. Niedobrze... Czarny jest kolorem praktycznym, co w przypadku roweru, szczególnie mtb używanego zgodnie z przeznaczeniem ma niemałe znaczenie. Czarny dobrze komponuje się z praktycznie wszystkimi kolorami. Tyle.
Mod Team adamos Napisano 9 Lutego 2014 Mod Team Napisano 9 Lutego 2014 Kłótnia za 3..2..1.. Słaba ta prowokacja... Karny tęczowy rowerek dla Ciebie...
jogi109 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 A biały co, źle się komponuje? A jakoś niechęć odczuwam u was do białego. Mam taką wizję, przypuszczam, że zostanę ostro skrytykowany, ale spróbujcie zrobic to konstruktywnie : ) Czarno biała rama połysk, czarne obręcze, białe szprychy, zielone nyple, czarne piasty, czarne (lub białe, raczej czarne) kable z zielonymi końcówkami (myślałem też o zielonych pancerzach), zielony zacisk sztycy, tarcze ham. z zielonym środkiem, zielone gripy, zielone śruby korby, czarna sztyca i mostek i ew. biała kiera, bo taka mam, czarne siodło. Co wy na to ? Słaba ta prowokacja... Karny tęczowy rowerek dla Ciebie... Nie chciałem napisać "bół dupy", bo co poniektórzy mogli by się obrazić. Pewien swój urok ma...ale nie jeździłbym nim.
szybkilopez Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Łał tęczowa strzała to jest to zgrabnie ktoś ogarnął te kolory A co do czarnego, że się mniej brudzi to teoretycznie bo kusz i błoto to raczej są szare więc kolor szary jest najpraktyczniejszy można z rok bez mycia jeździć no chyba, że waga roweru wzrośnie za bardzo
tobo Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 A biały co, źle się komponuje? A jakoś niechęć odczuwam u was do białego. Mam taką wizję, przypuszczam, że zostanę ostro skrytykowany, ale spróbujcie zrobic to konstruktywnie : ) Czarno biała rama połysk, czarne obręcze, białe szprychy, zielone nyple, czarne piasty, czarne (lub białe, raczej czarne) kable z zielonymi końcówkami (myślałem też o zielonych pancerzach), zielony zacisk sztycy, tarcze ham. z zielonym środkiem, zielone gripy, zielone śruby korby, czarna sztyca i mostek i ew. biała kiera, bo taka mam, czarne siodło. Co wy na to ? Biały jest brudny nawet jak jest czysty. To jego urok, specjalny urok. A Twoje zestawienie jest ok. Dodałbym do tego akcenty czerwone i trochę żółtych. Bez tego będzie kaszana. Czujesz się skrytykowany?...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Lutego 2014 Mod Team Napisano 9 Lutego 2014 Pewien swój urok ma...ale nie jeździłbym nim. No pewnie że nie. W końcu to P-Sz ----> Parszywy Szpec Marudzicie z tymi kolorami, normalnie jak baby o butach i farbach do włosów Szacunek... I.
jogi109 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 Tak, czuje sie bardzo skrytykowany. A co dodalbys zoltego i czerwonego? Czy to byla prowokacja?
robertrobert1 Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 NIebieskiego moim zdaniem mam za dużo, może jakiś inny kolor by ładnie współgrał z biało - niebiesko - czarnym? Tylko ciemny granat będzie pasować.
Dudi353 Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Kurcze, proponujecie takie stonowane kolory, chyba jednak pójdę za głosem serca i spróbuję najpierw z chwytami bo obecne się kończą i pancerzami. Jak się przyjmie to zostawię jak nie to spróbuję waszych propozycji. Jakoś tak mnie do pstrokatości ciągnie, bo.... jestem inny Spróbujemy zobaczymy Dziękuję za rady :] Tak by mw. wyglądał
tobo Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Tak, czuje sie bardzo skrytykowany. A co dodalbys zoltego i czerwonego? Czy to byla prowokacja? Dodałbym wszystko co tylko możesz kupić w tych kolorach.
kalinah Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Dodałbym wszystko co tylko możesz kupić w tych kolorach nie, tobo, zaczekaj, nie tak wszystko. Niebieski, zolty i czerwony to dopiero kolory podstawowe, zadna tam pstrokacizna, tylko szkolna klasyka. Pomarancz, zielony i fiolet to barwy wtorne. Jesli zostawisz miejsce na akcesoria i w jednych i drugich kolorach, i jeszcze na cos, co jest wypadkowa ich wszystkich zmieszanych razem - znaczy braz - dopiero bedzie pstrokacizna full serwis
tobo Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Wg mnie najlepiej byłoby wykonać kolorystykę przejściowo - np od przodu najpierw czerwień, potem żółć itd. Bo kupić kabliszony albo chyty w danym kolorze to żadna sztuka.
kalinah Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Wg mnie najlepiej byłoby wykonać kolorystykę przejściowo uhm, racja. Dla dynamiki wizualnej proponuje zrobic przejscia nie takie walorowe, cieniowane, tylko jeden kolor w drugi wgryza sie plomieniami, jak na rajdach teamy maja
tobo Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Ja bym wolał możliwie ostre przejścia, zależy jak farba zacieknie z jednego kawałka na drugi Koniecznie włączyć w to opony.
kalinah Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Koniecznie włączyć w to opony no i niech kto powie, ze takiego bajka da sie ominac wzrokiem :w00t:
jogi109 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 Mógłby ktoś wyrazic szczera opinie na temat mojego pomyslu? Dudi353 jakie kolory zamierzasz wprowadzić?
Mod Team Puklus Napisano 9 Lutego 2014 Mod Team Napisano 9 Lutego 2014 Biały jest brudny nawet jak jest czysty. To jego urok, specjalny urok. O to to to ...
burz Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Biały dla kobiety jest OK. Oto bajk mojej żony, jeszcze czysty, bo dziewica (znaczy, bajk) niejeżdżona:)
jogi109 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 Biale szprychy i nyple plus czarna obrecz i piasta? A moze inny kolor ww?
Hogg Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 Ja nie tak dawno zacząłem kombinować nad "ożywieniem" wizualnym czarnej Mamby, wydałem parę pln-ów i ... wróciłem do wersji czarno-szaro-czarnej, jak w oryginale. Tak po prostu jest ładniej. Gdy dołożyłem czerwone elementa;) zaczęło wyglądać trochę odpustowo. Wczorajsza szybka fotka z lasu:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.