Skocz do zawartości

[9000] ht s-works carbon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam czy oplaca sie kupic takie rowerek w kwocie 9000 tys? rower na sram xx hamulce i kola hope  tutaj model ze strony znaleziony w necie choc ciezko mi sie odniesc poniewaz nie ma nic takiego na allegro glownie zachodnie strony chodzi mi o ten model przerzutka przod i tyl sram xx korba specializedowska carbon hamulce hope kola rowniez na piastah hope amor foxa z manetka na kierownicy

ogolnie rower w bardzo dobrym stanie technicznym tylko nie chcialbym przeplacic bo ciezko znalezc w pl jakis sklep czy ogloszenie.

www.specialized.com/us/en/bikes/archive/2009/s-worksmountain/s-works

Napisano

Po co kupować rower za 9000 zł? Za tyle kupi się średni samochód... Jeśli jesteś miłośnikiem rowerów to mogę ci polecić Kross Level a+ za 20 tyś zł, b. drogo ale rower najlepszy jakim mogłem choć troszkę pojeździć ( mój brat cioteczny ma ). Chyba że nie lubisz jazdy ekstremalnej...

Napisano

A co Cię interesuje ile kto chce wydać na rower, znalazł się doradzacz ... co do samego roweru  - to jakiś składak, ciężko powiedzieć o opłacalności nie znając pełnej specyfikacji roweru .

Napisano

A co Cię interesuje ile kto chce wydać na rower, znalazł się doradzacz ... co do samego roweru  - to jakiś składak, ciężko powiedzieć o opłacalności nie znając pełnej specyfikacji roweru .

kolego, nikt cię nie atakuje... spokojnie... ja tylko uważam że rower za 9 tyś zł. to głupstwo... ale to tylko moje zdanie... nie podoba mi się człowiek który pisze : "boga nie ma" natomiast człowiek ktory pisze " wedlug mnie boga nie ma" nie będzie miał lane po mordzie...  jesli uwazasz ze lepiej jest kupic rower ktory pojedzie max 50 km/h za 10 tyś zł niż kupić jakiś dobry samochód to nie mam do ciebie zadnych pretensji - to tylko twoje zdanie... ja sie z nim nie zgadzam - ty nie zgadasz sie z moim ale kto co komu robi nie milego? nikt cie nie atakuje, kolego... moze to obrona bo moze masz jakies kompleksy?

Napisano

To jest Twój problem, nikt Cie nie pytał co uważasz, a jeśli Cie nikt nie pytał, to po co ogłaszasz swoje poglądy ? Sam masz jakieś kompleksy, np kompleks "kutwy" ...

• Mod Team
Napisano

pawelek13 nie rozumiem co twoje wywody mają wnieść do tematu? Autor prosił o ocenę konkretnego roweru, skoro ma taką kwotę do wydania to i tak ją wyda na ten lub inny sprzęt,  bardzo miło z twojej strony że wytknąłeś mu jego głupotę z tego powodu. Chyba nie o to prosił. Jeśli taki miłośnik motoryzacji z ciebie to znajdź odpowiednie forum gdzie będziesz mógł wylewać swoje złote myśli.

pawel1985x wrzuć nam jakiś bardziej szczegółowy opis tego speca. Za używany rower nawet tej klasy to ciut dużo moim zdaniem, chyba kluczową rolę odgrywa tu stan, czy ma papiery (gwarancje na ramę), czy nie jest po naprawach, czy amor do serwisu czy świeżo po itp..

Napisano

Ty masz może jakieś kompleksy, znajdź sobie forum motorowe jeżeli tak porównujesz rower-samochód. Po za tym jeśli się nie znasz na rowerach, i nie wiesz czym się różni rower za 900 zł od tego za 9000 zł to współczuję. Każdy ma tyle pieniędzy ile ma, oraz ma prawo kupić rower za tyle ile mu odpowiada.

Na dodatek wypisujesz bez sensowne posty, które w niczym nie pomagają więc daruj sobie, a swoje uwagi zachowaj dla siebie.

Do autora- Special jest jedną z najlepszych firm produkujących rowery oraz akcesoria. Na ramę masz dożywotnią gwarancję :)  Moim zdaniem się opyla o ile chcesz wydać tyle kasy. Chociaż za połowę  tej ceny też kupiłbyś coś bardzo dobrego :)

Napisano · Ukryte przez Fenthin, 27 Lipca 2013 - Brak powodu
Ukryte przez Fenthin, 27 Lipca 2013 - Brak powodu

oho, mam przesrane... chyba zadarłem z jakąś mafią forum, którą przywódcą jest Rulez (aka Respect)...tylko mi ryby nie kładźcie pod wycieraczkę, bo mam taką co się nie dopierze... 

