Skocz do zawartości

[Rower] Lekki rower do miasta - jest taki?

pogar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki, na listę zerknę.

Chętnie tez skorzystam z Twojej propozycji. odpisałem na priv.

Pozdrawiam

-----

No dobra. Kolega WodnikOlszynek wykonał dziś kawał dobrej roboty.. :-)

Dzięki Jemu i Wam,  wybrałem rower.. :-)  Dlaczego ten ? :

• napęd w piaście. Przejechałem się i mega fajna sprawa. Jest i szybko, i łatwy podjazd pod górę. Wygoda. . pasi mi to!
  • dobry osprzęt : porównując wychodzi, że jest dobrze.
  • dostępność: wydaje mi się, iż łatwiej go kupić.

Minusem jest... (i zaraz się domyślicie) ryzyko pękającej ramy... :-) Ale coż - nie ma ryzyka , nie zabawy. Jak pęknie to powalczę z serwisem albo kupię nową... Moje zrozumienie, laika co porównał specyfikacje jest takie, iż osprzęt jest ok, więc ryzyko, IMHO,  jest warte zabawy.

:-)

Wybrałem : Kross Inzai: http://www.kross.pl/pl/2013/urban/inzai . Nawet za 2549 w Wawie go znalazłem, dostępny... :)

Dziękuję WAM !! Teraz tylko musze sprzedać obecnego decathlonowac i kupić Krossa.. :)

Pozdraiwam

Napisano

Hehe, kolejny "przeciągnięty na właściwą liczbę zębatek" :) Dzięki za 'tip', została już tylko połowa :)

Poruszaliśmy jeszcze wątki o ewentualnej jakości OEMów z Krossa, bo sam się naciąłem na Truvativa Firex, słyszałem też narzekania na problemy z amortyzacją RS, ale o Shimano mówiono raczej dobrze.Ponadto jedna z moich Alfine 8, której bezawaryjne towarzystwo przez wiele km tak mocno sobie chwaliłem w poprzednich postach, pochodzi właśnie ze Street Scrapera :)

Napisano

Kupiony !!! :-)

Zdjęcia / opis wrzuciłem tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/144864-kross-inzai-2013/

Przejechałem nim z sklepu (10 km). Fajne. Musiałem się na ulicę przerzucić, bo chodniki z kostką za bardzo spowalniały... :-)

Pierwsze wrażenia super. Maksymalnie jechałem, na 6stym biegu. Na 8smy mam, jeszcze, za mało pary :-)  10km w 30 min, co po mieście nie jest , chyba, złym wynikiem. Maksymalnie jechałem 28km/h (wg dokupionego w sklepie <t-bike.pl; proszę skreślić jeśli to nie miejsce na nazwę>), wraz z rowerem , licznika <Sigma BC 5.12>.

Po dokupieniu osprzętu (jak w linku na górze),rower trochę przybrał na wadze. Ale i tak jest o 3kg lżejszy od poprzednika , dużo szybszy i zupełnie inaczej się jeździ :)

Pozdrawiam

Napisano

ciekawy pomysł. :) Póki co , jak się dupsko nie przyzwyczai (jechałem chodnikiem, bo sprawdząłem trase pod kątem wycieczki z dziećmi) , to może siodełko zmienię :-)

Właśnie wróciłem z kolejnej jazdy, nie mogłem się powstrzymać :-) 15km w dwie strony, spacerowo. Po drodze Agrykola pod górę. Zasapałem się na 1dynce, ale noki nie bolały. Tylko tu mnie 4 osoby wyprzedziły, ale to moja kondycja winna :-)

Na prostej bez problemu uciekałem, gdy słyszałem kogoś za sobą :-)

Jakkolwiek to zabrzmi: taki napęd to jest to. Stojąc mogę zmienić bieg na niski i szybko ruszyć, zmiana biegów wg logiki jak w samochodzie. W starym biegi mogłem zmienić tylko podczas jazdy, więc jak zapomniałem, na przykład , przed światłami , zredukować, to start trochę zajmowa

Każdy amator, jak ja, od takiego napędu powinien zaczynać. . Rewelacja.

Mega zachwycony jestem  :-) Jak bym się miał przyczepić, to wydaje mi się, że gdzieś przedni błotnik leciutko trze, ale z tym sobie poradzę.

Mega!!!

Napisano
Rozkręciłeś się, Piotrze :) Przenieś więcej ciężaru na przód, to i dupsko odpocznie:)

Ergony fajne, właśnie takich (z rogami, choć się nie przydawały) używałem w Street Scraperze, choć tylko dlatego, że poprzedni właściciel je tam zamontował. Faktycznie miło odciążały zmęczone betonowym widelcem nadgarstki.

Napisano

Ba! :-) jutro do pracy pojadę. I z powrotem. i Po pracy  :-) Zobacze czy/ile , tym razem, osób mnie wyprzedzi :-)

tak , pozycje musze przećwiczyć. :)  Doszlifuje się :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...