pogar Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Napisano 15 Sierpnia 2013 Dzięki, na listę zerknę. Chętnie tez skorzystam z Twojej propozycji. odpisałem na priv. Pozdrawiam ----- No dobra. Kolega WodnikOlszynek wykonał dziś kawał dobrej roboty.. :-) Dzięki Jemu i Wam, wybrałem rower.. :-) Dlaczego ten ? : napęd w piaście. Przejechałem się i mega fajna sprawa. Jest i szybko, i łatwy podjazd pod górę. Wygoda. . pasi mi to! dobry osprzęt : porównując wychodzi, że jest dobrze. dostępność: wydaje mi się, iż łatwiej go kupić. Minusem jest... (i zaraz się domyślicie) ryzyko pękającej ramy... :-) Ale coż - nie ma ryzyka , nie zabawy. Jak pęknie to powalczę z serwisem albo kupię nową... Moje zrozumienie, laika co porównał specyfikacje jest takie, iż osprzęt jest ok, więc ryzyko, IMHO, jest warte zabawy. :-) Wybrałem : Kross Inzai: http://www.kross.pl/pl/2013/urban/inzai . Nawet za 2549 w Wawie go znalazłem, dostępny... Dziękuję WAM !! Teraz tylko musze sprzedać obecnego decathlonowac i kupić Krossa.. Pozdraiwam
WodnikOlszynek Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Hehe, kolejny "przeciągnięty na właściwą liczbę zębatek" Dzięki za 'tip', została już tylko połowa Poruszaliśmy jeszcze wątki o ewentualnej jakości OEMów z Krossa, bo sam się naciąłem na Truvativa Firex, słyszałem też narzekania na problemy z amortyzacją RS, ale o Shimano mówiono raczej dobrze.Ponadto jedna z moich Alfine 8, której bezawaryjne towarzystwo przez wiele km tak mocno sobie chwaliłem w poprzednich postach, pochodzi właśnie ze Street Scrapera
pogar Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Kupiony !!! :-) Zdjęcia / opis wrzuciłem tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/144864-kross-inzai-2013/ Przejechałem nim z sklepu (10 km). Fajne. Musiałem się na ulicę przerzucić, bo chodniki z kostką za bardzo spowalniały... :-) Pierwsze wrażenia super. Maksymalnie jechałem, na 6stym biegu. Na 8smy mam, jeszcze, za mało pary :-) 10km w 30 min, co po mieście nie jest , chyba, złym wynikiem. Maksymalnie jechałem 28km/h (wg dokupionego w sklepie <t-bike.pl; proszę skreślić jeśli to nie miejsce na nazwę>), wraz z rowerem , licznika <Sigma BC 5.12>. Po dokupieniu osprzętu (jak w linku na górze),rower trochę przybrał na wadze. Ale i tak jest o 3kg lżejszy od poprzednika , dużo szybszy i zupełnie inaczej się jeździ Pozdrawiam
Pitof Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Proponuję Ci dokonać w najbliższym czasie jeszcze jednej inwestycji, a mianowicie zakupić sobie ergonomiczne gripy. Świetne są Ergony: http://www.ergon-bike.com/us/en/product/gp1 Takie chwyty dodatkowo podpierają dłoń i dobrze się sprawdzają przy sztywnych rowerach. Gratuluję zakupu i życzę przyjemnej jazdy
pogar Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 ciekawy pomysł. Póki co , jak się dupsko nie przyzwyczai (jechałem chodnikiem, bo sprawdząłem trase pod kątem wycieczki z dziećmi) , to może siodełko zmienię :-) Właśnie wróciłem z kolejnej jazdy, nie mogłem się powstrzymać :-) 15km w dwie strony, spacerowo. Po drodze Agrykola pod górę. Zasapałem się na 1dynce, ale noki nie bolały. Tylko tu mnie 4 osoby wyprzedziły, ale to moja kondycja winna :-) Na prostej bez problemu uciekałem, gdy słyszałem kogoś za sobą :-) Jakkolwiek to zabrzmi: taki napęd to jest to. Stojąc mogę zmienić bieg na niski i szybko ruszyć, zmiana biegów wg logiki jak w samochodzie. W starym biegi mogłem zmienić tylko podczas jazdy, więc jak zapomniałem, na przykład , przed światłami , zredukować, to start trochę zajmowa Każdy amator, jak ja, od takiego napędu powinien zaczynać. . Rewelacja. Mega zachwycony jestem :-) Jak bym się miał przyczepić, to wydaje mi się, że gdzieś przedni błotnik leciutko trze, ale z tym sobie poradzę. Mega!!!
WodnikOlszynek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Rozkręciłeś się, Piotrze Przenieś więcej ciężaru na przód, to i dupsko odpocznie:) Ergony fajne, właśnie takich (z rogami, choć się nie przydawały) używałem w Street Scraperze, choć tylko dlatego, że poprzedni właściciel je tam zamontował. Faktycznie miło odciążały zmęczone betonowym widelcem nadgarstki.
pogar Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Ba! :-) jutro do pracy pojadę. I z powrotem. i Po pracy :-) Zobacze czy/ile , tym razem, osób mnie wyprzedzi :-) tak , pozycje musze przećwiczyć. Doszlifuje się :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.