kamiljakistam Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 Cześć tak ostatnio jezdziłem sobie rowerkiem i pomyślałem czy dałoby się zrobić napęd na przednie koło jak myślicie da się ? w internecie znalazłem to : http://www.filmyrowerowe.pl/bike/web/filmy/show/film_id/580
szybkilopez Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 Można, ale raczej bezpośredni bez łańcucha chyba, że byłby on z gumy
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2013 Mod Team Napisano 13 Października 2013 Jeżlei chodzi o napęd 2x2 w standardowym rowerze o napędzie łańcuchowym ... no dać sie da, jak na filmiku, wałkiem. 2 metody, prosta czyli bezpośredni wałek od tylnego koła - opcja jest o tyle do du ... zła ze przy ostrym skręcie mamy spora rozbieżność kątową miedzy kołami i ... no zabił byś się bez układu synchronizującego. Druga metoda napęd bezpośrednio z suportu czy też specjalnej skrzyni biegów, która dla każdego biegu ustala przełożenia na przód i tył dodatkowo tutaj także potrzeba układu - mechanizmu synchronizującego oba koła... Jednym słowem ... ZAPOMNIJ Do wcale nie tak dawna 4x4 w autach widniało tylko na papierze bo jeździły tylko prosto ... nawet na skręconych kołach No oczywiście był takie auta nawet Jeep willis ( 2 wonja światowa) miał 4x4 ale nie był sterowny za bardzo bo obie osie sie kręciły tak samo dopiero jak audi wymyśliło swoje sprzęgła i pierwszy napęd quattro ich auta zaczęły wygrywać wyścigi jeden za drugim. Do roweru o takim napędzie trzeba taki swoisty haldex zaprojektować
kamiljakistam Napisano 17 Października 2013 Autor Napisano 17 Października 2013 czyli nie jest to wykonalne w domowych warunkach ?
Mod Team Puklus Napisano 17 Października 2013 Mod Team Napisano 17 Października 2013 Leżeli masz zamiar sie zabić lub jeździć tylko prosto do można, czemu nie. Paczaj, oba koła kręcą sie równo na wprost przy skręcie 90* kiedy zawracasz przenie koło sie kreci tylne stoi w miejscu (niemal że) a przy stałym napędzie także by sie kręciło, biorąc pod uwagę ze zadnia cześć ma lepszą przyczepność przy skręcie przednie koło by sie kręciło szybciej w zależności od promienia skrętu do ponad 2 razy szybciej czyli ewidentny poślizg ... w rowerze oznacza to niechybny kontakt lub wyrazu czułości z chodnikiem, asfaltem czy inna nawierzchnią po której byś jechał. Ciekawy projekt na gablotkę ... albo naprawdę ciekawy jeżeli zamontować odpowiednie mechanizmy synchronizujące. Jeżeli tylne koło także by było skrętne to by sie problem rozwiązał sam... i powstał kolejny ... skrętne koło
dziobolek Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Oj, tam... Oj, tam... Powiedz to temu gościowi, którego często widuję w Dubline śmigającego po ulicach w miejskim ruchu Jak widać, tylne koło skrętne, to żaden problem... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B273y7SIPI8 No i kto mi powie, gdzie tu przód, a gdzie tył??? A tu jwięcej jego wynalazków http://www.sidewaysbike.com/
szybkilopez Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 No to to już rower z napędem poprzecznym
NightVegas Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Cześć tak ostatnio jezdziłem sobie rowerkiem i pomyślałem czy dałoby się zrobić napęd na przednie koło jak myślicie da się ? w internecie znalazłem to : http://www.filmyrowerowe.pl/bike/web/filmy/show/film_id/580 Ciekaw jestem wagi takiego roweru i czy on jest tak funkcjonalny jak sam tylni napęd.
Mod Team Puklus Napisano 19 Października 2013 Mod Team Napisano 19 Października 2013 Jak widać, tylne koło skrętne, to żaden problem... Pewnie że nie a nawet i napęd gąsienicowy jednak to drugie w terenie jednak sie bardziej by sprawdziło Mi chodziło o klasyczne model roweru, nie zmyślne konstrukcje, nie bez powodu rower przetrwał niemal w niezmienionej formie prawie od samego początku Można by było i tak by było a na pewno najprościej, w przednie koło wsadzić silnik elektryczny sterowany tak by moc dostosowywał do aktualnych warunków i obrotów koła tylnego przełożenia etc ... rower by niemało przytył bo akumulatory swoje ważą jednak był by napęd 2x2 ... plus jeszcze jest taki ze silnik można by włączać jak sie już całkiem padło z sił lub do wspomagania jazdy.
GhOsTwrc Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Gdyby Bóg preferował przedni napęd chodzi byśmy na rękach!!! To samo tyczy się samochodów RWD RuleZzzz!!!!!!!
Mod Team Puklus Napisano 19 Października 2013 Mod Team Napisano 19 Października 2013 Może i RWD rulez ale bez 4x4 z niektórych sytuacji sie nie wydostaniesz bez holownika, niestety ... no ale my tu o rowerze mówimy
kamiljakistam Napisano 24 Października 2013 Autor Napisano 24 Października 2013 hymmm.. dobry pomysł z tym silnikiem i akurat taki mam tylko niewiem jak go zamątować
BikoBiko Napisano 24 Października 2013 Napisano 24 Października 2013 Wy tu gadu gadu, że się nie da itd. a jest opatentowana polska konstrukcja tego typu - izzybike.
Mod Team Puklus Napisano 24 Października 2013 Mod Team Napisano 24 Października 2013 Taaa ale izzybikem pod gore ... średnio to widz i na maraton też nie bardzo No chyba ze koncepcja jest dowolna to tak. Jeżeli trzymamy sie MTB ... problem. obry pomysł z tym silnikiem i akurat taki mam tylko niewiem jak go zamątować To nie moze być bele jaki silnik, to musi byś silniko-piasta Coś w rodzaju prądnicy rowerowej jednak zdecydowanie większej mocy, z wiadomo z łożyskowaniem, uchwytem hamulca no i szprych. Raz że ciężkie do dostania a dwa ze no coż no drogie jak cholera.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.