[ CZEKAM NA KOLEJNE BEZSENSOWNE ODPOWIEDZI ZAKOMPLEKSIONYCH PEDAŁKÓW]

Widzę frajerstwa w internecie nie brakuję ... Szkoda słów, na ,,takie coś,, proszę admina o usunięcie takiego użytkownika. Szkoda zaśmiecać forum takimi mało inteligentnymi ,,ludźmi,,

pawelek13, powiem Ci, że ja zdecydowanie wolałbym kupić wypasiony rower za 9 tyś niż samochód za tyle samo kasy..starego trupa.

Napisano

Co do kwoty to troche nie rozumiem po to jest dzial rowery z przedzialu cenowego tyle mniej wiecej jest na wydanie koniec kropka co do auta to jezdze tanszym niz ten rower i mi nie przeszkadza poprostu tj pasja spelnianie jakis marzen ambicji to tyle ode mnie rower jest poekspozycyjny bylmodyfikowany pod klienta lecz sie rozmysll i stal sporo na sklepie i jako przymiarka i krotkie jazdy probne o papier mi nie chodzi i nie zalezy choc rachunek wiadomo ze jest coz przemysle temat choc cena nadal budzi moje obawy

Po co kupować rower za 9000 zł? Za tyle kupi się średni samochód... Jeśli jesteś miłośnikiem rowerów to mogę ci polecić Kross Level a+ za 20 tyś zł, b. drogo ale rower najlepszy jakim mogłem choć troszkę pojeździć ( mój brat cioteczny ma ). Chyba że nie lubisz jazdy ekstremalnej...

Za tyle się kupi kawałek złomu a nie średni samochód, a żeby kupować Krossa za 20k pln to dopiero trzeba upaść na głowę. Za tą kwotę rowerów sensownych producentów jest masa.

Napisz coś co pasuje DO TEMATU. 

oho, mam przesrane... chyba zadarłem z jakąś mafią forum, którą przywódcą jest Rulez (aka Respect)...tylko mi ryby nie kładźcie pod wycieraczkę, bo mam taką co się nie dopierze... 

[ CZEKAM NA KOLEJNE BEZSENSOWNE ODPOWIEDZI ZAKOMPLEKSIONYCH PEDAŁKÓW]

Czytaj ze zrozumieniem. Bardzo przydatna umiejętność. 

Temat dotyczy zakupu TEGO roweru za 9 tysięcy a nie zakupu roweru za 9 tysięcy. Widzisz różnicę?

Napisano

No proszę jak to się towarzystwu w d...ach poprzewracało z tym złomem samochodowym za 10 k.

Co do tematu to jak zawsze nie rozumiem tekstu w stylu właśnie "czy się opłaca". Jak by nie było "ale" w temacie finansowym to nie trzeba by było pytać. Po prostu wykładasz kasę na stół, kupujesz co się podoba i tyle. Czy kosztuje 10 czy 15 czy 20 k. Jakie to ma znaczenie.

Napisano

Ok to moze inaczej zadam pytanie nie czy sie oplaca lecz czy warto w tej kwocie zakupic ten rower badz czy ktos z was kupil by ten model w takiej kwocie

Napisano

Nie warto,z Twojego pokrętnego opisu wynika,że chodzi o Stumpjumpera ht 26 s-works 2009 ( ? ) , Rower będzie bardzo drogi w utrzymaniu ( kaseta,blaty itd).Przy trwającej rewolucji 29/27,5 stanie się za jakiś czas niesprzedawalny za sensowne pieniądze.Napisz w jakich warunkach i jak intensywnie chcesz go używać,mądrzy ludzie na forum doradzą jak zagospodarować Twój przyzwoity budżet.

Napisano

Zależy sporo jak była cena wyjściowa ale z reguły po modyfikacji i leżakowaniu musi być sporo niżej. Tu masz zatem odpowiedz bo ja jeśli Ci pasuje geo i sprzęt nie nosi śladów nadmiernej eksploatacji lub wcale to bym się raczej nie zastanawiał. Kolejna sprawa to jak go będziesz eksploatował bo to porządna maszyna ale jak bardzo ostro to aby zachować poziom trzeba sporo dokładać.

