mila93 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Hej. Jestem po raz pierwszy na tej stronie i mam do was prośbę a zarazem pytanie. Podczas jazdy rowerem co jakiś czas zacina się łańcuch (tak bardzo, że można ostro wyryć ). Aż strach jechać, bo nie wiem, w którym momencie się zatnie. Przerzutki nie działają już sporo czasu, jakieś 2 lata(ale to mi nie przeszkadza), ale z łańcuchem było wszystko OK. Od jakiegoś czasu mam problem z łańcuchem i nie wiem jaka to może być przyczyna Może to nie wina łańcucha a korby albo kasety....nie wiem, nie mam pojęcia i zwracam się z pomocą do was. A rower to City best, kross - damka. Z góry dzięki
krokuss0 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Ja bym obstawiał że przerzutki jednak działają i to same z siebie. Sprawdź czy przerzutka tylna nie ma luzu a najważniejsze - sprawdź przerzutkę przednią bo łańcuch (i korba) najczęściej zacina się o prowadnicę przerzutki przedniej. Inny pomysł - sprawdź czy KAŻDE ogniwo łańcucha chodzi gładko. JEśli któreś chodzi ciężko lub po "złamaniu" łańcucha zostaje zgięte to masz winnego - łańcuch do wymiany. Sprawdź też czy kółka w tylnej przerzutce kręcą się gładko i czy przypadkiem łańcuch nie spada z kółeczek pomiędzy kółko a wózek. Najlepiej by było rozebrać napęd, wyczyścić, przejżeć.
Mod Team Puklus Napisano 20 Września 2013 Mod Team Napisano 20 Września 2013 Wiem droga Mileno ze Młode pokolenie lubi sie wyróżniać i takie tam, ale tutaj raczej takich rzeczy sie nie robi I przyswój sobie regulamin, który niejako "czytałaś" by móc sie zarejestrować
mila93 Napisano 20 Września 2013 Autor Napisano 20 Września 2013 2i regulaminu, treść usunięta przez moderatora. Znaczy co takiego się nie robi , bo nie rozumiem
JakubWelnowski Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Nie pisze sie inną i wieksza czcionką całego postu...
mila93 Napisano 20 Września 2013 Autor Napisano 20 Września 2013 Ja bym obstawiał że przerzutki jednak działają i to same z siebie. Sprawdź czy przerzutka tylna nie ma luzu a najważniejsze - sprawdź przerzutkę przednią bo łańcuch (i korba) najczęściej zacina się o prowadnicę przerzutki przedniej. Inny pomysł - sprawdź czy KAŻDE ogniwo łańcucha chodzi gładko. JEśli któreś chodzi ciężko lub po "złamaniu" łańcucha zostaje zgięte to masz winnego - łańcuch do wymiany. Sprawdź też czy kółka w tylnej przerzutce kręcą się gładko i czy przypadkiem łańcuch nie spada z kółeczek pomiędzy kółko a wózek. Najlepiej by było rozebrać napęd, wyczyścić, przejżeć. Dzięki za odp. Jeśli chodzi o przerzutki to nie działają w takim sensie,że po prostu nie można przy kierownicy zmienić. A właśnie łańcuch spada z kółeczek tak jak mówisz....np. ręcznie założe łańcuch na wyższą zębatkę to podczas jazdy spada na sam dół tej kasety. Nie wiem czy w ogóle opłaca się to naprawiać, bo nawet nie wiem co to może być, dlaczego zacina się tak podczas jazdy.Na sam pierw chcę się dowiedzieć co to może być za problem i pytam o to właśnie was. Chyba na wiosnę sprzedam tego gratka heh Nie pisze sie inną i wieksza czcionką całego postu... Dzięki za podpowiedź
krokuss0 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 NA tylnych zębatkach spada na sam dół czy na przednich? W każdym przypadku to wina przerzutki, a właściwie nie wina bo przerzutka tak właśnie działa. Masz Ty dziewczyno linki od manetek do przerzutek? Idą prawidłowo w pancerzach wzdłuż ramy? Za dużo niewiadomych, za mało wiesz, nie ma zdjęć. Zaprowadź rower do pierwszego lepszego serwisu to Ci w 2 minuty powiedzą co jest nie tak - porada raczej nic nie kosztuje a przynajmniej się dowiesz co jest nie tak.
