Skocz do zawartości

[sztyca]31.6 cena od 300 do 500zł

Astyl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zależy czego oczekujesz. wagi,trwałości,wyglądu,ceny (choć w tym wpadku można poszaleć)?

syntace i thomson są produktami na lata,kcnc i aerozine to kolorowe wydmuszki,a ritchey i 3T to już wyższa,niekoniecznie trwalsza półka.

mam nadzieję,że trochę rozjaśniłem :)

Napisano

zależy czego oczekujesz. wagi,trwałości,wyglądu,ceny (choć w tym wpadku można poszaleć)?

syntace i thomson są produktami na lata,kcnc i aerozine to kolorowe wydmuszki,a ritchey i 3T to już wyższa,niekoniecznie trwalsza półka.

mam nadzieję,że trochę rozjaśniłem :)

Oczekuje wagi i trwałości 

Napisano

Dawno, dawno temu, w czasach, w których nie było sztyc regulowanych i używałem zwykłych sztyc, woziłem się z różnymi markami, a to Ritchey, a to coś innego i w końcu za namową kolegi, który już od dawna miał w swoim rowerze Thomsona, zakupiłem owego. Nie popełniaj mojego błędu i od razu kup Thomsona :) Nie jest może ultralekki, ale trwałość i jakość wykonania są na najwyższym poziomie.

Napisano

Potwierdzam, sam mam Thosona Elite 31.6 setback, przebieg 20k km, zero zmieczenia. Jakosc wykonania czuc w dotyku. Waga tez w miare 240g przy 410mm.

Zdecydowanie jeden z moich najlepszych rowerowych zakupow.

Jezeli masz mniej niz 91kg (limit wagowy dla masterpiece) to w tej cenie bralbym Masterpiece.

Napisano

Przy takim budżecie decyduje głównie estetyka, bo w zasadzie każdy produkt w pobliżu 500 zł będzie godny polecenia.

Z resztą sztyca to sztyca a nie zegar atomowy, więc różnice w cenie wynikają głównie z marki, a nie jakichś szczególnych rozwiązań.

Ze swojej strony polecam Easton EC90 lub EC70. To renomowany producent szpeju z karbonu.  Testowane w polu wielokrotnie i nigdy nie zawiodły.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Zeby nie zakladac juz nowego tematu napisze tu ...

W zwiazku z koniecznoscia wymiany sztycy bylem zdecydowany na Ritcheya WCS z 20 mm offsetem.

Zaczalem sie jednak zastanawiac nad Thomsonem Eilte, setback 16 mm.

I tu wlasnie pojawia sie klopot - nigdy nie mialem do czynienia ze sztycami z setbackiem. O ile wiem ze 20 mm Ritcheya offset to to czego oczekuje i potrzebuje czy setback z Thomsona bedzie spelnial to samo zadanie?

Mam nadzieje ze jasno sie wyrazilem o co mi chodzi ;) ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...