Co ma do tematu kaseta czy blaty to nie kumam. A żadnej rewolucji 650B nie będzie u nas więc w czym problem??

ludzie, o co wam chodzi? ja nie zycze temu autorowi zle, po prostu bede sie martwil jak kupi ten rower za 10 baniek a bedzie stal i sie kurzyl.. a sprzedac sprzeda za polowe ceny... natomiast wy wyjezdzacie z pretensjami wielkimi i szerokimi jak gardlo sashy grey... troszke relaxu, moze zacznijcie brac pewne rzeczy bardziej na luzie? spiętej dupy nie wydupczysz... wyobrazcie sobie ze dziecko chce sobie za wszelka cene zrobic tatuaz... jak juz pozwolicie to 70% z dzieci bedzie tego zalowac w przyszlosci... w sumie to co mi do tego ze moje dziecko chce zrobic sobie tatuaz? a jednak, dziecko ma potem pretensje ze rodzic nie zainterweniowal tej glupocie... inaczej jest jak dziecko zrobi tatuaz i nie bedzie tego zalowal - wtedy wszystko ok... tak samo z tym tematem - mozecie polaczyc wspolne cechy i wyjdzie na to, ze mam troszke racji,.. jezeli autor chce jezdzic tak drogim rowerem i bedzie uzywal tych 10k na maxa to okej... jezeli nie to moje czlowieczenstwo nakazuje mi nie dopuscic zeby moj brach [niedoswiadczony milosnik rowerow] zalowal zakupu... zluzujcie troche majty, na dobre wam wyjdzie ;) elo

72b0.jpg

Nie karmić trola taka jest recepta, co do autora tematu to link chyba nie działa... Nie widzę o który model Ci chodzi.

No niestety, sa tacy ludzie, ze nawet jak im wyjdzie z krzakow " Dobry Argument"  i kupnie w du*ę to i tak go nie zauważą... 

@pawelek 13 To już nie nasz interes co będzie po i czy sprzeda za bezcen. Zastanawiałeś się skąd taka liczba sprowadzanych wysokiej klasy rowerów szosowych z południa Europy w dobrych pieniądzach?? Ktoś kupił sprzęt za masę kasy ale po kilku miechach jego idol zmienia sponsora i już nie papu konkretna marka. Sporo traci ale co z tego??

@szliri ale też przesadzasz z tym trolowaniem. Umówmy się, że tak drogie rowery też nie są dla wszystkich i bynajmniej o cenę nie chodzi.

@pawelek 13 To już nie nasz interes co będzie po i czy sprzeda za bezcen. Zastanawiałeś się skąd taka liczba sprowadzanych wysokiej klasy rowerów szosowych z południa Europy w dobrych pieniądzach?? Ktoś kupił sprzęt za masę kasy ale po kilku miechach jego idol zmienia sponsora i już nie papu konkretna marka. Sporo traci ale co z tego??

czy ktos cie zmusza do pomagania na tym forum? wyglada na to, ze tak... co do roweru to pomoz, co do ogółu, czy facet nie zostawi tego roweru to już nie? okej - jego sprawa... ale jak widzisz kobiete ktora maz bije a ona nic z tym nie robi to tez przechodzisz z kamienna twarza mowiac : " a co mnie to obchodzi, jak chce to niech robi" ?

Sorki kolego ale ja w jakimś stopniu podzielam Twój pogląd. Nie wielkim ale jednak więc trochę grzeczniej bo to nie ja Ciebie tu najmocniej atakuje. Do tematyki rowerowej mieszasz nieporównywalne sprawy więc daj spokój.

Chyba jednak @szliri nie przesadza.

Napisano

Co do kwoty to troche nie rozumiem po to jest dzial rowery z przedzialu cenowego tyle mniej wiecej jest na wydanie koniec kropka co do auta to jezdze tanszym niz ten rower i mi nie przeszkadza poprostu tj pasja spelnianie jakis marzen ambicji to tyle ode mnie rower jest poekspozycyjny bylmodyfikowany pod klienta lecz sie rozmysll i stal sporo na sklepie i jako przymiarka i krotkie jazdy probne o papier mi nie chodzi i nie zalezy choc rachunek wiadomo ze jest coz przemysle temat choc cena nadal budzi moje obawy

Rower został zmodowany, jak sam napisałeś ma kółka Hope, w Specu orginalnie takich kół nie ma, podaj dokładną specyfikację roweru, będzie można napisać coś o"opłacalności" . Jednak kółka 26" przechodzą do lamusa, nie będzie to perspektywiczny zakup ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...