thang Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 http://www.cycleservicenordic.com/dk/product/gxp/truvativ-bottom-bracket-gxp-pressfit-bb92-mtb-.aspx Suport bb30 nie będzie pasował. Kompatybilny z korbą Sram i mufą SF jest powyższy suport co do standardu i gabarytów. Chcesz mieć Siemanowskiego pf musisz zmienić korbę na Shimano z osią 24 mm. Czy w takim razie dobrze kombinuję, że w treku SF mufa ma ø 41mm (rozmiar wewnętrznego podtoczenia, w które wciskamy "łożysko")? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 @thang Ja wymieniałem suport w sobotę - dokładnie taki jaki wkleił kolega @tobo https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/wklady-suportu-do-roweru/lozyska-zewnetrzne/p,truvativ-wklad-suportu-bb92-press-fit-mtb-truvativ,361362.html?_pli=daaad2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thang Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 @RafuDzięki za info Jeszcze jedno.Jaką masz korbę do tego suprotu? Znasz może średnicę ośki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 24 mm, "standard" Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Mam oryginalną korbę (SF6 2014) Sram S1010. To jest chyba OEMowa wersja Sram X-5 ale ciężko znaleźć jakiekolwiek wiarygodne specygikacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmar Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Witam, właśnie poleciał mi suport PressFit w moim treku superfly 9.6 (po jakiś 6000 km)- rama z roku 2014, korba XTR M9000 :-( Czy możecie mi doradzić jaki suport zastosować, aby pojeździć trochę dłużej? Budżet mam nie ograniczony - idzie gwiazdka :-) Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 coś na ceramicznych łożyskach np: http://www.ebay.com/itm/Shimano-Trek-BB90-BB95-Madone-Assembly-BB-Ceramic-Kit-Bottom-Bracket-Cups-Crank-/281181229207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmar Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Dzięki za info: tutaj znalazłem w Polsce: http://sklep.sprint-rowery.pl/wklady-suportu/6793-Trek-srodek-suportu-Madone-zestaw-Shimano-745889496970.html to chyba ten sam wkład? Ale już widzę, że to nie to samo, bo to stalowe jest, a nie cramiczne :-) Edytowane 5 Grudnia 2015 przez lukmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Suport masz press fit czy trekowski, łożyska bezposrednio w ramie? Jeśli ten drugi to bez znaczenia który z podlinkowanych kupisz, jeden szit. Łożyska Enduro są kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmar Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam, mam suport PressFit - łożyska bezpośrednio w ramie. Do korby XTR - M9000 dedykowany jest suport SM-BB94-41A pressfit - tylko mam pytanka: - ten suport jest dedykowany do mufy suportowej 89,5/92 mm - Trek ma 95 mm ? - średnica miski to 41 mm - w Treku - nie mam pojęcia ? I moje pytanie - czy ten suport będzie dobry? - ponieważ jestem uziemniony i nie mogę jeździć :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Jeśli press fit to nie łożyska bezpośrednio w ramie. Wiesz jaka jest różnica między tymi rozwiązaniami? Trek stosuje pf i suporty zintegrowane, łożyska bez misek. Jak jest u Ciebie? http://sklep.sprint-rowery.pl/wklady-suportu/6793-Trek-srodek-suportu-Madone-zestaw-Shimano-745889496970.html To jest suport zintegrowany. Masz w ramie miski? Czy łożyska są przykryte czerwonymi pokrywkami z uszczelką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 na pewno masz łożyska bezposrednio w ramie. Nie kupuj ceramiki. Fajnie się kręci ale wytrzymałość fatalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaff28 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A jak jest po zmianie fabrycznych xr1 na continentale albo schwalbe ,Da radę napompować w lesie pompką i jechać dalej bez bicia,obręcze mustang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zależy od opony i siły w Twoich rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A jak jest po zmianie fabrycznych xr1 na continentale albo schwalbe W swojej Xr1 2,20 miałem bicie , którego w żaden sposób nie można było usunąć. Ogólnie dla mnie najsłabsze opony na jakich jeździłem. Obecnie używam Schwalbe Nobby Nic + napędowa Racing Ralph. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A jak jest po zmianie fabrycznych xr1 na continentale albo schwalbe ,Da radę napompować w lesie pompką i jechać dalej bez bicia,obręcze mustang Ja zmieniłem XR1 na Nobby Nic + Racing Ralph i mogę powiedzieć że opona nadal wskakuje na obręcz z oporem ale na pewno łatwiej niż Bontragery. Co do siły w rękach to udało mi się tego dokonać za pomocą małej pompki więc nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 W swojej Xr1 2,20 miałem bicie , którego w żaden sposób nie można było usunąć. Ogólnie dla mnie najsłabsze opony na jakich jeździłem. Obecnie używam Schwalbe Nobby Nic + napędowa Racing Ralph. Zazwyczaj siada przy ciśnieniu 6-7 atmosfer. Ręczną pompką trudno o takie ciśnienie w kole mtb. Można się też zakwasów nabawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaff28 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Kolega miał ten problem w zeszłym sezonie po zakupie 5,i nadal myśli że jak zmieni oponę to problem zniknie.Ja właśnie kupuję 6 i od razu spróbuję sprzedać nowe xr1 Chciałem zamówić wczoraj tylko kolor czarny obecnie nie jest osiągalny na hurtowni ,bo ten perłowy fiolet jest trochę taki inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zazwyczaj siada przy ciśnieniu 6-7 atmosfer. Ręczną pompką trudno o takie ciśnienie w kole mtb. a gdzie napisałem, że ręczną pompowałem? w użyciu kompresor, mydliny etc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Czy te 6-7 atmosfer jest aby na pewno bezpieczne ? Nie strzeli mi w ryj podczas pompowania ? Szlak mnie już trafia z tą XR1 bo za żadne skarby nie chce dobrze wskoczyć i mam bicie jak cholera. A co ciekawe uszczelnia się nawet bez mleka Edytowane 24 Stycznia 2016 przez HarveyDent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Czy te 6-7 atmosfer jest aby na pewno bezpieczne ? tak w kwestii ciśnienia: http://www.forumrowerowe.org/topic/191888-peknieta-obreczprzyczyna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Heh, dzięki. Bardziej bym się spodziewał że opona mi łeb urwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaff28 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 A co byście powiedzieli o tym treku cena jeszcze do negocjacji http://allegro.pl/nowy-trek-superfly-8-29er-2-x-fox-deore-xt-2014-i5947975439.html , bo tak jak pisałem aktualnie brak 6 z tego roku na hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Stan: rower jest nowy, w 100% sprawny, bez gwarancji Czyli bez dowodu zakupu. Czyli co z tira "spadł" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaff28 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Rower jest z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi