Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dzis jezdzilem w okularach z pełnymi oprawkami i szkłami tymi zwyklymi ciemnymi.

W porównaniu do okularów z przed 2 lat-dobrze leza,nie zmieniaja swojej pozycji,nie parują,pot sie nie dostaje,przynajmiej za łatwo.

Szkiełka są bardzo przezroczyste,co daje wrażenie ze jest to przyciemnienie a nie kolorowy plastik.

boczne szparki pozwalają na odchodzenie ciepla i wilgosci od oczu/powiek.

Dopóki nie dotknąłem palcem szkielka bylo super,potem widzialem odcisk lekko.

Wróciłem do domu i co zaułważyłem to albo nie było ściereczki do okularów,albo ją zgubiłem.Ale polecam okulary.

Napisano

Podobno bezprzewodowy licznik z Lidla robi konkretną siekę z sygnału pulsometru. W końcu oba z Crivita to i się dogadują

Nie podobno ale na pewno, przed chwilą zakończyłem testy statyczne. Na każdym z pięciu kanałów pulsometru licznik podawał prędkość 4 - 7km/h. Na kokpicie mam dwie latarki z przetwornicami, bliziutko smartfon z powerbankiem i nie wzruszało to licznika, był jak skała.

Nie ma to jak niemiecka solidność :D

Napisano

Jak by kogoś interesowało to w matres sporcie sa przeceny (po 40-50zł) szortów rowerowych (z pampersem). Były też przeceny koszulek, spodenek sportowych itp.

Napisano

Słówko jeszcze o kombinacji licznik bezprzewodowy - pulsometr Crivit. Podczas jazdy od czasu do czasu pokazuje błędną prędkość - zawyża o ok.5km/h po czym wraca do wskazania prawidłowej wartości. 

Szkoda, mogło być po taniości i dobrze a wyszło po taniości i bezużytecznie.

Napisano

Dzisiaj w Lidlu Gliwice wyszarpałem licznik za dwie dyszki :D przeceniony z 49.99  posiada podświetlanie i termometr aaa i jeszcze możliwość mocowania na mostku

Napisano

To jakiś inny niż te ostatnio? Bo te po 30zł ostatnie też mają podświetlenie, termometr i możliwość mocowania na mostku.

Napisano

Mój licznik rowerowy od wczoraj pokazuję max prędkość 94 km/h 

Dodatkowo nabił mi sam dystans + 100 km

Napisano

NIe przejmujcie się :) Sigmy za ponad 200zyla też tak mają  :)

Hasło "profesjonalna koszulka rowerowa" ubawiło mnie setnie :) A co ona ma wspólnego z profesjonalizmem?

Fajna sprawa to te lidlowskie wkładki do butów rowerowych. Szkoda jednak ze nie ma różnych opcji w zalezności od tego kto ma jak wysklepioną stopę ale może może w przyszłości ... :)

Napisano

"profesjonalna koszulka rowerowa" - a to, że ma dobry krój, materiał jak o wiele droższe produkcje. To ma wspólnego. Nie wiem co dla ciebie znaczy profesjonalna - taka jaką dają kluby czy Kross Race Pro?

Napisano

Komuś może zalegają marcowe okulary z lidla? Chodzi mo konkretnie o czarne matowe przeciwsłoneczne z lekko pomarańczowymi szkłami.

U mnie w Lidlu są jeszcze z ostatniej ulotki ;)
Napisano

Witam! Kupił ktoś ten pulsometr? bo mam pytanie kupiłem, mówie wypróbuje dziś zakładam różnie ta opaske na klatke tak na rysunku lekko pod dobrze dolega zwilzam lekko woda styki i na zegarku cały czas nie mruga to serduszko jak potrę skure na klatce reka pomasuje mocno to na chwile mruga i pokazuje puls 75 ale po paru s znów nie mruga i mogę chodzić robić cos i nie pokazuje czy robie coś żle czy trafiłem na uszkodzony? jakieś porady od osób co kozystają z niego prosze. Bo z tego co widze to powinno cały czas mrugać to serduszko i pokazywac aktualny puls a u mnie lipa z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam

Napisano

Sprawdź, czy pulsometr pokazuje stabilnie puls, gdy zegarek jest przy opasce. Może bateria w opasce "zleżała" i nadajnik ma małą czułość/mały zasięg? I jeszcze jedno: zamiast wody użyj śliny, bo to lepszy elektrolit :-)

Napisano

Ja wczoraj na wycieczce z koleżanką połozyłem okulary na parapecie sklepu,wszedlem,wychodze,napilismy sie jedziemy 3km gadamy o ofercie lidla,a nagle WTF gdzie moje okulry z lidla,zawróciłem sie i po paru sekundach 45 km/h i tak leciałem te 3km,w ostatniej chwili je dorwałem,bo babka jakaś już chciala je zabrac :D

