FrasicaPL Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 Witam! Mam problem w moim rowerze Kross Hexagon x2 rocznik 2012. A mianowicie polega on na tym, że gdy przy przerzutkach 3:1 i 3:2 zakręcie korbą do tyłu łańcuch automatycznie spada mi z przodu na 1 lub 2. Wiem, że sezon już się kończy ale chciałbym zrobić to przed końcem i mieć spokój. Jeże;li ktoś miał coś podobnego i wie jak to naprawić proszę pisać. p.s. nie wiem czy to ma z tym związek ale mam lekko skrzywiony hak.
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2013 Mod Team Napisano 12 Października 2013 To akurat nic dziwnego na takim przekosie choć nie powinno spadać. A na takich przełożeniach sie nie jeździ ... zazwyczaj
Rocky98 Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 A i po drugie nie powinno się też kręcic korbą do tyłu bo po co ?
szliri Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 Możliwe też, że masz przerzutki źle wyregulowane, u mnie przy rozregulowanych właśnie łańcuch przeskakiwał na inne tryby kręcąc do tyłu.
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2013 Mod Team Napisano 12 Października 2013 Moim zdaniem przekos jest zwyczajnie za duzy, u mnie jak mam 2x1 i przednią łańcucha nie trzyma to lubi spać na 1x1 i to podczas jazdy, tak mam za długi suport, delikatnie, ale rama to wymusiła .. niejako
FrasicaPL Napisano 14 Października 2013 Autor Napisano 14 Października 2013 Dzięki ;D Muszę sobie wyregulować te przerzutki tylko że nie zabardzo mi się chce ;p a co do kręcenia w tył do działo się tak n.p. gdy wyprowadzałem rower ;d
ugupu Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 O rany! Masz bieg wsteczny?! Jeśli zaś chodzi o meritum to przekoszenie łańcucha wydaje się być najbardziej prawdopodobnym powodem. Może jeszcze i nadmiernie zużyty łańcuch i krzywy hak też swoje dokładają. Myślę, że to taka wypadkowa wszystkich usterek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.