Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2013 cz.2 (bez spamu proszę)

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja kupiłem w netto zestaw lampek za chyba 12 zł. (taka latareczka na 5 diod i tylna lampka).

Absolutnie tego nie kupujcie! Szkoda nawet tych 12 zł....

O ile lampka świeciła nawet znoście, to na pierwszej wycieczce uchwyt wyłamał się sam z siebie, a na trzeciej lampka umarła (akurat w czasie powrotu w nocy do domu).

Nie widać żadnych uszkodzeń fizycznych, najpierw przestała świecić 1 dioda, potem zgasły jeszcze 3 i na koniec wszystkie. 

Więc po tygodniu idzie do śmietnika. (tylna jakoś świeci).

Napisano

U czechów zawsze wcześniej pojawiały się oferty lidlowe. U nas jest dokładnie to samo. Rozpoznaję 90% produktów rowerowych. Pozostałe 10% to rzeczy którymi nigdy się nie interesowałem.

Napisano

O ile np. ciuchy będą z pewnością takie same/podobne, to mam wątpliwości, czy pojawią się u nas buty MTB. Jak widać na fotkach, są to "typowe", dedykowane do cięższych zastosowań espedy, mogące zainteresować raczej amatorów trudniejszych terenów (których w lepiej rowerowo rozwiniętej Słowacji czy Czechach nie brakuje).

Ciekawe, jaki poziom jakości one reprezentują? Dwa lata temu kupiłem Lidlowe espedy trekkingowe i w zasadzie przez ten czas całkiem dobrze się sprawują w lekkich zastosowaniach...

Napisano

No ja takich butów w lidlu nie widziałem ani odzieży softshellowej. Buty za ok 120zł tylko ciekawe ile wytrzymają. Jak ktoś ma blisko do granicy to mu się opłaca przejść, ja bym musiał dołożyć 40zł i być przed moherami hahaha 

Napisano

A jakie są rozmiary? Pewnie się wszystko znów na XL skończy - w koszulkę z poprzedniego rzutu wprawdzie wchodzę, ale wyglądam w niej już nieco dziwnie. O ile przy koszulce rowerowej to mi wszystko jedno, to ze spodniami albo kurtką już nie jest tak dobrze.

Napisano

@siwybike:

szkoda, że nie miałeś okazji pomacać butów... Nawet, jeśli nie będzie ich w polskiej ofercie, to ciekawi mnie, jakie - na pierwszy rzut oka - robią wrażenie. To chyba pierwsza oferta "typowych" butów MTB w Lidlu...

Napisano

Co to rozmiarów kurtek to były wszystkie czyli M-XL wszystkie ciuchy noszę L a te z Lidla muszę brać rozmiar mniejsze bo są zbyt duże.

Znajomy mi mówił że kiedyś były w Lidlu buty pod SPD ale takie szmaciaki wiązane.

Jutro jadę tam ponownie z kumplem po długie spodenki dla mnie i kpl dla Niego.

Napisano

Jak wykonanie tej kurtki bo się zastanawiam na kurtką z naszej oferty. Buty interesująco wyglądają. Spodnie długie chyba bym odpuścił, ostatnio kupiłem krótkie i po 2 praniach znaki podłaziły, raczej dołożę i kupie coś lepszego.

Napisano

Jak wspominałem w jednym z poprzednich postów, mam te lidlowe espedy sprzed dwóch lat i całkiem dobrze się sprawują jako buty do lekkich zastosowań, np. trekkingu (do MTB się nie nadają). W tym kontekście ciekawi mnie obecna wersja espedów...

Napisano

Kurtka jest wykonana naprawdę dobrze.Miejsca gdzie materiał ma kontakt z ciałem i są szwy wykończono wstawkami....Jeśli chodzi o takie sprawy to jestem wybredny ;)

Jeśli chcesz mogę Ci jutro zrobić jakieś fotki dokładniejsze.

• Mod Team
Napisano

a ja bym wolał pójśc do szmaciaka i kupic jakąś używkę TNF czy Berghausa i miec prawdziwego softa niż coś co soft udaje...
Polecam przyklejony temat :)
W kwestii butów do bloków - zauważyliście że u nich rozmiarówka kończy się na 45 - we wszystkich butach, nawet klapkach. Czyżby tylko Słowianie mieli nogę 47?

Napisano

Kumpel ma nowe buty new balance 47 za grosze i sie pozbyc nie moze :P

A tak tematycznie - jest szansa na rzut rowerowy w lidlu jeszcze w tym roku? Kumplowi sie ta podsiodlowka spodobala strasznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...