abt1 Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Przygotowuje się do zmiany napędu. Po długich rozmyślaniach i przeczytanych postach na forum postanowiłem, że muszę przejść z 8 na 10. Koniec. Chciałbym to zrobić stopniowo, ale czy to jest wykonalne? Teraz mam: korba FCM410 – 42-32-22 /170mm suport - ???? przerzutki przód i tył Alivio FD-M410 i RD-M410 manetki ALIVIO SL-M410 (3x8) Ze względów "kokpitowych" chciałbym skorzystać z i-spec.
Qr3ak Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 10 i 8 nie jest kompatybilne. Blaty w korbie za szerokie, przerzutka tył nie ten index itd.
Mod Team Puklus Napisano 27 Października 2013 Mod Team Napisano 27 Października 2013 Blatów w korbie się nie czepiaj bo działać będzie ale manetka i przerzutka to do wymiany. Tak po kolei to możesz sobie ogarniać wszystkie części bez prawej manetki, kasety i przerzutki i na tym jeździć.
GhOsTwrc Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 A ja z 3x10 przeszedlem na 2x9 , a teraz mam 2x8
Ziemko Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Ze względów "kokpitowych" chciałbym skorzystać z i-spec I-spec to nic innego jak możliwość przykręcenia manetek do klamek hamulcowych. Trzeba więc posiadać klamki oferujące tego typu montaż. Jeśli posiadasz takowe to nie widzę problemu ale jeśli nie, to musisz się w nie zaopatrzyć lub zrezygnować z I-spec.
Mod Team Puklus Napisano 27 Października 2013 Mod Team Napisano 27 Października 2013 Problem pojawia sie w tym momencie ze i klamki i manetki muszą być kompatybilne. A nie jestem pewny z nie dyna sysów chyba tylko XT 770 by był kompatybilny ... ale nic uciąć sobie nie dam.
Ziemko Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 A nie jestem pewny z nie dyna sysów chyba tylko XT 770 by był kompatybilny ... ale nic uciąć sobie nie dam. I słusznie, bo I-spec pojawił się już w Deore na rok 2014 (są nawet klamki pod V-ki). Abstrahując od tego że korzystając z I-spec zyskuje się trochę miejsca na kierze (zupełnie nie wiem do co w zamian ktoś chciałby tam montować) i -10g to traci się optyczne wskaźniki przełożeń. Coś za coś
marcin_ostrów Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 I spec i matchmaker avida to mądre wynalazki Wyobraź sobie klamki hamulcowe , manetki , do tego manetka blokady amorka i np manetka do Reverba. O liczniku i uchwycie na lamke nie wspominam już M
Ziemko Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Nie muszę bo tak mam. Jak wspomniałem nie wiem co miałbym wieszać na tej kierownicy (no czasem kobieta sadzi tam swój tyłek ) żebym musiał skorzystać z insertów w klamkach. Nie mówię że to głupie rozwiązanie jednak w cywilnym życiu jest ono sztuką dla sztuki.
marcin_ostrów Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 No widzisz, a mnie brakowało zasięgu kciuka żeby to swobodnie obsługiwać. Dopiero jak ożeniłem manetkę od reverba z manetką od przerzutki, jest ok. Dobra , koniec offtopa , bo zaraz po warnie dostaniemy M
abt1 Napisano 27 Października 2013 Autor Napisano 27 Października 2013 Plan był taki, dwustopniowy. 1) Kupienia prawej manetki, przerzutki tylnej, kasety, łańcucha (oraz koła tylnego+hamulca). Manetka lewa, korba i przerzutka przednia zostają 2) Wymiana korby, lewej manetki i przedniej przerzutki - jak wpadnie kasa Przód w tym roku zmieniłem z v-ki na tarcze i mam Deore. Model BL-M596 i na stronie producenta pisze: Integrated design brake lever for I-spec shift lever (SL-M980-I/780-I, SL-M980/780 with SM-SL98/78) Stąd zainteresowanie I-spec, aby upchnąć na kierownicy co potrzebuje. Proszę o potwierdzenie, że mój plan jest realny, do wykonania i nic się nie będzie dziać niedobrego. Wtedy zacznę myśleć jakie komponenty kupić.
Mod Team Puklus Napisano 27 Października 2013 Mod Team Napisano 27 Października 2013 1) Kupienia prawej manetki, przerzutki tylnej, kasety, łańcucha (oraz koła tylnego+hamulca). No i tyle możesz zrobić
Ziemko Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 . Model BL-M596 i na stronie producenta pisze: Integrated design brake lever for I-spec shift lever (SL-M980-I/780-I, SL-M980/780 with SM-SL98/78) Stąd zainteresowanie I-spec, aby upchnąć na kierownicy co potrzebuje. Faktycznie, ta klamka jest kompatybilna z I-spec'iem. Chyba zmyliły mnie te klamki pod v-ki
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Napisano 28 Października 2013 Tak model 596 jest, wiem bo mam
Ziemko Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 Offtop @Puklus, miałem zrobić sobie nowa kawę po tym jak przeczytałem Twój podpis. Mocne :-D
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Napisano 28 Października 2013 Taki fajny cytat pewnego forumowicza ...
