wnoto Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Zastanawiam się nad możliwością wymiany napędu w rowerze rodziców 3x6 na 1x3 poprzez wstawienie piasty z przerzutkami nexus3. Czy taka wymiana jest kłopotliwa ? Obecny rower kilkuletnia konstrukcja ala marketowa. Co nalezy uwzględnić w kosztach (np. szprychy) . Zakup samej piasty biegowej z osprzętem to ok 180 zł ? Jak do tego podejść ? Ile taka wymiana kosztowałaby w serwisie ?
Piter233 Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Najpierw sprawdź czy się zmieści w widełki. Do kosztu szprych dolicz jeszcze koszt zaplecenia(jeśli wykorzystasz starą obręcz, ale nie wiem czy tak się da), lub nowego koła. Tu masz całe koło: http://allegro.pl/kolo-28-torpedo-z-piasta-3-biegowa-nexus-i3439559252.htmlJeszcze jedno pytanie: dlaczego chcesz zmienić?
wnoto Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Napisano 5 Sierpnia 2013 Jeszcze jedno pytanie: dlaczego chcesz zmienić? Tym rowerem jeździ emerytka. Podejrzewam, że nie korzysta z biegów - tylko jeżdzi na jednym ustawieniu. To rrozwiązanie ma jej pomóc w efektywniejszym korzystaniu z roweru. P.S. Generalnie jest bardzo mało informacji o takich przerzutkach. Z czego to może wynikać ?
Piter233 Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Jeśli tak, to dobry pomysł. Te przerzutki niezbyt nadają się na ostrzejszą jazdę, mają ograniczoną liczbę biegów i są dość ciężkie - występują zwykle w miejskich i trekkingowych, co powoduje małą ilość informacji. Jest to typ przerzutki wsadź & zapomnij, przypadki że ktoś chce taką serwisować lub wymienić na lepszą są niezbyt częste.
wnoto Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Napisano 5 Sierpnia 2013 W przypadku zakupu całego koła muszę coś zrobić z łańcuchem bo obecny będzie za długi ? Korbe z przodu chce zostawić (koszty) i usunąć przednie przerzutki.
BikoBiko Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Oj tak to chyba nie podejdzie - do tego typu piast na pewno szerszy łańcuch jest wymagany , a czy korba obsłuży taki to nie wiem. W dodatku jak zlikwidujesz przednie przerzutki to dobrze byłoby zamontować ochraniacz łańcucha. Plus do tego jak wyjdzie linia łańcucha...
wnoto Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Napisano 5 Sierpnia 2013 Niby prosta wymiana a koszty rosną. Mógłby ktoś zrobić orientacyjną budżetową wycenę. Nowy taki rower to koszt ok 670 zł. Używane - nie wiem gdzie i jak szukać (w allegro nie ma opcji wyboru przerzutek wewętrznych)
cotynato Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Na allegro są używane koła z takimi piastami. Wystarczy poszukać. Za 200 zł można kupić używane koło z kompletnym sterowaniem.
siimon Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Nie szukaj w dziale z przerzutkami w piastach.
zekker Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Oj tak to chyba nie podejdzie - do tego typu piast na pewno szerszy łańcuch jest wymaganyTo już kwestia jaka zębatka będzie założona. Koszty mi wyszły około 430 jeżeli składane z nowych części (przy zachowaniu korby i łańcucha) w serwisie. Kupując podane całe koło wychodzi dużo taniej (choć nie koniecznie solidniej ). Jakie możesz mieć problemy przy takiej zmianie: -czy rama ma wystarczająco długie haki, żeby się dało regulować napięcie łańcucha? Jeżeli nie, to po kosztach trzeba zostawić przerzutkę, żeby robiła za napinacz. -linia łańcucha może nie być idealna, więc będzie trzeba zmienić suport i/lub korbę -wspomniana wcześniej szerokość tylnych widełek, trzeba dobrać piastę z odpowiednio długą osią -wspomniana wcześniej kompatybilność zębatek i łańcuchów Wypadałoby na początek zastanowić się, czy w ogóle wymiana ma sens. Jeżeli obecny sprzęt działa poprawnie, to nie widzę sensu inwestowania w nowy napęd. Pytałeś w ogóle czy potrzebuje takiej zmiany, czy wykorzystuje biegi? Może wcale nie trzeba zachęcać do korzystania z różnych przełożeń, bo i tak jeździ po płaskim. Może zamiast zmiany napędu lepiej dokupić bagażnik i koszyk/kufer żeby było gdzie wsadzić zakupy? Uszczęśliwianie użytkownika roweru na siłę nie ma sensu.
wnoto Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Tamten rower ma już swoje lata i przerzutka też. Na pytanie czy używa przerzutek była odpowiedź TAK. Ale z pewnym wahaniem wskazującym że nie za bardzo jest to prawda. Ma duża radość z jazdy (takie mam wrażenie) i chciałbym jej to ułatwić. Patrząc na koszty wymiany wymiany i ewentualnego niepowodzenia to dochodze do wniosku że może lepiej będzie tylko ewentualnie wyregulować obecny napęd (dodatkowo). A jak coś większego padnie to wtedy zastanowić się nad wymianą roweru od razu na taki z przerzutką wewnętrzna. \
siimon Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 @@wnoto, może po prostu pozbyć się przedniej przerzutki, tył wyregulować na środkowej ewentualnie wymienić ją na coś ciut większego. Nie wiem jaka jest z tyłu przerzutka ale jeżeli niema luzów to wystarczy ją dobrze wyregulować żeby nić nie skakało i do tego dołożyć gripshifta Przerzutka w piaście jest fajna ale poza ceną problemem będzie odpowiedni naciąg łańcucha.
wnoto Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Też myslałem aby pozbyć się osprzetu przedniej przerzutki. Korbe z blatami zostawić ale łańcuch pzstawić na środkowej. Z tyłu jest 6 biegów. Być może tylko jedna manetka - chyba revoshift lub coś podobnego.- pozostanie do obsługi tyłu. Może w weekend uda mi się pojeżdzić wspólnie i lukne co tak naprawdę by się przydało w działaniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.