Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Czy Shimano XT 9rz jest jeszcze produkowana?

wojtas7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na tą chwilę wszystkie wersje (normalna, odwrotna sprężyna, shadow) są wciąż dostępne u dystrybutora. W obu długościach wózka:)

Niestety już na ta chwilę np są problemy z SLX 9s także radzę nie odkładać zakupu na później

Napisano

A to nie jest tak, że indeksowana jest manetka, a przerzutka 9,10 rzędów jest taka sama, bo taka sama jest szerokość kasety ??

Napisano

Przerzutka ma zmienioną konstrukcję prowadnicy linki.

Przerzutki 9sp z wyższych grup nadal są dostępne, nie są jednak już produkowane. 

Np w Norwegii u dystrybutora 9tki w grupach gdzie pojawiły się 10tki już są nie do dostania.

Napisano

Hej,

czy przerzutka na tył, 9 biegów, średni wózek, Shimano XT, jest jeszcze produkowana? A czy ma może tą technologię ze sprzęgłem? 

Nie ma technologii ze sprzęgłem, ponieważ jej już nie produkują to i nie rozwijają ... Sram produkuje jeszcze 9-tki, jednak sprzęgła do nich nie wprowadził ... Jeśli chcesz mieć napęd 9-tkowy ze sprzęgłem to kup manetkę Sram pod 9 rzędów i przerzutkę Shimano DynaSys ze sprzęgłem.

• 4 miesiące temu...
Napisano

kup manetkę Sram pod 9 rzędów i przerzutkę Shimano DynaSys ze sprzęgłem.

dlaczego muszę zmieniać manetkę na Sram? Mam teraz manetkę 9 sp SLX, kaseta 11-34 XT i szukam przerzutki ze sprzęgłem. Która będzie działać? 

Napisano

Zgodnie z tym co mówią producenci każda o ile zmienisz przy tym kasetę, manetki i łańcuch, a najlepiej jeszcze korbę oraz żadna, jeśli tego nie zrobisz. A w praktyce jak wyżej. Różnice wynikają z ciągów linki. 

Napisano

Zmieniona Konstrukcja 10 spowodowała że przerzutka pokonuje trochę inną drogę co powoduje że ciężko wyregulować z kasetą 9, chyba jakoś tak :P

Napisano

mam 3 łańcuchy shimano XT i kasetę shimano XT gotowe do sezonu. Przerzutka XT z luzami więc zastanawiam się co wymienić żeby zyskać sprzęgło.

Napisano

i jak z tymi trzema aukcjami z portalu aukcyjnego - będzie to śmigać?

czy zmiana konstrukcji przerzutki z shadow+ ma związek z ciągnięciem linki przez manetki Shimano (1:2) i Srama (1:1) ?

• Mod Team
Napisano

Tak będzie to działać i nie, bo dyna sys wprowadzono zanim wymyślili sprzęgło a że widocznie cofać sie nie lubią nie stosują nowych technologii w starych modelach. Marketingowy przymus przejścia na 10 rzędów ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...