Miner Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Jak nie można zmienić przy kierownicy to możesz mieć nie podłączone, albo rozciągnięte linki, a wtedy przerzutki za sprawą sprężyn same wracają do swojego "fabrycznego położenia" czyli tylna na najmniejszą koronkę kasety i przednia też na najmniejszą koronkę korby. Jak sama sobie przełożysz rękami łańcuch na inne zębatki to tylna przerzutka, chcąc wrócić w to "swoje" położenie i tak ściągnie łańcuch z powrotem sprawdzić linki i wyregulować przerzutki, do serwisu albo sama jak byś chciała, na youtube są fajne filmy od bikeworld
Mod Team Puklus Napisano 21 Września 2013 Mod Team Napisano 21 Września 2013 Znaczy co takiego się nie robi , bo nie rozumiem Np nie lekceważy sie wzmianki o przeczytaniu regulaminu Ja byłem pewny ze ten błąd popełnisz dlatego to napisałem a ty mnie zignorowałaś Niegrzeczna dziewczynka z Ciebie.
mila93 Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 Na tylnych zębatkach łańcuch spada na sam dół. No nic, chyba jednak wybiorę się do serwisu. Dzięki wszystkim za odpowiedź.
BikoBiko Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 @mila93 Serwis oczywiście OK. Jak masz jakiegoś kolegę co troszkę jeździ to pokaż mu ten rower. I napisz tu czy linka co wychodzi z prawej strony kierownicy - od manetki z biegami jest luźna troszkę czy bardzo? Prawdopodobnie urwała się lub co najmniej mocno poluzowała. Możesz to sprawdzić ciągnąć za nią w okolicy ramy lub z tyłu przy przerzutce ( ciągniesz oczywiście za srebrną linkę, nie za pancerz) .
MixingHead Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Żaden rycerz z puław nie rzuci się na ratunek ?
Tofi Napisano 22 Września 2013 Napisano 22 Września 2013 Potrzebna jest regulacja przerzutek i tyle. W dziale FAQ masz cały poradnik, ale za Chiny Ludowe nie zrozumiałem go do momentu kiedy pierwszy raz samodzielnie ich nie ustawiłem. Za to na youtube jest bardzo ładnie pokazane na filmie jak to zrobić krok po kroku. Do regulacji potrzebujesz w zależności od przerzutki albo klucza numer 9 albo imbusa nr 4, kombinerek, do naciągnięcia linki (jeżeli nie masz wystarczająco dużo siły w palcach), oraz śrubokręt Philipsa (krzyżakowy) nr 2, czasami są śrubki takie, że wystarczy płaski. Jeżeli nie udało ci się znaleźć na youtube to po krótce całą procedura wygląda tak: 0. Ustawiasz rower tak by tylne koło było w powietrzu (kij od szczotki na oparciach dwóch krzeseł i na tym kiju wieszasz rower za siodełko). 1. Ustawiasz manetkę tak by był to największy bieg (najmniejsza zębatka z tyłu), 2. Przy manetce tam gdzie kończy się kabel jest plastikowa tulejka i ją dokręcasz palcami do końca. 3. Na drugim końcu, pzy przerzutce jest druga taka plastikowa tulejka i ją też dokręcasz, tylko tu jest taki myk, że ona ma ząbki i sprężynę, więc jak nią kręcisz to się nie dokręca, dopiero musisz ją docisnąć i obracać jednocześnie (tak jak w opakowaniach tabletek). 4. Odkręcasz linkę w przerzutce 5. są dwie śrubki koło siebie z literkami H L. H- wysoki bieg, L-niski. Pokręć pedałem tak aby łańcuch spadł do najniższej zębatki, popatrz się na wózek i pokręć śrubką H tak aby kółko wózka było dokładnie pod najmniejszą zębatką. Jeżeli dobrze ustawiłaś, to nie słychać żadnych trzasków. 6. Kciukiem naciśnij pantograf do końca w kierunku największej przerzutki i jednocześnie kręcisz pedałem, aby łańcuch przeskoczył w tamtym kierunku. Tym razem kręcisz śrubką L tak aby kółko wózka było pod największą zębatką. Jeżeli dobrze ustawiłaś i dalej naciskasz do końca pantograf, to nie słychać żadnych trzasków. 7. kręcisz pedałem aż łańcuch nie spadnie do dołu. 8. naciągasz na maksa linkę i przykręcasz ją z powrotem. 9. zmieniasz bieg o jeden w góre (na niższy) i kręcisz przy tym pedałem 10. Jeżeli przeskoczyło to idź do 11, jeżeli nie, to zmieniasz z powrotem na najwyższy bieg, wciskasz tulejkę i odkręcasz ją o ćwierć obrotu. idź do 9 11. Jeżeli przeskoczyło a są trzaski to idź do 10 (tulejka o ćwierć obrotu), jeżeli nie słychać już trzasków to 12 12. Właściwie to koniec regulacji, sprawdzasz tylko czy wszystko chodzi, a więc kręcisz pedałem i zmieniasz bieg po biegu. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.