omen Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 witam. ostanio podjolem decyzje o zmianie tylnej przerzutki mam na ten cel okolo 50 zl. Sam zastanawiam sie nad Shimano Altus http://www.allegro.pl/item107495969_shiman...na_zobacz_.html i nad acerą http://www.allegro.pl/item105813257_super_...ie_czarna_.html posiadam manetki ST-EF 7S. wolnobieg shimano MF-TZ37. Niewiem co wybrac, pomozcie podjac decyzje i powiedzcie czym one sie roznia?? Lub podajcie cos w tej okolicy cenowej... dzieki wielkie z gory;]
Mody Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 Witaj! miedzy tymi dwoma radze wybrac acere sam mam i nie narzekam. Przejechalem nia juz 4tys km i chodzi dobrze Z pewnoscia jest wytrzymalsza niz altus. A moze jakbys dolozyl ok 25-30zl to masz Alivio '05 lub deore '05. Tylko nie kupuj nowego alivio'06 ,bo to gowienko... Tylko nie wiem dokladnie czy deore i alivio ustawisz na 7 przelozen,ale wydaje mi sie ,ze nie powinno byc problemu. Wiem ,ze acera na 7 smiga normalnie
GZA20 Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 Acera to troszke wyższy model od altusa. Także z tych 2 to acerke
Xsystoff Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 Z pewnoscia jest wytrzymalsza niz altus. A moze jakbys dolozyl ok 25-30zl to masz Alivio '05 lub deore '05. Dlaczego ma byc wytrzymalsza niz altus ? Tak w ogole to przy tak gownianych manetkach jakie autor tematu ma nie bedzie roznicy czy kupi altusa czy acere, bo to bedzie chodzic tak samo. Tylko nie wiem dokladnie czy deore i alivio ustawisz na 7 przelozen,ale wydaje mi sie ,ze nie powinno byc problemu. Na mniejsza ilosc przelozen zawsze mozna ustawic przerzutke.
omen Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Napisano 1 Czerwca 2006 ok dzieki chlopaki tez bylem za acera wiec tylko pomogliscie w wyborze;]
Mod Team Odi Napisano 1 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2006 Bez różnicy bo to to samo, tak samo działa, tylko trochę inaczej wygląda. Dlatego też brałbym tańszą.
TomekW Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 Praktycznie ta sama klasa . na pewno do extremalnych zastosowan sie nie nadaja Altus tanszy a wcale nie gorszy
TocaS Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 Praktycznie ta sama klasa . na pewno do extremalnych zastosowan sie nie nadaja Altus tanszy a wcale nie gorszy W sklepie, w którym się ostatnio zaopatrywałem Altus był po 51 zł, a Acera 53 zł to wiadomo, że lepiej Acera sam sprzedawca tak twierdzi i sądzi że Acera płynniej chodzi. Była też ciekawa cena Deore 05 89 zł w cenie Alivio 06.
TomekW Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 51 zł ? Ja za tyle kupilem Alivio '05 na allegro - nową Na Allegro zaa Acere płacisz duzo mniej;) http://www.allegro.pl/item105807381_przerz...nowa_od_ss.html
TocaS Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 Wiadomo na allegro taniej ja podaje ceny sklepowe
QWEY564 Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 No to ja dodam coś od siebie: Jak na allegro to Alivio a jak w normalnym sklepie to Acerkę.... Ogólnie między altusem a acerą nie ma wielkiej różnicy cenowej więc logiczne jest że im lepsze(wyższa klasa) tym lepiej... czy jakoś tak...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.