abt1 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Napisano 6 Listopada 2013 Manetki wybrane – SL-M780-I – tego jestem pewny. Do reszty posłucham mądrzejszych. Przerzutka tylna – slx? Który model M675 czy M670 ? Warto dopłacić co XT? Jeśli tak to do którego Kaseta - XT CS-M771-10 lub SLX CSHG81-10 HG Łańcuch - ??? Shimano , Connex, Campagnolo czy innego późniejsze zakupy Przerzutka przednia ??? Korba - FC-M590 44/32/22 – ze względu na 44 (niby pod 3x9 ale podobno z 10sp też daje radę), albo FC-M610 (i tu mnie kusi 48/36/26) ale poniżej 42 nie zejdę Głównie jeżdżę po asfalcie/gruntowe i tereny nizinne stąd korcą mnie duże blaty z przodu. Proszę o poradę co kupić aby całościowo ładnie fukało. Jeżdżę siłowo, choć ostatnio próbuje to zmienić.
Ziemko Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 SLX od XT różni brak kółek na łożyskach i większa masa. Na ubite ścieżki i asfalty więc będzie jak znalazł. Model M670 będzie jak najbardziej okej bo hamulec wózka też nie powinien być ci jakoś specjalnie potrzebny. Co do reszty napędu to polecałbym skompletować jak najbardziej homogeniczny (komponenty jednego producenta i z jednej grupy). Choć nie skreślałbym Deore. Ogólnie to nie za bardzo widzę ten pomysł z napędem 3x10 przy takiej jeździe. 10x super ze względu na miękkie biegi pasujące do 29-tki ale na rower 26er, hm... nie wiem. Odpowiedniejszy byłyby raczej 3x9 z jakąś szosową kasetą.
GhOsTwrc Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Ogolnie to 10 rzedowe przerzutki XT lapia luzy i chodza beznadziejnie po jakims czasie , w ubieglym sezonie musialem kupic 3 szt i czesto zmieniac linki ok 20 szt uzywalem z manetkami XTR 980. Teraz mam 9 rzedową srama X0 i problemow zadnych a przbieg 10000 km na dwoch linkach i jednym pancerzu
Ziemko Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Nie demonizuj. Korzystam z XT już 1200km i jakoś nie mam luzów. Chodzi jak nowe. Możliwe że to dlatego że mam model z hamulcem ale nie wiem czemu zużyłeś tyle kpl linek.
GhOsTwrc Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Ponieważ wymiana linki poprawiała kulture pracy , skoro zrobiłes 1200 km to nic dziwnego ze działa , zdaj relacje jak bedzie dzialac po 6000 km? Dodam ze moj naped działał w blotnych maratonach i na codzien mial do czynienia z wyscigowym stylem jazdy w trudnym terenie takowa jazda powoduje spore luzy. W zeszlym roku zrobione 15000 km , jezdzac tylko po szosie zapewne luzy byly by mniejsze. Uzywalem zmieniarkę bez hamulca , i racze j nie doczekam sie takowej bo tylnym zmieniarką Shimano mowie NIE!
Ziemko Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Brakło jedno zero. Nadal uważam ze coś przesadzasz
razorjack Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 I spec i matchmaker avida to mądre wynalazki Wyobraź sobie klamki hamulcowe , manetki , do tego manetka blokady amorka i np manetka do Reverba. O liczniku i uchwycie na lamke nie wspominam już M ispec to żaden plus (no tylko że jedna obejma mniej) ale minusy (przetestowane przeze mnie) są znacznie większe: -mniejsza możliwość ustawienia manetki (np. przesunięcia lewo-prawo, a już całkowicie brak regulacji góra-dół) -mniej miejsca pomiędzy klamką, a manetką, co np. powodowało niemożność wciśnięcia między kabla od manetki Reverba. no i zastanów się po co Ci blat większy niż 40t, tak często jeździsz z prędkościami ~50km/h ?
Ziemko Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 In plus dla matchmaker'a że Rock Shox też należy do SRAM'a więc manetkę od amora tej firmy też można przykręcić do set'u. No nie każdą. Nie sądzę jednak aby manetka amora przykręcona przy i-spec'u była za daleko. Ja nie korzystam a i tak dostaję.
abt1 Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Odświeżam. Dawno tu nie zaglądałem z braku czasu. Część już mam, ale teraz na poszukuje ostatecznej odpowiedzi co dalej? Manetki - SL-M780-I - kupione Kaseta – CS-M771 11-32- kupione przerzutka tył - ?? przerzutka przód - ?? łańcuch – miałem brać connex 10S8 ale przeciwstawne opinie czytam i zgłupiałem. Korba – chcę 42-x-x więc wstępnie wybrałem FC M610, może warto 660 czy 670 i kupić gorsze przerzutki wziąć? Co radzicie pod 100kg masy. Wszelkie propozycje mile widziane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.