Ale ciemne szkła miały lepszą widoczność nawet w lesie niż jaśniejsze pomorańczowe z modelu 2012 :D

Napisano

Witam! Kupił ktoś ten pulsometr? bo mam pytanie kupiłem, mówie wypróbuje dziś zakładam różnie ta opaske na klatke tak na rysunku lekko pod dobrze dolega zwilzam lekko woda styki i na zegarku cały czas nie mruga to serduszko jak potrę skure na klatce reka pomasuje mocno to na chwile mruga i pokazuje puls 75 ale po paru s znów nie mruga i mogę chodzić robić cos i nie pokazuje czy robie coś żle czy trafiłem na uszkodzony? jakieś porady od osób co kozystają z niego prosze. Bo z tego co widze to powinno cały czas mrugać to serduszko i pokazywac aktualny puls a u mnie lipa z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam

Specjalnych rad nie ma. Woda, zakłada się i ma działać. Możesz jeszcze wyciągnąć baterię z czujnika, poczekaj z minutę i załóż z powrotem. Rób to w bliskiej odległości od zegarka. Może się nie zakodowały na odpowiednim kanale i stąd brak kontaktu.

Ps. Nie pocieraj skury tylko skórę.

Napisano

Sprawdź, czy pulsometr pokazuje stabilnie puls, gdy zegarek jest przy opasce. Może bateria w opasce "zleżała" i nadajnik ma małą czułość/mały zasięg? I jeszcze jedno: zamiast wody użyj śliny, bo to lepszy elektrolit :-)

Baterie kupiłem teraz, zmieniłem różnie ślinie ustawiam dociskam, połączy na 2-3 s co mruga serduszko, że działa i za chwile znów nic dobra poddaje się do kosza z tym, kupie se jakiś firmowy mogłem tak odrazu ale ten pochlebne recencje miał na pierwszy by starczył no ale nie działa i nic nie poradze już więcej ino się denerwuje przez to dziadostwo:)

Napisano

Baterie kupiłem teraz, zmieniłem różnie ślinie ustawiam dociskam, połączy na 2-3 s co mruga serduszko, że działa i za chwile znów nic dobra poddaje się do kosza z tym, kupie se jakiś firmowy mogłem tak odrazu ale ten pochlebne recencje miał na pierwszy by starczył no ale nie działa i nic nie poradze już więcej ino się denerwuje przez to dziadostwo:)

Jak masz paragon to go reklamuj.
Napisano

Charvel skoro widzisz że ma problemy z dedykowanym zegarkiem to łatwo się domyśleć że nie ma bluetooth. Bluetooth mają tylko dedykowane opaski, większość kodowanych to ant+, sigma ma jeszcze swój system, albo po prostu zwykła jaka komunikacja ;)

Napisano

Jak masz paragon to go reklamuj.

Nie ma tutaj za bardzo czego reklamować. Także zakupiłem ów pulsometr - o ile można ten twór tak nazwać. Niby kodowany przesył danych, deklarowany zasięg do 70 cm, a w rzeczywistości ledwo co łapie sygnał i to w maksymalnej odległości 10 cm od pasa. Kompletnie nietrafiony zakup (szczęście w nieszczęściu, że niezbyt kosztowny).

Napisano

Jak nie ma? Niezgodność towaru z umową uniemożliwiająca prawidłowe użytkowanie pulsometru zgodnie ze specyfikacją.

Jak kiedyś stację pogodową w Lidlu kupiłem, która przy zamkniętym oknie była w stanie skomunikować się z zewnętrznym nadajnikiem tylko do 10 cm dystansu to jeszcze tego samego dnia odnosiłem. Zwrot pieniędzy od reki. Z pulsometrem będzie tak samo.

Napisano

Nie ma tutaj za bardzo czego reklamować. Także zakupiłem ów pulsometr - o ile można ten twór tak nazwać. Niby kodowany przesył danych, deklarowany zasięg do 70 cm, a w rzeczywistości ledwo co łapie sygnał i to w maksymalnej odległości 10 cm od pasa. Kompletnie nietrafiony zakup (szczęście w nieszczęściu, że niezbyt kosztowny).

Tak jak kolega pisał, reklamuj i się nie szczyp. Towar niezgodny z opisem.

Może ktoś kupił okulary w Lidlu (takie jak na zdjęciu) i chce je odsprzedać? :Dhttp://fanlidla.pl/gazetka/2014.06.28.rower/17205,Okulary,sportowe,wymienne,szkla

To są z ostatniej promocji ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...